Corona-innlagt i Polen: - Får mat gjennom vinduet

To personer fra Bodø er innlagt på sykehus i Gdansk etter å ha testet positivt for corona. Smittevernoverlege har en teori om smittekilden.

SMITTET: Den innlagte mannen var på ferie i Gdansk. Nå ligger han innlagt med corona-smitte. Foto: Frank Fell / Shutterstock / Scanpix
SMITTET: Den innlagte mannen var på ferie i Gdansk. Nå ligger han innlagt med corona-smitte. Foto: Frank Fell / Shutterstock / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De skulle vært hjemme nå, men slik ble det ikke. I stedet ligger de to personene fra Bodø innlagt på sykehus i Polen etter å ha testet positivt for corona-smitte under en reise i landet.

Onsdag kveld har Avisa Nordland vært i kontakt med en av dem - en 52 år gammel mann. Han beskriver det som oppleves om en spesiell situasjon.

- Jeg holder å gå på veggene. Jeg vet ikke engang hvor sykehuset ligger og de gir meg mat gjennom vinduet, fra balkongen på utsida, sier mannen til avisa.

- Måtte handle raskt

Ifølge Avisa Nordland skal han mangle både medisiner, toalettsaker, rene klær og sengeklær, og har vært innlagt siden mandag etter å ha sittet flere dager i karantene på hotellet han bodde.

Smittevernoverlege i Bodø, Kai Brynjar Hagen, sier til Dagbladet at kommunen har håndtert situasjonen de seineste dagene. Nå er imidlertid saken overført til Utenriksdepartementet.

- Det var nødvendig å handle raskt i starten, og da tok vi i kommunen ansvaret, sier Hagen, og legger til at så langt de har oversikt, ser det ut til at de som er innlagt blir godt ivaretatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.