NRK > Nyheter

Mandag, 18 Januar, 09:19

NRK - 26 nov. 20 kl. 11:11

CIA-offiser drept i Somalia

En offiser i CIAs topphemmelige kampenhet Special Activities Center (SAC) er drept i Somalia, skriver New York Times. USA har rundt 700 soldater og et ukjent antall etterretningsoffiserer stasjonert i landet..
Les mer på NRK


Les mer om:
CIAs, Special Activities Center, SAC, Somalia, New York Times, USA, CIA

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: CIA-offiser, drepti , Somalia
NRK - 15 des. 20 kl. 06:58

Somalia kutter bånd til Kenya

Somalia sier de vil kutte de diplomatiske båndene de har til nabolandet Kenya. Det sier en minister i Somalia, ifølge Reuters..

NRK - 30 nov. 20 kl. 15:22

Minst 20 drept i Somalia

Minst 20 mennesker er drept i sammenstøt mellom væpnede landsbyboere og den ytterliggående islamistgruppen al-Shabaab i Somalia, ifølge militære kilder. Det fryktes at de kan angripe igjen når som helst, sier en talsmann for lokale myndigheter..

NRK - 02 jan. 21 kl. 16:33

Selvmordsangrep i Somalia

Minst fem mennesker ble drept av en selvmordsbomber i Somalia lørdag, ifølge tjenestemenn. Angrepet skjedde i distriktet Afgoye mot et veiprosjekt som Tyrkia deltar i. To tyrkere og tre somaliere ble drept.

Aftenposten - 01 des. 20 kl. 22:13

Over 60 personer drept i kamper i Somalia

Kamper mellom regjeringsstyrker og medlemmer av islamistgruppa al-Shabaab i Somalia har denne uka krevd minst 66 liv, opplyser regjeringen..

NRK - 11 jan. 21 kl. 14:57

William Burns tar over CIA

Den amerikanske diplomaten William Burns vil bli utnevnt til ny sjef for den amerikanske etterretningstjenesten CIA av påtroppende president Joe Biden. Han var viseutenriksminister under Barack Obama og er tidligere ambassadør i Russland og Jordan..

NRK - 04 des. 20 kl. 22:03

USA trekker seg ut av Somalia

USA kommer til å trekke nesten alle amerikanske soldater ut av Somalia innen 15. januar. Det opplyser forsvarsdepartement ifølge Reuters.

VG - 04 des. 20 kl. 22:36

Trump trekker USA ut av Somalia: «Ikke endring i politikk»

Halvannet måned før Joe Biden overtar som USAs president, trekker Donald Trump landets soldater ut av Somalia..

Aftenposten - 05 des. 20 kl. 00:16

Trump vil trekke amerikanske soldater ut av Somalia over nyttår

USAs president Donald Trump har gitt ordre om at nesten alle amerikanske soldater skal trekkes ut av Somalia tidlig i 2021, melder Wall Street Journal..

NRK - 15 des. 20 kl. 15:33

Norge ettergir Somalias statsgjeld

Norge ettergir 16 millioner kroner av Somalias statsgjeld til Norge i samsvar med Parisklubbens avtale med Somalia. De resterende 5 millionene i gjeld slettes hvis og når Somalia når visse mål om økonomiske tiltak og reformer, opplyser UD til NTB..

NRK - 15 des. 20 kl. 17:55

Somalia bryter kontakten med Kenya

Somalia bryter alle diplomatiske forbindelser til Kenya. Det diplomatiske bruddet begrunnes med at Kenya skal ha blandet seg inn i valgprosessen i provinsen Jubaland, hevder somaliske myndigheter..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Australia åpner neppe grensene i år

Helsemyndighetene i Australia sier at vanlige reiser til landet ikke kan forventes i 2021, skriver ABC. Folk som likevel ankommer Australia, må betale over 21.000 kroner for å tilbringe to uker på karantenehotell..

NRK - 15 minutter siden

Middelaldrende røyker mest

I 2020 røykte 9 prosent av befolkningen daglig, men det er store ulikheter mellom aldersgruppene. I alderen 55–64 år er andelen 17 prosent, mens blant unge under 25 år er andelen 1 prosent. Til gjengjeld snuser langt flere unge, særlig unge menn..

NRK - 45 minutter siden

Innesperrede gruvearbeidere lever

12 innesperrede gruvearbeidere i en gullgruve i Kina er fremdeles i live, melder det statlige nyhetsbyrået Xinhua. For en uke siden ble 22 arbeidere innesperret som følge av en eksplosjon i gruva nær byen Qixia øst i landet..

NRK - 1 time siden

Tyskland krever Navalnyj løslatt

Aleksej Navalnyj må løslates umiddelbart, krever Tyskland. Den russiske opposisjonspolitikeren ble pågrepet da han kom tilbake til Moskva i går kveld. Navalnyj ble forgiftet og evakuert til Tyskland i august i fjor..

NRK - 1 time siden

Vil ha justeringer i koronatiltak

Tiltakene for å få ned smitten har hatt så god effekt at det nå er på tide å gjøre noen justeringer, mener Helsedirektoratet. Det sa assisterende helsedirektør Espen Nakstad på NRKs Nyhetsmorgen. Regjeringen holder en pressekonferanse i dag..

NRK - 1 time siden

Redd Barna vil åpne tilbud for unge

Regjeringen bør unngå rødt nivå på skoler, mener Redd Barna, som viser til at dette er viktig for at barn og unge som ikke har det trygt hjemme, fanges opp og følges opp. Redd Barna vil også at fritidsaktiviteter for barn skal åpne opp igjen..

NRK - 1 time siden

Trusetrekk var ikke trakassering

En ansatt som fikk blottet underlivet da en overordnet trakk ned boksershortsen hans, ble ikke utsatt for seksuell trakassering, ifølge Diskrimineringsnemnda. Det skriver Klassekampen. Hendelsen skjedde i bedriftens garderobe..

NRK - 2 timer siden

47 nye smittede i Oslo siste døgn

Det er registrert 47 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 85 færre enn gjennomsnittet den siste uka, som var på 132 smittede per dag. Samme dag i forrige uke ble det registrert 138 smittetilfeller, viser Oslo kommunes koronaoversikt..

NRK - 2 timer siden

FBI frykter soldater

FBI frykter angrep "fra innsiden" under Joe Bidens innsettelse. FBI skal derfor sjekke bakgrunnen til alle de 25.000 soldatene som skal sikre innsettelsen av Biden som president.

NRK - 2 timer siden

– Urettferdig vaksinefordeling

Det er urettferdig at norske 20-åringer blir ferdig vaksinert før helsearbeidere i Afrika, mener Norsk Folkehjelp. Norge har sikret seg flere vaksiner enn vi trenger, derfor bør vi i solidaritet gi bort de vi ikke trenger, mener organisasjonen..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt