P4 > Nyheter

Saturday, 30 May, 21:07

P4 - 25 Sep 19 kl. 18:33

Bystyret erklærer klimakrise

Bystyret i Oslo har i dag blitt enige om å erklære klimakrise.
Det var kun Frp som stemte imot erklæringen.
Oslo skal kutte klimagassutslippene med 95 prosent innen 11 år.
Byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg sier til NTB at det ikke er nok å erklære klimakrise, men at man også må handle..
Les mer på P4


Les mer om:
Oslo, Frp, Lan Marie Berg, NTB

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Bystyret, erklærer, klimakrise
NRK - 25 Sep 19 kl. 18:31

Oslo byråd erklærer klimakrise

Bystyret i Oslo har onsdag blitt enige om å erklære klimakrise. Kun Frp stemte imot. Oslo skal kutte klimagassutslippene med 95 prosent innen 2030.

NRK - 14 Aug 19 kl. 14:37

MDG vil erklære klimakrise i Oslo

Bystyret i Oslo må slutte seg til et innbyggerforslag om å erklære miljø- og klimakrise, anbefaler Oslo-byråd Lan Marie Berg onsdag. Hun viser til et sterkt behov for tiltak og politikk for å motvirke tap av naturmangfold og få ned klimautslippene..

NRK - 14 Aug 19 kl. 11:20

Vil erklære klimakrise

Politikarane i Bømlo kommune vil erklære klimakrise. Seks av elleve parti vil stille seg bak eit slikt vedtak i neste kommunestyremøte. Fleire andre kommunar og fylke her i landet har allereie erklært at verda er i ei klimakrise..

NRK - 19 Jun 19 kl. 10:22

Ber Bergen erklære klimakrise

Demonstrantar frå rørsla Extinction Rebellion demonstrerte før bystyremøtet i Bergen med krav om at politikarane skal gjere meir med klimautfordringane. Bystyret skal handsame eit forslag frå MDG om å erklære klimakrise i kommunen..

P4 - 14 Jun 19 kl. 08:19

Trøndelag erklærer klimakrise

I går var det en by - Kongsberg - som erklærte klimakrise. I dag følger et helt fylke opp - Trøndelag har vedtatt å erklære at vi lever i en klimakrise, melder Adresseavisen. Forslaget kom fra Miljøpartiet de Grønne, som også mener hele Norge - via Stortinget - skal gjøre det samme..

P4 - 28 Nov 19 kl. 12:54

Erklærer klimakrise

EU-parlamentet erklælrer global klimakrise. Erklæringen ble stemt fram med stort flertall i dag, i forkant av klimatoppmøtet som holdes i Spania neste uke..

NRK - 28 Nov 19 kl. 12:21

EU-parlamentet erklærer klimakrise

Europaparlamentet erklærer global klimakrise. Det gjer dei i forkant klimatoppmøtet i Spania neste veke (COP25). Erklæring legg press på den den påtroppande EU-kommisjonen..

Hegnar.no - 13 Jun 19 kl. 06:27

Kongsberg kommune erklærer klimakrise

Et enstemmig Kongsberg kommunestyre erklærte onsdag klimakrise. De er nå i selskap med Hedmark fylkeskommune og Storbritannia som tidligere har gjort det samme..

Aftenposten - 28 Nov 19 kl. 16:46

EU-parlamentet erklærer klimakrise

Et stort flertall i EU-parlamentet ble torsdag enige om å erklære klimakrise..

NRK - 24 Jun 19 kl. 16:30

Sydney erklærer klimakrise

Australias størte by, Sydney, erklærer klimakrise. Byen slutter seg dermed til hundrevis av byer, kommuner og regioner verden rundt som krever nødtiltak mot klimaendringene..

Fler nyheter fra P4

P4 - Igår: 20:55

Trump bryter alle bånd med WHO

USAs president Donald Trump bryter forholdet og trekker støtten til Verdens helseorganisasjon, WHO. I stedet vil han bruke penger på andre organisasjoner, fortalte han på en pressekonferanse som pågår akkurat nå. Presidenten har tidligere truet med å trekke støtten og har anklaget dem for dårlig innsats mot koronautbruddet og for å være ukritisk overfor Kina.

P4 - 30 minutter siden

Mann døde etter båtulykke

Mannen i 60-årene som var involvert i en båtulykke nord for Florø i ettermiddag døde av skadene. Mannen ble funnet livløs i sjøen etter en grunnstøting, ifølge politiet. Mannen var alene da ulykken oppsto.

P4 - 30 minutter siden

Siktet for brannstiftelse

Politiet har siktet en person for brannstiftelse og ruteknusing etter brannen som startet i et rekkehus i Florø natt til i dag. Ingen ble skadet i hendelsen, men to leiligheter er ubeboelige, og to personer ble husløse som følge av brannen. Personen erkjenner å stå bak brannen, men nekter straffskyld..

P4 - 15 minutter siden

Grønt lys for SpaceX-oppskyting

Den historiske SpaceX-oppskytningen som har blitt utsatt flere ganger på grunn av dårlig vær har nå fått grønt lys. Dersom alt går etter planen skal to astronauter fra NASA sendes opp til den internasjonale romstasjonen ISS om litt under en halvtime. Ferden blir historisk, forrige gang USA testet et nytt, bemannet romfartøy var da romfergen Columbia fløy første gang i april 1981.

P4 - 45 minutter siden

Mener radikale står bak opptøyer

Justisminister William Barr anklager venstreradikale for å stå bak de voldelige opptøyene som har eskalert i flere amerikanske byer - deriblant Minnesota. Barr kom i kveld med uttalelsen kort tid etter at også USAs president Donald Trump kom med samme anklager. Justisministeren la ikke frem dokumentasjon for anklagene..

P4 - 1 time siden

Ber folk holde seg hjemme

Folk må holde seg hjemme i kveld slik at vi kan starte gjenoppbyggingen av samfunnet vårt. Det sa viseguvernør i Minnesota, Peggy Flanagen på en pressekonferanse nå nettopp. I dag opplyste lokalmyndighetene at de mobiliserer hele nasjonalgarden i et forsøk på å stanse de voldsomme opptøyene etter dødsfallet til afroamerikanske George Floyd..

P4 - 2 timer siden

Livløs person i sjøen nord for Florø

En person ble funnet livløs i sjøen i ettermiddag etter at en båt gikk på grunn nord for Florø. Personen får nå førstehjelp, opplyser politiet. Skadeomfanget er ukjent.

P4 - 2 timer siden

Krever gratis bompenger i sommer

FrP krever gratis bompenger på landets riksveier for norske bilister i sommer. I tillegg ønsker de to milliarder kroner ekstra som skal gå til gryteklare veiprosjekter, skriver VG. Kravene er en del av forhandlingene med regjeringen om revidert budsjett og den tredje krisepakken som ble lagt frem i går.

P4 - 3 timer siden

- Døde ikke kun av kvelning

En foreløpig obduksjonsrapport viser at George Floyd ikke kun døde av kvelning. Rettsmedisinerne viser til at 46-åringen hadde underliggende hjerteproblemer. Det i kombinasjon med at han ble klemt i politigrepet, og potensielle rusmidler, er den sannsynlige dødsårsaken, slår de fast i rapporten som ble utført kort tid etter dødsfallet.

P4 - 2 timer siden

Over 200 nye dødsfall i Storbritannia

215 nye mennesker har mistet livet av koronaviruset det siste døgnet i Storbritannia. Dermed er det totale dødstallet oppe i 38,376, opplyser myndighetene. I Italia er det registrert 111 nye dødsfall, og i alt 33.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt