P4 > Nyheter

Monday, 01 June, 18:58

P4 - 17 Sep 19 kl. 06:27

Bruker mer dyrket mark enn planlagt

Statens Vegvensen har tatt mer dyrket mark til veiformål enn planlagt hvert eneste år, fra og med 2009.
Det viser deres egne årsrapporter, skriver Nationen.
De siste ti årene har vegvesenet beslaglagt i overkant av 4.500 dekar dyrket jord til veiformål, det tilsvarer i overkant av 630 fotballbaner.
Det er 650 dekar, eller 91 fotballbaner, mer enn målsettingen..
Les mer på P4


Les mer om:
Vegvensen, Nationen

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Bruker, mer, dyrket, mark, enn, planlagt
NRK - 14 Sep 19 kl. 10:16

Bygger ned for mye dyrket jord

Siden 2009 har Statens vegvesen beslaglagt i overkant av 4.500 dekar dyrket jord til veiformål, viser en gjennomgang fra Nationen. Fra 2009 har Vegvesenet tatt mer dyrket mark enn planlagt, ifølge avisa, som har gjennomgått Vegvesenets årsrapporter..

VG - 18 Sep 19 kl. 10:36

Statens vegvesen svarer VG: Veibygging på dyrka mark

VGs lederartikkel bommer på fakta når det hevdes at Vegvesenets har beslaglagt 650 mål dyrket mark mer enn det etaten har planlagt..

P4 - 14 Sep 19 kl. 10:30

Bygget ned mer dyrket jord

Statens vegvesen har tatt mer dyrket jord enn planlagt de siste ti årene. Det viser en gjennomgang Nationen har gjort. Til sammen har de beslaglagt i overkant av 4500 dekar dyrket jord til veiformål, det er rundt 650 dekar mer enn de hadde som målsetting..

Aftenposten - 12 Jun 19 kl. 12:21

IS’ nye våpen i Syria og Irak: Brenner avlingene

DIYALA I IRAK (Aftenposten): Tusenvis av hektar med dyrket mark er blitt brent i Syria og Irak. IS hevder de står bak..

P4 - 19 Feb 20 kl. 12:55

I fremtiden kan biff dyrket i laboritorier bli helt vanlig

Om 20 år kan hamburgeren du bestiller ha blitt dyrket frem på et laboratorium og tomatene du spiser ha blitt genmodifisert til å være enda sunnere enn i dag. Det spår flere eksperter på fremtidsmat, som i dag var samlet til et seminar om hva vi kommer til å spise i 2040. Spesialrådgiver i genteknologi, Sigrid Bratlie i Norsk Landbrukssamvirke sier genredigert mat vil bli mye mer vanlig..

E24 - 06 Jul 19 kl. 12:52

Dyrket.no jakter milliardmarked med varer som drukner hos de store grossistene

Ikke mange selskaper klarer å tjene penger på mat, men gründerne bak nisjesatsingen Dyrket.no er rimelige sikre på at selskapet tjener penger allerede neste år..

Klartale - 08 Aug 19 kl. 10:32

Vi bruker for mye plastposer

Hver nordmann bruker hvert år 140 bæreposer av plast. Det er dobbelt så mange poser som det svenskene bruker..

NRK - 07 Sep 19 kl. 22:55

Disse partiene bruker mest

Stortingspartiene bruker millioner på sosiale medier i valgkampen. Arbeiderpartiet og Høyre bruker mest og har flest annonser..

Klartale - 15 Nov 19 kl. 19:28

Besteforeldre bruker mye penger på julegaver

Vi bruker stadig mer penger på å kjøpe gaver til jul. Besteforeldre bruker aller mest. – Jula er blitt kjøpehysteri, mener bestefar Geir Horsberg..

NRK - 17 Jun 19 kl. 08:18

Rekord-lite dyrka mark forsvinn

Stadig mindre dyrka mark blir nedbygd, og nydyrkinga når nye rekordar. Det viser tal frå Landbruksdirektoratet. På åtte år har mengda matjord som forsvinn til andre formål blitt halvert i Noreg..

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

Trump ut mot guvernører

President Donald Trump langer igjen ut mot flere av landets guvernører som følge av opptøyene i en rekke byer. New York Times skriver at de har fått tilgang til en privat telefonkonferanse med guvernørene som Trump deltok i. Der skal han ha sagt at guvernørerne ville se ut som idioter om de ikke beordrer at demonstrantene blir arrestert.

P4 - 45 minutter siden

Tror på svekket konkurranse mellom sportskjedene

Flere ledende sportskjeder er bekymret for at den foreslåtte sammenslåingen av Sport 1 og 48 Intersport-butikker vil føre til dårligere priskonkurranse. Blant de som har skrevet til Konkurransetilsynet er XXL. De reagerer på at selskapet bak butikkene mener de vil komme i en bedre posisjon til å utfordre XXL, og mener dette ikke er nødvendig for å kunne konkurrere, melder E24..

P4 - 30 minutter siden

Dødstallene ned i Storbritannia

I Storbritannia må vi tilbake til 23. mars for å finne siste dødstallene på ett døgn var lavere. Det siste døgnet er 111 personer med koronasmitte døde av koronaviruset.

P4 - 45 minutter siden

60 nye døde i Italia

Ikke siden 7. mars har antall døde av koronaviruset i Italia på ett døgn vært lavere enn nå. Det er registrert 60 nye dødsfall i landet.

P4 - 1 time siden

Dropper forslag om tvangsisolering

Helsedepartementet dropper forslaget om tvangsisolering av koronapasienter på sykehjem. Dagbladet skrev i dag at departementet har foreslått dette, for at de som motsetter seg isolering, kan bli tvunget til dette. Men nå opplyser de til NTB at de ikke vil gå videre med forslaget..

P4 - 1 time siden

Vannføring på gult nivå

Nå er det vannføring på gult nivå i flere elver i Trøndelag og Nord-Norge. Det viser de siste oppdateringen fra NVE, men værprognosene for de neste dagene er gunstige med tanke på å unngå en stor skadeflom. På grunn av lite nedbør og kjølige netter, ser det ikke ut til at flommen blir like ille som tidligere fryktet..

P4 - 1 time siden

Politi med støtte til demonstrantene

Midt i kaoset som har oppstått i USA de siste dagene har politi i flere amerikanske byer valgt å stå sammen med demonstrantene. Protestene mot rasisme og politivold har vært mange etter at afroamerikaneren George Floyd døde etter en brutal pågripelse forrige mandag. Mange steder har politiet brukt tåregass og vold mot demonstrantene, men enkelte steder har de marsjert i solidaritet..

P4 - 1 time siden

Frykter folk ikke får tilbake pengene sine

Forbrukerrådet frykter folk ikke får tilbake pengene for sine avlyste pakkereiser. Alt av pakkereiser til utlandet i sommer er avlyst fordi reiserådene ble forlenget, og de som har bestilt tur, har krav på å få tilbake det de har betalt. Men regjeringen mener det ikke kan utelukkes at en del pakkereise-arrangører kan gå konkurs før forbrukerne får pengene tilbake.

P4 - 3 timer siden

Vannmasser mot fabrikk og vei på Senja

Et snøskred har gått ned i Ersfjordvannet på Senja og det jobbes med å unngå at vannmassene skader settefiskanlegget Akvafarm. Snøraset presser store vannmasser ut i en elv, melder NRK, og flere gravemaskiner fyller på masser for å lage en mur som skal beskytte fabrikken. Det jobbes også med å berge fylkesveien og en bru..

P4 - 2 timer siden

Vil ha mer koronatvang på sykehjem

Helsedepartementet foreslår en midlertidig endring av smittevernloven, slik at det blir lov å tvangsisolere flere korona-pasienter på sykehjem. Det vil i størst grad gjelde personer med demens eller psykisk utviklingshemming, ifølge et høringsnotat fra departementet, De peker blant annet på at enkelte kan ha vanskelig med å forstå hvorfor de må isoleres, skriver Dagbladet. 300 sykehjem har så langt fått tillatelse til å tvangsisolere pasienter som har fått påvist koronasmitte..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt