P4 > Nyheter

Wednesday, 16 October, 02:45

P4 - 17 Sep 19 kl. 06:27

Bruker mer dyrket mark enn planlagt

Statens Vegvensen har tatt mer dyrket mark til veiformål enn planlagt hvert eneste år, fra og med 2009.
Det viser deres egne årsrapporter, skriver Nationen.
De siste ti årene har vegvesenet beslaglagt i overkant av 4.500 dekar dyrket jord til veiformål, det tilsvarer i overkant av 630 fotballbaner.
Det er 650 dekar, eller 91 fotballbaner, mer enn målsettingen..
Les mer på P4


Les mer om:
Vegvensen, Nationen

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Bruker, mer, dyrket, mark, enn, planlagt
NRK - 14 Sep 19 kl. 10:16

Bygger ned for mye dyrket jord

Siden 2009 har Statens vegvesen beslaglagt i overkant av 4.500 dekar dyrket jord til veiformål, viser en gjennomgang fra Nationen. Fra 2009 har Vegvesenet tatt mer dyrket mark enn planlagt, ifølge avisa, som har gjennomgått Vegvesenets årsrapporter..

VG - 18 Sep 19 kl. 10:36

Statens vegvesen svarer VG: Veibygging på dyrka mark

VGs lederartikkel bommer på fakta når det hevdes at Vegvesenets har beslaglagt 650 mål dyrket mark mer enn det etaten har planlagt..

P4 - 14 Sep 19 kl. 10:30

Bygget ned mer dyrket jord

Statens vegvesen har tatt mer dyrket jord enn planlagt de siste ti årene. Det viser en gjennomgang Nationen har gjort. Til sammen har de beslaglagt i overkant av 4500 dekar dyrket jord til veiformål, det er rundt 650 dekar mer enn de hadde som målsetting..

Aftenposten - 12 Jun 19 kl. 12:21

IS’ nye våpen i Syria og Irak: Brenner avlingene

DIYALA I IRAK (Aftenposten): Tusenvis av hektar med dyrket mark er blitt brent i Syria og Irak. IS hevder de står bak..

E24 - 06 Jul 19 kl. 12:52

Dyrket.no jakter milliardmarked med varer som drukner hos de store grossistene

Ikke mange selskaper klarer å tjene penger på mat, men gründerne bak nisjesatsingen Dyrket.no er rimelige sikre på at selskapet tjener penger allerede neste år..

Klartale - 08 Aug 19 kl. 10:32

Vi bruker for mye plastposer

Hver nordmann bruker hvert år 140 bæreposer av plast. Det er dobbelt så mange poser som det svenskene bruker..

NRK - 07 Sep 19 kl. 22:55

Disse partiene bruker mest

Stortingspartiene bruker millioner på sosiale medier i valgkampen. Arbeiderpartiet og Høyre bruker mest og har flest annonser..

NRK - 17 Jun 19 kl. 08:18

Rekord-lite dyrka mark forsvinn

Stadig mindre dyrka mark blir nedbygd, og nydyrkinga når nye rekordar. Det viser tal frå Landbruksdirektoratet. På åtte år har mengda matjord som forsvinn til andre formål blitt halvert i Noreg..

Hegnar.no - 21 Jun 19 kl. 14:52

Utenriksminister Mark Field tok grep

Storbritannias utenriksminister, Mark Field, tok grep og kastet ut en kvinnelig Greenpeace-demonstrant fra en offisiell middag i London torsdag kveld. Nå er han suspendert fra stillingen..

Hegnar.no - 22 Jun 19 kl. 08:22

Trump vil ha Mark Esper som ny forsvarsminister

President Donald Trump vil nominere Mark Esper som ny forsvarsminister etter at Patrick Shanahan trakk seg som kandidat til jobben..

Fler nyheter fra P4

P4 - 5 timer siden

Trump bekrefter Tyrkiareise

Donald Trump bekrefter i kveld at USAs visepresident Mike Pence og utenriksminister Mike Pompeo drar til Tyrkia i morgen. Det melder nyhetsbyrået AFP. USA vil forsøke å få Tyrkia til å stanse kamphandlingene mot kurderne i Nord-Syria..

P4 - 4 timer siden

Voldtektssiktede framstilles for varetekt i morgen

De sju mennene som er siktet for grov voldtekt av en ung kvinne i Hønefoss, fremstilles trolig for varetektsfengsling i morgen. Det opplyser politiet til NRK. De siktede er østeuropeere, og politiet har nå fått tak i nok tolker til at de kan få avhørt alle sju..

P4 - 5 timer siden

Tiltalt for vold på hotell

En 23 år gammel mann er tiltalt for å ha angrepet en forsvarsløs mann inne på et hotellrom i Stavanger i februar i fjor. Mannen skal ha sparket fornærmede mot hodet mens han sov, eller var for beruset til å gjøre motstand, skriver Stavanger Aftenblad . 23-åringen skal gjentatte ganger også ha slått fornærmede med en flaske.

P4 - 7 timer siden

Flere vil ha Rotevatn

Stadig flere innad i Venstre går nå ut med ønske om å erstatte Trine Skei Grande med Sveinung Rotevantn som partileder. Unge Venstre var ført ut. Nå følge Venstrekvinnene etter, og også Liberale studenter- som er Venstres studentorganisasjon vil kaste Grande til fordel for Rotevatn, melder VG.

P4 - 7 timer siden

Leger Uten Grenser ut av Syria

Leger Uten Grenser evakuerer alle sine hjelpearbeidere ut av Nord-Syria, det melder de selv på Twitter i kveld. Der skriver de at det er med tungt hjerte de har tatt den vanskelige avgjørelsen om å suspendere aktivitetene og evakuere hjelpearbeiderne. – Det er den svært uforutsigbare og raskt skiftende situasjonen som har gjort det umulig for oss å levere helsetjenester og yte humanitær hjelp til mennesker i nød, skriver Leger Uten Grenser..

P4 - 7 timer siden

- Knapt EØS-flertall

Det ligger an til at et mindretall i redaksjonskomiteen på Fellesforbundets landsmøte vil melde Norge ut av EØS, mens et knapt flertall ønsker å utrede handlingsrommet innenfor avtalen. Det opplyser kilder til VG i kveld. Men de presiserer at utfallet av den endelige voteringen, som skal skje i morgen, fortsatt er helt åpent..

P4 - 6 timer siden

Kallmyr vil ha flyktning-telt

Justisminister Jøran Kallmyr vil hindre en ny flyktningstrøm til Norge ved å tilby telt istedet for hotell. Uttalelsen kommer få dager etter at Tyrkias president Erdogan truet med å åpne portene til Europa for 3,6 millioner syriske flyktninger. Kallmyr sier til NRK at i 2015 sendte flyktninger bilder til venner og sa at «her er det luksus, hit må dere komme».

P4 - 6 timer siden

Trekker seg fra forhandlinger

Norsk Bonde- og Småbrukarlag har trukket seg fra forhandlingene med staten om nedskalering av melkeproduksjonen. De er ikke fornøyd med tilbudet staten har gitt, melder Nationen. Nedskaleringen av melkeproduksjonen skjer etter at Verdens handelsorganisasjon gikk inn for å fase ut all bruk av eksportstøtte av landbruksvarer.

P4 - 7 timer siden

Tyrkia ignorerer advarsler

Tyrkia ignorerer USAs sanksjoner, og advarsler fra flere andre land, og fortsetter kampene i Syria. En talsperson for den tyrkiske regjeringen sier ifølge nyhetsbyrået AFP nå i kveld at de vil fortsette sine militære operasjoner med eller uten støtte fra resten av verden. Ifølge AFP skal USAs utenriksminister Mike Pence dra til Tyrkia i løpet av det neste døgnet..

P4 - 8 timer siden

Toåring påkjørt

En to år gammel gutt er fraktet til Kalnes sykehus etter at han ble påkjørt av en bil i en garasje i Fredrikstad i ettermiddag. Skadeomfanget er ukjent, men gutten skal ha vært bevisst etter hendelsen. Bilføreren, som er en mann i 30-årene, skal ikke ha sett gutten før etter at han hadde parkert bilen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt