NRK > Nyheter

Monday, 06 April, 09:31

NRK - 26 Mar 20 kl. 16:39

Bruker koronaloven for første gang

Justisminister Monica Mæland sier regjeringen bruker den nye koronaloven for første gang, for å sørge for at flere rettssaker kan gjennomføres. Endringen åpner blant annet for flere fjernmøter, og skal blant annet brukes ved domsavsigelser..
Les mer på NRK


Les mer om:
Monica Mæland

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Bruker, koronaloven, for, første, gang
NRK - 01 Apr 20 kl. 17:20

Koronaloven på høring

Justisdepartementet sendte onsdag ut et høringsbrev hvor de ber om høringsinstansenes syn på at den såkalte koronaloven forlenges med en måned. Departementet foreslår også enkelte mindre endringer i loven, ifølge høringsnotatet..

P4 - 03 Apr 20 kl. 06:26

Vil bruke koronaloven på flere felt

Regjeringen vil i dag ba om rett til å bruke den nye koronaloven på flere felt. Så langt har regjeringen bedt om å få vedtatt 14 forskrifter med den nye kriseloven som gir utvidede fullmakter. Og i statsråd i dag vil regjeringen be om å få bruke den igjen, på en rekke nye felt, sier justisminister Monica Mæland til NTB.

Aftenposten - 25 Mar 20 kl. 13:33

Regjeringen tar for første gang i bruk kriseloven

Regjeringen vil bruke koronaloven til å endre tidsfristene og tillate økt bruk av video- og telefonkonferanse i rettssaker. Høringsfristen er satt til rekordkjappe klokken 14.00 i dag..

Aftenposten - 28 Mar 20 kl. 14:56

De rødgrønne blokkerer kriseforskrifter

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV blokkerer forskriftsendringer på utdanningsfeltet under den nye koronaloven..

NRK - 17 timer siden

Sp vil fjerne koronaloven

Senterpartiet vil ikke forlenge de ekstra fullmaktene regjeringen har fått under koronakrisen, men heller flytte lovgivende makt tilbake til Stortinget. Det sier parlamentarisk leder Marit Arnstad til Aftenposten..

Aftenposten - 28 Mar 20 kl. 14:56

De rødgrønne blokkerer kriseforskrifter

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV blokkerer forskriftsendringer på utdanningsfeltet under den nye koronaloven..

Aftenposten - 19 Mar 20 kl. 18:20

Kriselov behandles i ekspressfart

I tre hektiske døgn satte det politiske Norge normal saksbehandling til side og snekret sammen koronaloven med vide fullmakter til regjeringen. Hva skjedde egentlig?.

Aftenposten - 17 timer siden

Senterpartiet vil vrake koronaloven

– Det er unaturlig i Norge at regjeringen utøver lovgivende myndighet. Den ligger til Stortinget. Det er et viktig prinsipp å fastholde, sier Sps parlamentariske leder Marit Arnstad..

P4 - 01 Apr 20 kl. 17:50

Vil forlenge koronalov

Justisdepartementet ønsker å forlenge koronaloven med en måned og har i dag sendt ut høringsbrev om dette. Det melder NTB. Kriseloven ble endelig vedtatt 24.

Aftenposten - 28 Mar 20 kl. 14:56

De rødgrønne blokkerer kriseforskrifter – ber regjeringen holde seg til vanlig praksis

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV blokkerer forskriftsendringer på utdanningsfeltet under den nye koronaloven. Nå varsler Ap-leder Jonas Gahr Støre at saken får etterspill i Stortinget,.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Ekstra ambulansefly i påska

Norsk Luftambulanse set inn ekstra fly for å sikre beredskapen i påska, sidan ordinær flytrafikk har færre flyavgangar. Dei ekstra flyavgangane skal vere for at personell skal komme seg på jobb, både ambulansetilsette og dei som driv vedlikehald..

NRK - 15 minutter siden

Synnøve Solemdal legg opp

Skiskyttar Synnøve Solemdal frå Tingvoll har valt å legge opp, og er ikkje tatt ut til landslaget. – Eg har blitt meir og meir nøgd med karrieren, så det kjenst veldig rett. Eg har mange draumar som eg har lyst til å gjere no, sier ho til NRK..

NRK - 15 minutter siden

Oppgang på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs startet børsuken med en vekst på 0,9 prosent til 718,5 poeng etter ti minutters handel. Stigningen kommer etter opptur i Tokyo, der både Nikkei- og Topix-indeksen steg med rundt 4 prosent..

NRK - 15 minutter siden

Boris Johnson skal framleis styre

Boris Johnson vil framleis styre landet, sjølv om han ligg på sjukehus i dag, opplyser kollegaen hans Robert Jenrick til BBC. Johnson har vore innlagd på sjukehus i natt, og skal vere der i dag for å vente på testsvar. Han hadde høg feber i går..

NRK - 30 minutter siden

Tyske bryggerier slipper ølskatt nå

Regjeringen i Tyskland rekker ut en hjelpende hånd til landets bryggerier under koronakrisen og slår inntil videre en strek over ølskatten. Bryggeriene kan nå søke om å få utsatt årets skatteinnbetaling til 31. desember..

NRK - 1 time siden

Børsoppgang i Tokyo

Veka starta med oppgang på børsen i Tokyo, der Nikkei-indeksen steig med 4,2 prosent. Den bredt samansette Topix-indeksen i Tokyo steig med 3,9 prosent måndag. Førre veke fall Nikkei-indeksen med 8,1 prosent, og Topix-indeksen med 9,2 prosent..

NRK - 1 time siden

Stor passasjernedgang for Norwegian

Flyselskapet Norwegian hadde 60 prosent færre passasjerar i mars i år samanlikna med i fjor. Norwegian har kutta flygingar i fleire månader, men koronasituasjonen har forverra situasjonen enda meir. Norwegian-børsen har falle nesten 80 prosent i år..

NRK - 1 time siden

Boris Johnson framleis innlagd

Statsminister Boris Johnson er framleis innlagd på sjukehus med koronasymptom, skriv Reuters. Det er ti dagar sidan han testa positivt for viruset. Johnson har vore på sjukehuset i natt, for sikkerheits skyld, ifølge kontoret hans i Downing Street..

NRK - 12 timer siden

200 sykehusansatte på UNN må testes

Ved Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø (UNN) er 800 ansiktsmasker med produksjonsfeil levert ut og brukt ved en feil. Maskene var ikke kvalitetssikret, men ble brukt likevel. Opptil 200 ansatte må testes for koronasmitte og få tett oppfølging..

NRK - 1 time siden

Norce trekker permittering

Forskingsinstituttet Norce trekker tilbake permittering av 13 tilsette etter protestar. 85 av dei 1000 tilsette ved instituttet fekk permitteringsvarsel da Regjeringa innførte strenge koronatiltak i mars, sjølv om dei ikkje mista oppgåvene sine..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt