David Amess

Britisk etterretning kjente drapsmannen

Mannen som drepte den britiske politikeren David Amess, var kjent for politiet og var blitt sendt på et program for avradikalisering.

DREPT: Den britiske politikeren David Amess ble knivstukket og drept fredag. Foto: Amer Ghazzal/Shutterstock
DREPT: Den britiske politikeren David Amess ble knivstukket og drept fredag. Foto: Amer Ghazzal/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den 25 år gamle mannen ble pågrepet og sitter i avhør hos britisk politi etter at han fredag knivstakk Amess som møtte velgerne sine i en kirke i den lille byen Leigh-on-Sea.

Politiet har fastslått at drapet var en terrorhandling, og de undersøker om motivet kan være knyttet til islamistrisk ekstremisme. Det er politiets antiterrorenhet som leder etterforskningen.

En 25 år gammel britisk statsborger av somalisk opprinnelse er pågrepet og siktet for drapet.

Avradikalisering

Ifølge BBC var han for noen år siden sendt til Prevent, det britiske programmet for dem som kan stå i fare for å radikaliseres. Han skal ikke ha deltatt lenge på programmet, som er frivillig, og var aldri klassifisert formelt av MI5 som en sikkerhetstrussel.

Ifølge Sunday Times mener politiet at han handlet alene og var radikalisert på egen hånd, men han kan ha latt seg inspirere av al-Shabaab i Somalia.

Mannens far var en tidligere rådgiver for Somalias statsminister. Han sier til Sunday Times at han føler seg traumatisert etter det sønnen har gjort.

Ventet på politiet

Ifølge The Sun stakk mannen Amess flere ganger med kniv med to kvinner i Amess' stab til stede. Deretter satte han seg ned og ventet på politiet. Daily Mail skriver at han booket en avtale med Amess en uke før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.