P4 > Nyheter

Saturday, 06 June, 22:56

P4 - 08 Nov 19 kl. 20:44

Brasil: Løslater tidligere president

Tidligere president i Brasil, Luiz Inacio Lula da Silva, skal løslates.
Det har en domstol i Brasil bestemt.
74-åringen er dømt for korrupsjon og hvitvasking, og ble fengslet i fjor.
Han var president i Brasil mellom 2003 og 2010..
Les mer på P4


Les mer om:
Brasil, Inacio Lula, Silva

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Brasil, Løslater, tidligere, president
NRK - 28 Aug 19 kl. 00:02

Brasil vil ta imot hjelp

En talsperson for den brasilianske regjeringen sier i kveld at president Jair Bolsonaro nå er klar til å ta imot internasjonal hjelp for å bekjempe brannene i Amazonas. Det melder nyhetsbyrået AFP. Brasil har tidligere sagt nei til hjelp..

NRK - 06 Mar 20 kl. 06:25

Trekker diplomater ut av Venezuela

Brasil kaller tilbake sin diplomatiske delegasjon til Venezuela og ber president Nicolás Maduro kalle sine representanter i Brasil hjem. Frontene mellom Brasils sterkt høyreorienterte president Jair Bolsonaro og president Maduro i Venezuela hardner..

NRK - 02 Jun 20 kl. 23:15

Over 30.000 koronadøde i Brasil

Tallet på døde har passert 30.000, og økonomien er i fritt fall. Samtidig blir den politiske konflikten i Brasil stadig bitrere.

NRK - 26 Aug 19 kl. 17:55

– Behandler Brasil som en koloni

G7-landene behandler Brasil som en koloni når de lover støtte til brannslukking i Amazonas, skriver Brasils president Jair Bolsonaro på twitter. Frankrikes president Macron sa i dag at G7-lederne vil bevilge 180 millioner kroner til brannslukking..

NRK - 05 Nov 19 kl. 12:04

Ønsker Brasil velkommen i OPEC

Brasil er velkomne til å bli medlem i OPEC, sier leder i organisasjonen for oljeproduserende stater, Mohammad Barkindo. Brasils president Jair Bolsonaro har sagt han ønsker å bli medlem. Brasil må søke om medlemskap, men har ikke gjort det..

E24 - 21 Dec 19 kl. 08:28

Bolsonaro sier USA fjerner toll på stål og aluminium fra Brasil

USAs president Donald Trump har besluttet å fjerne tollen som nylig ble innført på aluminium og stål fra Brasil, hevder landets president Jair Bolsonaro..

NRK - 24 Aug 19 kl. 00:29

Trump tilbyr Brasil hjelp

USAs president Donald Trump har tilbudt Brasils president Jair Bolsonaro hjelp med å slukke brannene i Amazonas. – Vi står klare for å hjelpe, skriver Trump på Twitter. Bolsonaro har tidligere i dag sagt at militæret settes inn for å slukke brannen..

NRK - 30 Sep 19 kl. 13:43

Minnegudstjeneste for Chirac

Russlands president Vladimir Putin og USAs tidligere president Bill Clinton deltok i minnegudstjenesten for Frankrikes tidligere president Jacques Chirac mandag. President Emmanuel Macron var også til stede i kirken Saint-Sulpice i Paris..

NRK - 18 Mar 20 kl. 13:27

Løslater personer fra Trandum

Politiets utlendingsenhet løslater i overkant av ti personer fra utlendingsinternatet på Trandum fordi uttransporter ikke kan gjennomføres på grunn av koronasituasjonen. De som løslates har liten eller ingen straffehistorikk, opplyser politiet..

NRK - 12 May 20 kl. 05:53

Frisører får åpne i Brasil

I Brasil står president Jair Bolsonaro fast på at covid-19-sykdom er på linje med en svak influensa. Han har satt treningssentre, frisører og skjønnhetssalonger på en liste over viktige tjenester som kan åpne. Samtidig øker smittetallene..

Fler nyheter fra P4

P4 - 15 minutter siden

Stukket i Oslo

En perosn skal være stukket med en skarp gjenstand i Storgata i Oslo nå i kveld. Den skadde er kjørt til sykehus og tilstanden er ukjent. Politiet søker etter gjenringspersonen..

P4 - 45 minutter siden

Sundby får ikke hjelp på Olympiatoppen

Langrennsløper Martin Johnsrud Sundby får ikke lenger hjelp på Olympiatoppen. 35-åringen er vraket fra landslaget, men var innstilt til et såkalt A-stipend på Olympiatoppen av Skiforbundet. Men dette har han nå fått avslag på, og dermed mister han tilgang til viktig fagpersonell frem mot VM til vinteren, melder NRK..

P4 - 45 minutter siden

Demonstrasjoner i Brasil

Også i Brasil har det vært mange demonstrasjoner mot rasisme og politivold de siste dagene. Og tall fra Brasil viser at mørkhudede er i stort flertall blant dem som blir drept av politiet. Ifølge en rapport fra delstaten Rio er hele 78 prosent av de drepte mørke i huden, mens befolkningen utgjør 54 prosent av delstatens innbyggere, melder NRK.

P4 - 1 time siden

Demonstranter ved Det hvite hus

Demonstranter samler seg nå i kveld, norsk tid, foran Det hvite hus i Washington D.C. Der har det vært demonstrasjoner mot politivold og rasisme i åtte dager, og ifølge Washington Post er dagens demonstrasjon ventet å bli den største.

P4 - 1 time siden

Største overdødelighet i nyere tid

Dødstallene i Europa på grunn av koronapandemien er de høyeste på kontinentet i nyere tid. Det viser tall fra EuroMomo, et nettverk som overvåker dødeligheten i 24 europeiske land, deriblant Norge, skriver Aftenposten. De siste 12 ukene har disse landene hatt nesten 800.

P4 - 1 time siden

Danmark fremskynder gjenåpning

Danmark fremskynder gjenåpningen av svømmehaller og treningssentre. De skulle egentlig åpne i begynnelsen av august, men nå har danske myndigheter bestemt seg for at de kan åpne allerede førstkommende mandag, skriver Ekstrabladet..

P4 - 2 timer siden

Vil starte besøksordning hos familier med Downs syndrom

Norge skal tilby gravide besøk hos familier med barn med Downs syndrom. Danmark har i dag en slik ordning, og helseminister Bent Høie sier til NRK at han vil innføre ordningen i Norge, og at endringene i bioteknologiloven gjør at arbeidet fremskyndes. - Vi ønsker et samfunn med mangfold, og det er et vanskelig valg flere nå får - da er det viktig at informasjonen er så bred og balansert som mulig, sier Høie..

P4 - 2 timer siden

Sommervarmen kommer tilbake

Været har svingt mye den siste tiden. Denne helgen har vært våt og kjølig mange steder. Men fra tirsdag, og ut kommende uke vil det være mer som minner om sommer igjen, over hele landet.

P4 - 2 timer siden

Raser mot strandsoneforslag

SV reagerer kraftig på regjeringens ønske om å bygge mer i strandsonen i Norge. Regjeringen vil åpne opp for at distriktene, i større grad enn i dag, kan bruke strandsonen til boliger og bedrifter. De vil ha unntak for områder med mye utbyggingspress, som langs Oslofjorden.

P4 - 2 timer siden

Young Bloods-leder dømt

Mannen som har vært ansett som lederen i gjengen Young Bloods i Oslo er dømt til sju års fengsel. 29-åringen er dømt for å ha bestilt to alvorlige voldslovbrudd, melder TV 2. I det ene tilfellet ble et tidligere medblem av en konkurrerende gjeng skutt - og i det andre ble en mann holdt innesperret og torturert i to døgn, fordi han var beskyldt for å ha stjålet narkotika.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt