P4 > Nyheter

Thursday, 14 November, 05:07

P4 - 08 Nov 19 kl. 20:44

Brasil: Løslater tidligere president

Tidligere president i Brasil, Luiz Inacio Lula da Silva, skal løslates.
Det har en domstol i Brasil bestemt.
74-åringen er dømt for korrupsjon og hvitvasking, og ble fengslet i fjor.
Han var president i Brasil mellom 2003 og 2010..
Les mer på P4


Les mer om:
Brasil, Inacio Lula, Silva

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Brasil, Løslater, tidligere, president
NRK - 28 Aug 19 kl. 00:02

Brasil vil ta imot hjelp

En talsperson for den brasilianske regjeringen sier i kveld at president Jair Bolsonaro nå er klar til å ta imot internasjonal hjelp for å bekjempe brannene i Amazonas. Det melder nyhetsbyrået AFP. Brasil har tidligere sagt nei til hjelp..

NRK - 26 Aug 19 kl. 17:55

– Behandler Brasil som en koloni

G7-landene behandler Brasil som en koloni når de lover støtte til brannslukking i Amazonas, skriver Brasils president Jair Bolsonaro på twitter. Frankrikes president Macron sa i dag at G7-lederne vil bevilge 180 millioner kroner til brannslukking..

NRK - 05 Nov 19 kl. 12:04

Ønsker Brasil velkommen i OPEC

Brasil er velkomne til å bli medlem i OPEC, sier leder i organisasjonen for oljeproduserende stater, Mohammad Barkindo. Brasils president Jair Bolsonaro har sagt han ønsker å bli medlem. Brasil må søke om medlemskap, men har ikke gjort det..

NRK - 24 Aug 19 kl. 00:29

Trump tilbyr Brasil hjelp

USAs president Donald Trump har tilbudt Brasils president Jair Bolsonaro hjelp med å slukke brannene i Amazonas. – Vi står klare for å hjelpe, skriver Trump på Twitter. Bolsonaro har tidligere i dag sagt at militæret settes inn for å slukke brannen..

NRK - 30 Sep 19 kl. 13:43

Minnegudstjeneste for Chirac

Russlands president Vladimir Putin og USAs tidligere president Bill Clinton deltok i minnegudstjenesten for Frankrikes tidligere president Jacques Chirac mandag. President Emmanuel Macron var også til stede i kirken Saint-Sulpice i Paris..

NRK - 19 Sep 19 kl. 16:52

Tidligere tunisisk president er død

Den tidligere presidenten Zine El Abidine Ben Ali er død, 84 år gammel. Han var president i Tunisia fra 1987 til 2011. Siden han var ferdig som president har han levd i eksil i Saudi-Arabia frem til han døde der, opplyser advokaten hans til Reuters..

P4 - 19 Sep 19 kl. 06:26

Mener Brasil ivaretar regnskogen bra

Equinors Brasil-sjef Margareth Øvrum mener Brasil ivaretar regnskogen på en god måte. Til Dagens Næringsliv sier hun at avskogingen av Amazonas er på et lavere nivå enn for noen tiår siden og at president Jair Bolsonaro har god skjøtsel. Bolsonaro har blitt kraftig kritisert i Europa, blant annet fordi avskogingen har økt etter at han kom til makten i januar..

Hegnar.no - 24 Aug 19 kl. 07:36

EFTA har inngått handelsavtale med Brasil

Norge og andre EFTA-land har inngått en frihandelsavtale med Brasil, opplyser landets president Jair Bolsonaro. Regnskogfondet reagerer på avtalen..

P4 - 24 Aug 19 kl. 07:03

EFTA har inngått handelsavtale med Brasil

Norge og de andre EFTA-landene har inngått en frihandelsavtale med Brasil. Det opplyser Brasils president. EFTA-landene har så langt ikke kommentert dette.

NRK - 30 Jul 19 kl. 13:37

Mauritania løslater blogger

Mauritania løslater bloggeren Cheikh Ould Mohamed Ould Mkheitir som satt i fengsel for blasfemi, melder AFP. Han var opprinnelig dømt til døden, men ble satt i fengsel og senere i husarrest. Han skal fremdeles ikke kunne bevege seg helt fritt..

Fler nyheter fra P4

P4 - 18 timer siden

Færre arbeidsledige innvandrere

Arbeidsledigheten blant innvandrere går ned. Tall fra SSB viser at i alt 5,5 prosent av innvandrerne i Norge var helt uten jobb i tredje kvartal, det er en nedgang på 0,4 prosentpoeng fra samme periode i fjor. Blant befolkningen for øvrig er ledigheten den samme som i fjor på 1,7 prosent..

P4 - 5 timer siden

Jakter fortsatt tenåringer etter voldshendelse

Politiet jakter fortsatt tre gutter i 15-årsalderen etter at en 23 år gammel mann ble påført stikkskader i gamlebyen i Oslo i kveld. Mannen kom fra hendelsen uten kritiske eller livstruende skader. Det skal ikke ha vært vitner til hendelsen, men politiet ber folk om å ta kontakt dersom de har sett noen løpe fra stedet eller i nærområdet..

P4 - 5 timer siden

Hevder Helleland ble overvåket

Nestleder i Verdens antidopingbyrå, Linda Hofstad Helleland, hevder Russland kan ha forsøkte å hyre norske selskaper til å overvåke henne. I en ny bok hun utgir i morgen, skal PST advart henne om overvåkingen, skriver VG. Helleland har vært en tydelig motstander av å ta Russland inn igjen i varmen i byrået, etter avsløringene om systematisk juks i en årrekke.

P4 - 5 timer siden

Mann tidligere siktet for eksplosivbefatning

Mannen som ble siktet for ulovlig befatning med eksplosiver i sin egen bolig i Sola i Rogaland i kveld ble i april siktet for samme forhold. Den første saken er fortsatt under etterforskning. Det er ingen opplysninger om at mannen tilhører et miljø, skriver VG.

P4 - 6 timer siden

Trump ut mot riksretthøringen

USAs president Donald Trump gjentok i kveld at riksrettprosessen mot ham er en heksejakt. To toppdiplomater forklarte seg i Kongressen i dag i den første, offentlige høringen mot presidenten. En av diplomatene hevder at Trump dagen etter at han angivelig skal ha presset Ukrainas president til å etterforske hans rival Joe Biden, skal ha spurt om granskningene.

P4 - 7 timer siden

Mulig knivstikking i Oslo

En mann har blitt utsatt for vold i gamlebyen i Oslo med et mulig stikkvåpen. Politiet jakter tre unge gutter. Den skadde er fraktet med ambulanse til Oslo legevakt..

P4 - 8 timer siden

Kan ha funnet DNA-profil i Lørenskog-forsvinningen

DNA-profilen til en gjerningsperson som fraktet Anne Elisabeth Hagen bort fra sitt hjem kan være avslørt. Politiet har funnet et hittil ukjent DNA-spor på en sentral del av åstedet i hjemmet, som kan være med å løse mysteriet, skriver VG. Ifølge avisen jobber politiet nå intenst med å finne ut hvem DNA-profilen tilhører.

P4 - 8 timer siden

Oslo får ny vannforsyning

Oslo får ny vannforsyning i 2028. Bystyret vedtok i kveld planene om å etablere en reservannforsyning via en undergrunnstunnel fra Holsfjorden. I dag får ni av ti Oslo-beboere vannet sitt fra Maridalsvannet.

P4 - 8 timer siden

Ber studenter reiser hjem fra Hongkong

Universitetet i Bergen ber sine studenter i Hongkong reise hjem til Norge som følge av den pågående uroen i millionbyen. Det skriver Bergensavisen. Tidligere i dag ble norske studenter ved Baptist University i millionbyen evakuert etter at det oppsto demonstrasjoner på skoleområdet.

P4 - 8 timer siden

Omfattende lovbrudd i fiskebransjen

Forholdene som er avdekket fiskeindustrien er trolig bare toppen av et isfjell. Det frykter Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund. I 19 av 20 kontrollerte fiskebruk i Lofoten og Vesterålen i vår ble det avdekket flere brudd på arbeidstidsbestemmelser og sosial dumping, melder NRK.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt