VG > Økonomi

Tirsdag, 20 April, 06:08

VG - 04 mars 21 kl. 15:12

Bra med bombefly

Både politikere og forskere har uttrykt bekymring knyttet til deployeringen av amerikanske B1 bombefly på Ørlandet og til alliert aktivitet i våre områder mer generelt. Det er imidlertid dessverre en del synsing og upresisheter i kritikken, noe som er synd gitt hvor viktig sikkerhet er for oss alle..
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
B1

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Bramed , bombefly
NRK - 02 feb. 21 kl. 10:12

Amerikanske bombefly til Trøndelag

Bombefly av typen B-1B Lancer blir utplassert ved Ørland hovedflystasjon på Fosen om kort tid. Dette er trolig første gang slike fly fra USA lander i Norge, og de skal være ved basen i en måneds tid. Om lag 200 mannskaper følger med krigsflyene..

Aftenposten - 02 feb. 21 kl. 12:11

Amerikanske bombefly skal operere fra Ørland

Amerikanske bombefly av typen B-1 ankommer i løpet av kort tid Ørland flystasjon og kan bli her én måned..

VG - 02 feb. 21 kl. 17:41

USA sender bombefly til Norge: Får ikke fly opp til grensen mot Russland

Regjeringen har klarert med Stortinget at amerikanske B1-B strategiske bombefly kan operere fra Ørlandet flystasjon i en måned i vår. Men Ap legger til grunn at de ikke flyr opp mot grensen mot Russland, for unngå å provosere..

NRK - 04 feb. 21 kl. 17:50

Reagerer på bombefly i Norge

Den russiske ambassaden reagerer på at Norge sier ja til å utplassere amerikanske bombefly av typen B-1B Lancers i Trøndelag. Flyene kan bære atomvåpen. Dette forverrer forholdet til Russland, opplyser ambassaden i en epost til NRK..

NRK - 22 feb. 21 kl. 13:36

Amerikanske bombefly i Norge

De amerikanske B1-B-flyene som skal være stasjonert på Ørland har landet. Dette blir første gang i nyere tid at bombefly fra USA utplasseres ved en norsk flybase. 200 amerikanske soldater er allerede på plass for å tjenestegjøre som bakkemannskap..

VG - 22 feb. 21 kl. 18:01

USAs bombefly lander i Norge – samtidig snoker et russisk missilskip ved grensen i nord

Mens amerikanerne lander med bombefly i Trøndelag, lurer en russisk missilkrysser ved norskegrensen helt i nord. – Aktivitet utenfor det normale, mener Forsvaret..

VG - 04 mars 21 kl. 13:19

Bombefly-striden: Må følge norske regler

BODØ (VG) USAs B1 bombefly har startet trening i Norge. Nå forsikrer Forsvarets operative sjef Yngve Odlo at det er Norge og ikke USA som legger rammene for flyvningene fra norske baser..

NRK - 24 jan. 21 kl. 02:43

USA ber Kina droppe Taiwan-press

USA advarer Kina og ber landet stanse sitt militære, diplomatiske og økonomiske press mot Taiwan, og i stedet satse på dialog med Taiwans folkevalgte ledelse. Taiwan meldte lørdag at kinesiske jagerfly og bombefly hadde krenket Taiwans luftrom..

NRK - 24 jan. 21 kl. 10:05

Amerikanske skip i Sørkinahavet

Amerikanske hangarskip ledet av USS Theodore Roosevelt seilte lørdag inn i Sørkinahavet. USA sier de vil fremme «frihet på havet», samtidig som Taiwan beskylder Kina for å ha krenket deres luftrom med jetfly og bombefly..

NRK - 05 feb. 21 kl. 07:09

Soldater testa positivt

Tre amerikanske soldater på Ørland er smitta med koronaviruset. De er en del av delegasjonen på rundt 200 soldater som skal komme i forbindelse med stasjoneringa av amerikanske bombefly på basen. Soldatene, og alle nærkontaktene, har sittet i karantene siden de kom til Norge, skriver Fosna-Folket..

Fler nyheter fra VG

VG - 5 timer siden

Juryen har trukket seg tilbake – erklærer krisetilstand før avgjørelse i George Floyd-saken

Mens juryen har trukket seg tilbake for å diskutere om de mener Derek Chauvin er skyldig i drapet på George Floyd, erklærer Minnesotas guvernør krisetilstand..

VG - 7 timer siden

Milner ut mot Super League – seieren røk for Liverpool

(Leeds United – Liverpool 1–1) James Milner gikk ut mot opprettelsen av Super League – etter at det kun ble ett poeng mot gamleklubben på Elland Road..

VG - 7 timer siden

Seieren glapp på slutten for Liverpool: Misbrukte topp fire-mulighet

(Leeds United – Liverpool 1–1) Liverpool kunne ta seg opp blant de fire beste i Premier League for første gang på to måneder, men måtte nøye seg med ett poeng i Leeds..

VG - 8 timer siden

FN: Tiden renner ut for å håndtere klimakrisen

Verden er i ferd med å gå tom for tid til å håndtere klimakrisen, og coronapandemien har ikke bremset klimaendringenes nådeløse fremferd, advarer FN..

VG - 10 timer siden

Line Andersens søksmål mot NRK: Megling mislyktes

Den populære programlederen har saksøkt sin arbeidsgiver. Meglingsforsøk har ikke ført til et forlik..

VG - 9 timer siden

Klopp om Super League: – Har ikke vært involvert

Jürgen Klopp var imot en europeisk superliga i 2019, noe Liverpool-manageren fremdeles sier at han er etter at det søndag ble klart at Liverpool er blant tolv klubber som vil starte Super League..

VG - 10 timer siden

Ruuds neste mål: Topp 20-ranking og fjerde runde i French Open

Casper Ruud (22) har aldri vært redd for å snakke høyt om målene han setter seg. Nå har han to konkrete ting å strekke seg etter for den neste halvannen måneden..

VG - 12 timer siden

Samlet tysk motstand mot Super League: – Kynisk og hyklersk

Flere av de største fotballklubbene i Europa er sterkt mot utbryterforslaget til Super League. Spesielt i Tyskland møter de tolv klubbene stor motstand..

VG - 17 timer siden

Superligaen er en vekker

En lukket liga for de mektigste klubbene strider mot alt fotballen skal være. Samtidig er det noe lett hyklersk over en del av de hissigste reaksjonene på planene..

VG - 12 timer siden

Nye tall fra FHI: Regner med at alle har fått tilbud om vaksine i løpet av august

Takket være Pfizer, ser det ut til at folk går en lystigere høst i møte – selv uten Johnson & Johnson..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt