NRK > Nyheter

Sunday, 24 March, 22:04

NRK - 11 Jan 19 kl. 17:39

Botulisme kan stamme fra rakfisk

Et rakfiskparti ble fredag trukket tilbake etter at en person fikk botulisme. Torsdag ble et annet parti trukket tilbake etter at 13 personer ble listeriosesyke. I begge tilfellene mistenker Mattilsynet at rakfiskspising er direkte årsak..
Les mer på NRK


Les mer om:
Mattilsynet

Dele artikeln

14 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Botulismekan , stammefra , rakfisk
Aftenposten - 09 Jan 19 kl. 17:44

13 pasienter smittet av listeriose – rakfisk nevnes som mulig årsak

Siden november har 13 pasienter fått påvist listeriose. De fleste av dem hadde spist rakfisk, men det er for tidlig å konkludere med at det er årsaken..

NRK - 10 Jan 19 kl. 18:54

Rakfisk truleg årsaka til utbrot

Rakfisk frå Slidre Ørretsenter er truleg årsaka til at 13 personar har blitt sjuke av listeriose sidan november. Det meiner Mattilsynet. Det er så langt påvist bakteriar med lik DNA-profil hos åtte av pasientane..

NRK - 10 Jan 19 kl. 18:24

Listeria påvist i rakfisk

Alle typar rakfisk frå Slidre Ørretsenter blir trekte frå marknaden etter at det er påvist listeria-bakteriar i han. Rakfisken blir selt over heile landet, og produsenten ber folk om å kaste fisken, eller levere han tilbake til butikken..

Aftenposten - 11 Jan 19 kl. 17:42

Rakefiskalarm: 14 personer syke, to partier trukket tilbake

Et rakefiskparti ble torsdag trukket tilbake etter at 13 personer ble listeriosesyke. Nå trekkes også et annet parti etter at en person fikk botulisme..

Dagbladet - 22 Nov 18 kl. 13:34

Foreldrene tilgir stammefolk som drepte sønnen

Den amerikanske turisten skal ha blitt drept av bil og bue av fremmedfiendtlig stamme..

NRK - 31 Oct 18 kl. 06:56

Høyrer signal frå flyet i Indonesia

Redningsmannskapar i Indonesia har oppdaga signal i havet som kan stamme frå dei svarte boksane frå flyet som styrta på måndag. Det melder Reuters..

NRK - 02 Feb 19 kl. 14:01

Mumie-gravkammer oppdaget

Gravkamre med om lag 40 mumier er blitt funnet i provinsen Minya i Egypt, ifølge myndighetene i landet. Foreløpig er det uklart hvor gamle gravkamrene er, men de kan stamme fra tidlig romersk eller bysantinsk tid. Mumiene skal være i god stand..

NRK - 11 Feb 19 kl. 15:25

Fant granat på stadion

Arbeidet med nye Atlanten stadion i Kristiansund er stoppet etter funn av en granat, skriver Tidens Krav. De ansatte ble evakuert etter funnet av granaten, som skal stamme fra andre verdenskrig. Folk advares mot å ta seg inn i området..

NRK - 12 Nov 18 kl. 01:55

Fant skadet person i Bergen

Politiet rykket i natt ut til en adresse i Olsvik i Bergen. Der fant de en skadet person. Politiet tror skadene kan stamme fra bruk av kniv.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Drar fra cruisebåt til flyplassen

De første passasjerene fra Viking Sky dro søndag kveld til flyplassen i Molde med buss. De ble hentet på kaia. Rederiet har chartret et fly med 200 plasser til Oslo..

NRK - 45 minutter siden

Bombegruppa på vei til gjenstand

Politiets bombegruppe er på vei for å undersøke den mistenkelige gjenstanden på bakken ved Historisk museum i Oslo sentrum. – Den er konstruert på en måte som gjør at den fremstår mistenkelig, sier operasjonsleder Tor Jøkling til NRK..

NRK - 1 time siden

To personer alvorlig skadet

To personer skal være alvorlig skadet etter å ha blitt påkjørt på Herre i Bamble kommune. En person er kjørt til sykehuset i Skien, og en person blir hentet av luftambulansen..

NRK - 45 minutter siden

Var i lufta 12 timer i strekk

Redningsmannskaper på helikoptrene som reddet folk fra to skip i Hustadvika, glemte tid og sted..

NRK - 2 timer siden

Omkom etter å ha fått tre over seg

En eldre mann har omkommet etter å ha fått et tre over seg på en privatadresse i Ådalsbruk i Løten. Politiet har vært på stedet. Nærmeste pårørende blir ivaretatt av kriseteam..

NRK - 1 time siden

Ikke funnet russlandsforbindelse

Spesialetterforsker Robert Muellers rapport skal ikke ha funnet bevis for at Donald Trump eller hans medarbeidere skal ha samarbeidet med Russland. Det melder flere internasjonale nyhetsbyråer..

NRK - 1 time siden

100 måneder over normalen

Mars blir den 100. måneden med temperatur over normalen på Svalbard, ifølge Meteorologisk institutt. Selv om mars måned i år har vært forholdsvis kald, vil måneden etter alt å dømme føye seg inn i rekken av høye månedstemperaturer..

NRK - 1 time siden

Vil sammenligne matvarepriser

Priser og utvalg i norske, svenske og andre utenlandske butikker skal kartlegges av norske myndigheter. Kartleggingen er en del av regjeringens arbeid med å vurdere konkurransefremmende tiltak i dagligvaremarkedet..

NRK - 1 time siden

Hjelmkamera på redningsmann

NRK - 1 time siden

Venter rapport om Trump søndag

Kongressen i USA kan forvente et sammendrag av spesialetterforsker Robert Muellers rapport søndag kveld, skriver New York Post. Mueller og hans team har gransket russisk innblanding i presidentvalget som brakte Trump til Det hvite hus..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt