NRK > Nyheter

Monday, 21 January, 16:25

NRK - 11 Jan 19 kl. 17:39

Botulisme kan stamme fra rakfisk

Et rakfiskparti ble fredag trukket tilbake etter at en person fikk botulisme. Torsdag ble et annet parti trukket tilbake etter at 13 personer ble listeriosesyke. I begge tilfellene mistenker Mattilsynet at rakfiskspising er direkte årsak..
Les mer på NRK


Les mer om:
Mattilsynet

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Botulismekan , stammefra , rakfisk
Aftenposten - 09 Jan 19 kl. 17:44

13 pasienter smittet av listeriose – rakfisk nevnes som mulig årsak

Siden november har 13 pasienter fått påvist listeriose. De fleste av dem hadde spist rakfisk, men det er for tidlig å konkludere med at det er årsaken..

NRK - 10 Jan 19 kl. 18:54

Rakfisk truleg årsaka til utbrot

Rakfisk frå Slidre Ørretsenter er truleg årsaka til at 13 personar har blitt sjuke av listeriose sidan november. Det meiner Mattilsynet. Det er så langt påvist bakteriar med lik DNA-profil hos åtte av pasientane..

NRK - 10 Jan 19 kl. 18:24

Listeria påvist i rakfisk

Alle typar rakfisk frå Slidre Ørretsenter blir trekte frå marknaden etter at det er påvist listeria-bakteriar i han. Rakfisken blir selt over heile landet, og produsenten ber folk om å kaste fisken, eller levere han tilbake til butikken..

Aftenposten - 11 Jan 19 kl. 17:42

Rakefiskalarm: 14 personer syke, to partier trukket tilbake

Et rakefiskparti ble torsdag trukket tilbake etter at 13 personer ble listeriosesyke. Nå trekkes også et annet parti etter at en person fikk botulisme..

Dagbladet - 22 Nov 18 kl. 13:34

Foreldrene tilgir stammefolk som drepte sønnen

Den amerikanske turisten skal ha blitt drept av bil og bue av fremmedfiendtlig stamme..

NRK - 31 Oct 18 kl. 06:56

Høyrer signal frå flyet i Indonesia

Redningsmannskapar i Indonesia har oppdaga signal i havet som kan stamme frå dei svarte boksane frå flyet som styrta på måndag. Det melder Reuters..

NRK - 12 Nov 18 kl. 01:55

Fant skadet person i Bergen

Politiet rykket i natt ut til en adresse i Olsvik i Bergen. Der fant de en skadet person. Politiet tror skadene kan stamme fra bruk av kniv.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Theresa May legg fram «plan B»

Statsminister Theresa May legg fram «plan B» for brexit i Parlamentet i ettermiddag. Samtidig blir det teke til orde for å utsetje datoen for å gå ut av EU. Det er dryge to månader til Storbritannia etter planen skal starte brexit-prosessen..

NRK - 30 minutter siden

Familiefar dømt for vold

En mann i 30-årene er dømt til fengsel etter han slo og bet ektefellen og barna sine, på bussen og på kjøpesenteret City Nord i Bodø, skriver Avisa Nordland. Han er dømt til 60 dagers betinget fengsel med prøvetid på to år..

NRK - 30 minutter siden

Kan bli digitaliseringsminister

Etter det NRK erfarer oppretter regjeringen egen post som digitaliseringsminister, som skal bekles av en Høyre-politiker. Det er ukjent hvem som får posten, men både Nikolai Astrup og Linda Helleland har blitt nevnt av kilder som mulige kandidater..

NRK - 45 minutter siden

Helland: Skal få veltet styret

Pål André Helland reagerte med sjokk og fortvilelse da han fikk SMS om at Kåre Ingebrigtsen hadde «fått fyken» av Rosenborg. Flere SMS-er ble vist i retten mandag. «Vi i gruppa skal få veltet det jævla styret og gjeninnsatt dere», skriver Helland..

NRK - 1 time siden

Harris vil bli USAs neste president

Senator Kamala Harris kastar seg inn i kampen om å bli demokratanes presidentkandidat i USA i 2020. Det fortalde ho på Good Morning America på TV-kanalen ABC. 54-åringen er tidlegare justisminister i California, er halv tamilsk og halvt jamaikansk..

NRK - 1 time siden

Over 100 drepne i Taliban-åtak

Minst 100 menneske skal vere døde i Taliban-åtaket på ein militærbase og politistasjon aust i Afghanistan i dag. Det opplyser ei kjelde i forsvarsdepartementet i landet, ifølge Reuters. Tidlegare melde regjeringa om 12 døde..

NRK - 1 time siden

Går inn for skjerpede vinterdekkrav

Fredag fortalte NRK at NLF sendte brev til Samferdselsdepartementet for at krav til vinterdekk for tunge kjøretøy skal skjerpes. Nå ber departementet Vegdirektoratet om å sende forslag til høring, så kravene skal kunne stilles allerede til vinteren..

NRK - 1 time siden

VG: Utdanningstopp går av

Avdelingsdirektør Raghild Røed fratrer sin stilling i Utdanningsetaten i Oslo. Høsten 2018 skrev VG at det var kommet over 100 varsler mot direktøren..

NRK - 1 time siden

Maren Ueland bisatt

Maren Ueland blei bisatt i dag frå Time kyrkje på Jæren. Det er fem veker sida ho og Louise Jespersen blei drepne på ferie i Atlasfjella. – Familien har mist mykje meir enn ord kan skildre.

NRK - 2 timer siden

Påstand om at tiltalte frifinnes

– Vi legger ned påstand om at tiltalte frifinnes for samtlige forhold, sier sjubarnsmorens forsvarer Olav Sylte. Medforsvarer Katja Hakvaag Kristiansen skal nå prosedere over straffeutmåling..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt