NRK > Nyheter

Monday, 17 June, 18:34

NRK - 11 Jan 19 kl. 17:39

Botulisme kan stamme fra rakfisk

Et rakfiskparti ble fredag trukket tilbake etter at en person fikk botulisme. Torsdag ble et annet parti trukket tilbake etter at 13 personer ble listeriosesyke. I begge tilfellene mistenker Mattilsynet at rakfiskspising er direkte årsak..
Les mer på NRK


Les mer om:
Mattilsynet

Dele artikeln

14 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Botulismekan , stammefra , rakfisk
Aftenposten - 09 Jan 19 kl. 17:44

13 pasienter smittet av listeriose – rakfisk nevnes som mulig årsak

Siden november har 13 pasienter fått påvist listeriose. De fleste av dem hadde spist rakfisk, men det er for tidlig å konkludere med at det er årsaken..

NRK - 10 Jan 19 kl. 18:54

Rakfisk truleg årsaka til utbrot

Rakfisk frå Slidre Ørretsenter er truleg årsaka til at 13 personar har blitt sjuke av listeriose sidan november. Det meiner Mattilsynet. Det er så langt påvist bakteriar med lik DNA-profil hos åtte av pasientane..

NRK - 10 Jan 19 kl. 18:24

Listeria påvist i rakfisk

Alle typar rakfisk frå Slidre Ørretsenter blir trekte frå marknaden etter at det er påvist listeria-bakteriar i han. Rakfisken blir selt over heile landet, og produsenten ber folk om å kaste fisken, eller levere han tilbake til butikken..

Aftenposten - 11 Jan 19 kl. 17:42

Rakefiskalarm: 14 personer syke, to partier trukket tilbake

Et rakefiskparti ble torsdag trukket tilbake etter at 13 personer ble listeriosesyke. Nå trekkes også et annet parti etter at en person fikk botulisme..

Dagbladet - 22 Nov 18 kl. 13:34

Foreldrene tilgir stammefolk som drepte sønnen

Den amerikanske turisten skal ha blitt drept av bil og bue av fremmedfiendtlig stamme..

NRK - 31 Oct 18 kl. 06:56

Høyrer signal frå flyet i Indonesia

Redningsmannskapar i Indonesia har oppdaga signal i havet som kan stamme frå dei svarte boksane frå flyet som styrta på måndag. Det melder Reuters..

NRK - 23 May 19 kl. 13:23

Kina får skyld for ozongass

En mystisk økning i klorfluorkarbon-gassen KFK-11, som skader ozonlaget, er blitt sporet til det nordøstlige Kina, ifølge ny forskning. Opptil 60 prosent av den globale økningen i KFK-11-utslippene siden 2013 skal stamme fra to provinser i Kina..

NRK - 02 Feb 19 kl. 14:01

Mumie-gravkammer oppdaget

Gravkamre med om lag 40 mumier er blitt funnet i provinsen Minya i Egypt, ifølge myndighetene i landet. Foreløpig er det uklart hvor gamle gravkamrene er, men de kan stamme fra tidlig romersk eller bysantinsk tid. Mumiene skal være i god stand..

NRK - 11 Feb 19 kl. 15:25

Fant granat på stadion

Arbeidet med nye Atlanten stadion i Kristiansund er stoppet etter funn av en granat, skriver Tidens Krav. De ansatte ble evakuert etter funnet av granaten, som skal stamme fra andre verdenskrig. Folk advares mot å ta seg inn i området..

NRK - 12 Nov 18 kl. 01:55

Fant skadet person i Bergen

Politiet rykket i natt ut til en adresse i Olsvik i Bergen. Der fant de en skadet person. Politiet tror skadene kan stamme fra bruk av kniv.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Egypts ekspresident døde i retten

Egypts tidligere president Mohammed Morsi skal ha falt om og dødd i retten. Det melder statlig egyptisk TV, ifølge nyhetsbyrået Reuters. 67-åringen sonet i fengsel for å angivelig ha forfalsket søknaden om å stille som kandidat til valget i 2012..

NRK - 30 minutter siden

Tidligere president døde i retten

Egypts tidligere president Mohammed Morsi skal ha falt om og dødd i retten. Det melder statlig egyptisk TV, ifølge nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 45 minutter siden

Birken åpner for elsykler

Birkebeinerrittet åpner for at du kan sykle både fra Rena til Lillehammer og Halvbirken med elsykkel 31. august. Elsyklistene kan imidlertid ikke kjempe om merker eller klasseseiere.

NRK - 45 minutter siden

Vy har mer fornøyde kunder enn SJ

Svenske SJ, som skal drifte blant annet Dovrebanen og Nordlandsbanen, kom klart dårligst ut i en stor nordisk undersøkelse, gjort av Svenskt Kvalitetsindex, som målte kundetilfredshet. SJ sier norske passasjerer ikke skal bekymre seg..

NRK - 45 minutter siden

Se Dagsnytt 18

NRK - 45 minutter siden

Brann stopper Østfoldbanen

Det brenner kraftig i skogen ved Røysåsen i Moss. Toglinjene mellom Moss og Kambo på Østfoldbanen er stengt som følge av brannen. Brannvesenet har per nå ikke kontroll på brannen.

NRK - 1 time siden

Horneland bekrefter Bendtner-exit

Nicklas Bendtner har spilt sin siste kamp i Rosenborg-trøya. Det bekrefter trener Eirik Horneland overfor Eurosport, melder NTB..

NRK - 45 minutter siden

Åpner sak mot russiske utøvere

Det russiske antidopingbyrået RUSADA etterforsker 33 russiske utøvere fra flere ulike idretter for dopingbruk, melder nyhetsbyrået AP. 19 av dem skal være friidrettsutøvere, mens fem er syklister. Flere av dem er landslagsutøvere..

NRK - 1 time siden

Lærer dømt for vold mot elever

En mann i 60-årene er i Dalane tingrett dømt til 28 dagers betinget fengsel for vold mot to barn, melder Stavanger Aftenblad. Mannen er tidligere dømt for misbruk av sin stilling for å oppnå seksuell omgang med en elev. Han får fortsatt være lærer..

NRK - 1 time siden

Bøter til klimaaktivister

Sju klimademonstranter, som i forrige uke forstyrret Stortinget i arbeidet, har til sammen fått 118.000 kroner i bot. Mandag demonstrerte den samme gruppen, Extinction Rebellion, utenfor Klima- miljødepartementet.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt