Blogger brutalt drept på hotell

Tsjetsjensk regimekritiker funnet drept i Frankrike.

DREPTE: Den regimekritiske, tsjetsjenske bloggeren Imran Aliev ble funnet drept på et hotell i den franske byen Lille i slutten av forrige uke. Foto: Philippe HUGUEN / AFP / NTB scanpix
DREPTE: Den regimekritiske, tsjetsjenske bloggeren Imran Aliev ble funnet drept på et hotell i den franske byen Lille i slutten av forrige uke. Foto: Philippe HUGUEN / AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Torsdag i forrige uke ble den regimekritiske, tsjetsjenske bloggeren Imran Aliev funnet drept på et hotellrom i den franske byen Lille.

Han hadde blitt knivstukket flere ganger i halsen, og etterforskere omtaler det som «en brutal død», skriver CNN.

Regimekritiker

Aliev var en krass kritiker Tsjetsjenias diktator Ramzan Kadyrov, som har det klingende kallenavnet «Putins pitbull». Kadyrov kobles til drap, tortur og en rekke andre brudd på menneskerettighetene.

Tsjetsjenske avhoppere har også hevdet at Kadyrov har en 300 navn lang dødsliste over fiender som skal drepes, ifølge New York Times.

Aliev, som bosatte seg i Belgia etter å ha flyttet fra Tsjetsjenia, blir beskrevet som en eksentrisk og splittende figur, som ofte publiserte regimekritiske videoer på YouTube under pseudonymet Mansur Stariy eller Old Mansur.

Han gjøv også løs på innfødte i nabostatene Ingusjetia og Dagestan, i lange tirader fylt med banneord, noe som også gjorde at han ble truet på livet.

- Han ble drept på en spesielt brutal måte, skriver den tsjetsjenske opposisjonsjournalisten Musa Taipov på Facebook, ifølge The Guardian.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.