NRK > Nyheter

Mandag, 08 Mars, 16:54

NRK - 26 jan. 21 kl. 23:12

Biden:– Bruk munnbind

– Over 50.000 liv kan bli reddet dersom man bruker munnbind fra nå og til april, sa president Joe Biden på sin pressekonferanse tirsdag kveld. Videre sa han at munnbind er det beste redskapet mot å bli smittet av koronaviruset, og oppfordret alle amerikanere til å det i bruk. – Det er basert på forskning, ikke politikk, sa presidenten..
Les mer på NRK


Les mer om:
Joe Biden

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Biden, Bruk, munnbind
NRK - 21 jan. 21 kl. 21:00

Biden ber folk bruke munnbind

President Joe Biden vil påby bruk av munnbind i store deler av det offentlige rom. Han ber amerikanere om å bruke munnbind de neste 100 dagene, og sier at det kan redde rundt 50.000 liv de neste ukene.

NRK - 10 feb. 21 kl. 17:29

Studie viser effekt av munnbind

Riktig bruk av munnbind kan redusere faren for koronasmitte betydelig, viser eksperimenter ved USAs smittevernmyndigheter CDC. Ifølge Reuters har de påvist stor effekt av munnbind som sitter tett, samt når to munnbind brukes samtidig..

NRK - 15 jan. 21 kl. 19:11

Pence gratulerer med seieren

Visepresident i USA, Mike Pence, har ringt påtroppende visepresident Kamala Harris for å gratulere henne og påtroppende president Joe Biden med valgseieren i det amerikanske presidentvalget. Det melder The New York Times. Telefonsamtalen mellom Pence og Harris ble den første de to holdt siden visepresident-debatten, høsten 2020.

NRK - 12 feb. 21 kl. 05:25

Biden har ikkje ringt Netanyahu

USAs president Joe Biden har enno ikkje ringt Israels statsminister Benjamin Netanyahu, tre veker etter at Biden tiltrådte. Biden ser ut til å ha god tid. Israel er rekna som USA sin næraste allierte i Midtausten..

Dagbladet - 10 feb. 21 kl. 22:16

Derfor følger vi ikke USA

Onsdag har det amerikanske smittevernbyrået kommet med oppdaterte anbefalinger for bruk av munnbind. Nå anbefaler de bruk av to munnbind samtidig. I Norge holder vi fast på gjeldende råd, sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad..

NRK - 11 feb. 21 kl. 13:36

Kan anbefale bruk av to munnbind

Norske helsemyndigheter vurderer å anbefale bruk av to munnbind utenpå hverandre. Ifølge en studie hos USAs smittevernmyndigheter CDC kan dette gi svært mye bedre beskyttelse mot koronasmitte..

NRK - 24 jan. 21 kl. 20:27

– 1,5 milliarder munnbind i havet

Over én og en halv milliard munnbind havnet på havet i 2020 på grunn av koronapandemien. Det anslår miljøverngruppa Oceans Asia i Hongkong i en ny rapport. Allerede i juni varslet miljøvernere om mer munnbind og hansker blant plastavfallet i sjøen..

NRK - 25 jan. 21 kl. 15:42

Påbud om medisinsk munnbind

Østerrike innførte mandag påbud om medisinske munnbind på offentlig transport, i butikker og i sykehus. Østerrike er blant de første landene der munnbind av tøy ikke regnes som gode nok mot nye mutasjoner. Også Tyskland har et slikt påbud..

VG - 10 feb. 21 kl. 19:42

Amerikansk smittevernbyrå: To munnbind kan beskytte mer

Det amerikanske smittevernbyrået CDC går onsdag ut med at to munnbind, en tøyvariant og et medisinsk munnbind, kan gi kraftig økt beskyttelse mot å bli smittet av corona..

NRK - 12 feb. 21 kl. 05:35

Munnbind tetter pumpestasjoner

Flere av pumpestasjonene i Færder kommune har hatt driftsstans fordi folk har kastet munnbind i toalettet. Kommunen ber i en tekstmelding alle innbyggere om å slutte og kaste munnbind i do..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

– Vil unngå å stengja skulane

I morgon kjem regjeringa med nye retningslinjer nasjonalt for koronapandemien. I den siste perioden har born og unge i stor grad drive smitten. Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet seier til NRK at dei har hatt mange diskusjonar om skule for å sjå om elevane kan vera til stades på skulen, samstundes som ein får strengare smitteverntiltak.

NRK - 30 minutter siden

AstraZeneca-vaksine til eldre

Italia er det foreløpig siste av en rekke europeiske land som godkjenner AstraZeneca-vaksinen for personer over 65 år. Det var tidligere for få studier til å fastslå at vaksinen var effektiv og trygg for den eldste delen av befolkningen, dermed nølte flere land med å ta den i bruk. Italias helsedepartement kunngjorde i dag at det er trygt å bruke vaksinen for de over 65 år med unntak av svært sårbare personer, som personer med immunsvikt eller de som tar andre medikamenter som fører til høyere risiko for å dø av covid-19.

NRK - 1 time siden

Bane Nor avlyser tunnelkontrakt

Bane Nor avlyser konkurranse om ny togtunnel under Oslo. Årsaken er at Bane Nor ikke har fått på plass en nødvendig avtale med Jernbanedirektoratet for prosjektet for 2021, melder bygg.no.

NRK - 1 time siden

Myanmar straffer medieselskaper

Fem uavhengige medieselskaper, blant dem Myanmar Now, er fratatt tillatelsen til å operere i Myanmar. Alle har dekket protestene mot militærkuppet 1. februar, ifølge Reuters.

NRK - 1 time siden

EU-regulator advarer mot Sputnik

Styrelederen i EUs legemiddeltilsyn EMA mener det vil være som en «russisk rulett» å gi nødgodkjenning til den russiske koronavaksinen Sputnik V. EMAs styreleder Christa Wirthumer-Hoche mener det foreløpig ikke er nok data på hvor trygg vaksinen er..

NRK - 1 time siden

Amulansefly kjørte av rullebane

Tett snøvær får skylda for at et fly i dag kjørte av rullebanen i Bodø og stengte all trafikk på flyplassen i 45 minutter. Etter landing var det så tett snøvær at pilotene ikke klarte å finne riktig vei av rullebanen og satte seg fast..

NRK - 2 timer siden

Ansatte og pasienter i karantene

Elleve ansatte og fem pasienter ved Sykehuset Vestfold er i karantene etter at en pasient i helgen testet positivt for koronaviruset etter å ha vært innlagt på sykehuset. Vedkommende ble smittet før innleggelsen, ifølge sykehuset. De 16 er nå i karantene mens de venter på testsvar, opplyser sykehuset..

NRK - 2 timer siden

–Dronningen sa ikke noe om hudfarge

– Dronningen og prins Philip kommenterte aldri Archies hudfarge, presiserer prins Harry via Oprah Winfrey. I et intervju som ble sendt i går sa prinsen at noen i kongefamilien skal ha vært bekymret for hvor mørk i huden parets sønn Archie ville bli..

NRK - 2 timer siden

Slutter i NRK radio

Tore Sagen, Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim slutter i NRK. De tre skal, ifølge Tjøstheim, fortsette å lage lettbeint underholdning et annet sted, men hvor er ikke offisielt bekreftet ennå. De fortsetter i andre NRK-prosjekter som Side om side..

NRK - 2 timer siden

Slutter i NRK

Tore Sagen, Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim slutter i NRK. Sammen skal de tre, ifølge Bjarte Tjøstheim, fortsette å lage lettbeint underholdning et annet sted, men hvor er ikke offisielt bekreftet ennå..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt