P4 > Nyheter

Sunday, 07 June, 07:29

P4 - 23 May 20 kl. 10:18

Betydelig snøskredfare i nord

Det er varslet betydelig snøskredfare i nordre halvdel av landet denne helgen.
For bare en uke siden var det kaldt og mye nysnø i fjellet, men siden da har det blitt varmere i været, noe som har satt fart på snøsmeltingen.
Det gir økt skredfare, sier Jørgen Kvalberg i snøskredvarslingen..
Les mer på P4


Les mer om:
Jørgen Kvalberg

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Betydelig, snøskredfarei , nord
NRK - 07 Feb 20 kl. 09:03

Stengte veier og skredfare i nord

Det er betydelig snøskredfare over hele Nord-Norge torsdag, og i Salten er faregraden stor ifølge varsom.no. E6 over Saltfjellet i Nordland er stengt, og det er stengt eller kolonnekjøring på flere strekninger i Troms og Finnmark..

P4 - 29 May 20 kl. 17:14

Advarer om skredfare

NVE advarer om betydelig snøskredfare flere steder i landet i pinsen. Farennivået er oppjustert for Nord-Norge, Vestlandet og Innlandet til faregrad 3 de neste dagene. Turgåere blir oppfordret til å unngå de bratteste områdene i fjellet..

NRK - 18 Mar 20 kl. 15:31

Betydelig snøskredfare

Det er i dag meldt om betydelig snøskredfare i Lofoten, Vesterålen, Ofoten, Salten og Svartisen. I de tre sistnevnte er det nysnø som gjør terrenget farlig, mens det i Lofoten og Vesterålen er fokksnø. Hold deg oppdatert på varsom.

P4 - 08 Mar 20 kl. 11:22

Betydelig skredfare i Nordland

Det er betydelig snøskredfare, faregrad 3 i hele Nordland på grunn av fokksnø og økende vind akkurat nå. Været er også ventet å bli verre utover dagen, og Varsom.no advarer mot at det kan gå naturlig utløste skred.

P4 - 16 Feb 20 kl. 11:19

Økt skredfare etter mildvær

Det milde været fører til økt snøskredfare flere steder. I Hardanger og på Voss er farevarselet økt til stor, noe som betyr at det kan gå store og naturlig utløste skred. Også flere andre steder er det betydelig snøskredfare grunnet temperaturstigning, melder Varsom.

NRK - 21 May 20 kl. 16:09

Advarer mot skredfare i Nord-Norge

Hovedredningssentralen advarer mot økt skredfare i Nord-Norge og ber folk som ferdes i skredutsatte områder om å være ekstra forsiktig. Det har gått flere skred i landsdelen og faren øker. Også politiet i Møre og Romsdal advarer mot skredfare..

NRK - 22 May 20 kl. 17:35

HRS advarer om skredfare

Skredfaren i Nord-Norge er betydelig, og vil være på samme nivå hele helga, melder HRS Nord-Norge. – Vedvarende svake lag, våt snø og store naturlig utløste skred kommer. Sjekk varsom.

NRK - 06 Feb 20 kl. 07:53

Snøskredfare mange steder i landet

Det er stor eller betydelig snøskredfare mange steder i landet i dag, og Hovedredningssentralen i Sør-Norge advarer mot ferdsel i skredterreng. Trollheimen, Romsdal og Sunnmøre har stor snøskredfare, ifølge varsom.no..

NRK - 21 May 20 kl. 21:30

Snøskredfare i Jotunheimen

Det er nå betydelig snøskredfare i Jotunheimen. Ifølge varsom.no øker faren for våte skred utover dagen i takt med at temperaturen stiger.

NRK - 22 May 20 kl. 19:05

Plutselig vår fører til skredfare

Det milde været i Nord-Norge gjør det farlig i fjellet. Etter åtte måneder med vinter er våren endelig kommet til Nord-Norge. Og det blir ganske sikkert ikke mer snø nå, sier meteorologen.

Fler nyheter fra P4

P4 - 8 timer siden

Ikke smitte i Premier League

Heller ikke i den siste runden med koronatester av spillerne i Premier League, er det noen som har testet positivt. 1.195 spillere og ansatte ble testet torsdag og fredag.

P4 - 8 timer siden

- Skrevet feil norsk med vilje

- Trusselbrevet i Lørenskog-saken er skrevet feil norsk med vilje. Det tror den danske trusselbrevforskeren Tanya Karoli Christensen. Brevet, som ble funnet i boligen etter at Anne Elisabeth Hagen forsvant, er skrevet på gebrokkent norsk.

P4 - 8 timer siden

Nordmenn nektet innreise til Spania

Tolv nordmenn har blitt nektet innreise, etter å ha kommet til Alicante i Spania i dag. SAS har åpnet for flyvninger til Spania for folk med familie, statsborgerskap eller fast bosted i landet. Men turister får ikke lov til å reise inn i Spania før tidligst 1.

P4 - 8 timer siden

Mener Tegnell må gå

I Sverige mener lederen for Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson, at statsepidemiolog Anders Tegnell må gå av. Åkesson mener at den svenske koronastrategien er basert på løst forankrede antakelser og har mislyktes. Tegnell selv har erkjent at Sverige burde gjort mer for å bremse koronasmitten fra starten av utbruddet..

P4 - 8 timer siden

Vil ha penger til kreftpasienter

- Kreftpasienter som har ventet på behandling bør få øremerkede midler i statsbudsjettet for neste år. Det mener Frps Sylvi Listhaug. Aftenposten skrev denne uken at 320.

P4 - 8 timer siden

Dyrere jordbær

Koronakrisen gjør at det blir færre jordbør i butikkene i sommer, og bærene blir dyrere. På grunn av reiserestriksjoner har det vært vanskelig for mange bøndet å få tak i nok arbeidskraft. Fylkesleder i Oppland bondelag, Kristina Hegeg, sier til NRK at flere bønder har redusert produksjonen, og at det også har blitt dyrere og mer tungvint å produsere og høste jordbærene..

P4 - 8 timer siden

Stukket i Oslo

En perosn skal være stukket med en skarp gjenstand i Storgata i Oslo nå i kveld. Den skadde er kjørt til sykehus og tilstanden er ukjent. Politiet søker etter gjenringspersonen..

P4 - 9 timer siden

Sundby får ikke hjelp på Olympiatoppen

Langrennsløper Martin Johnsrud Sundby får ikke lenger hjelp på Olympiatoppen. 35-åringen er vraket fra landslaget, men var innstilt til et såkalt A-stipend på Olympiatoppen av Skiforbundet. Men dette har han nå fått avslag på, og dermed mister han tilgang til viktig fagpersonell frem mot VM til vinteren, melder NRK..

P4 - 9 timer siden

Demonstrasjoner i Brasil

Også i Brasil har det vært mange demonstrasjoner mot rasisme og politivold de siste dagene. Og tall fra Brasil viser at mørkhudede er i stort flertall blant dem som blir drept av politiet. Ifølge en rapport fra delstaten Rio er hele 78 prosent av de drepte mørke i huden, mens befolkningen utgjør 54 prosent av delstatens innbyggere, melder NRK.

P4 - 9 timer siden

Demonstranter ved Det hvite hus

Demonstranter samler seg nå i kveld, norsk tid, foran Det hvite hus i Washington D.C. Der har det vært demonstrasjoner mot politivold og rasisme i åtte dager, og ifølge Washington Post er dagens demonstrasjon ventet å bli den største.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt