NRK > Nyheter

Monday, 27 June, 08:11

NRK - 30 mar 22 kl. 09:14

Beryktet IS-kriger for retten i USA

Rettssaken mot IS-krigeren El Shafee Elsheikh, som er tiltalt for drap på fire amerikanere i Syria, er i gang. Han kan også ha et norsk liv på samvittigheten. Elsheikh var medlem av en beryktet gruppe innen IS som holdt, torturerte og drepte utenlandske fanger i årene 2012 til 2015. De fire medlemmene av gruppen ble døpt «The Beatles» som følge av sine britiske aksenter. 33 år gamle Elsheikh ble døpt «Jihadi George».
Les mer på NRK


Les mer om:
IS, El Shafee Elsheikh, Syria, Beatles, Elsheikh, George, Ole Johan Grimsgaard-Ofstad, NTB, USA

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Beryktet, IS-kriger, for, retteni , USA
Aftenposten - 15 jun 22 kl. 19:16

Navalnyj sier han er overført til beryktet fangeleir

Den russiske aktivisten og Putin-kritikeren Aleksej Navalnyj sier han er overført til en fangeleir som er beryktet for….

Klartale - 08 okt 21 kl. 06:00

Hvem vinner fredsprisen?

Klokka 11 får vi svaret. Da blir det kjent hvem som vinner Nobels fredspris for i år.Nobels fredspris ble delt ut for første gang i 1901.

VG - 23 mar 22 kl. 12:39

Ambassadøren som kriger med munnen: Sammenligner Russland med nazistene

Ukrainas FN-ambassadør Sergiy Kyslytsja kriger med sin tunge. Han nøler ikke med å sammenligne Russlands invasjon med nazistene under den andre verdenskrig..

Aftenposten - 13 apr 22 kl. 09:11

«Tyskerungene» var barna Norge ikke ville ha. Nå hjelper de barn fra Ukraina, IS og andre kriger.

Kan et svart kapittel i norsk krigshistorie hjelpe «fiendens barn» i nye kriger?.

Dagbladet - 02 maj 22 kl. 13:55

Minas bror ble IS-kriger

En storesøster skriver om lillebroren sin som døde som IS-kriger i Syria. Det er blitt til en klisjépreget og lite tankevekkende roman..

NRK - 03 maj 22 kl. 04:27

Politico: USAs høyesterett vil endre retten til abort

Den amerikanske nettavisen Politico skal ha fått tak i et lekket utkast fra høyesterett som antyder at dagens rett til selvbestemt abort i USA kan bli fjernet. I utkastet, skrevet av høyesterettsdommer Samuel Alito, kommer det frem at den såkalte Roe mot Wade-dommen fra 1973, som sikret rett til selvbestemt abort i USA, var «sjokkerende feil helt fra starten». En avgjørelse som reverserer Roe mot Wade vil gi amerikanske delstater mulighet til å bestemme retten til abort selv.

NRK - 03 sep 21 kl. 01:07

IS-medlem innrømmer skyld

Alexanda Kotey, som tilhørte en beryktet IS-gruppe kalt «Beatles-cellen», sier seg skyldig i sammensvergelse for bortføringer og drap i Syria. 37-åringen innrømmet skyld i en føderal domstol i USA torsdag. Den tidligere britiske statsborgeren er anklaget for å ha medvirket til drapene på blant annet de amerikanske journalistene James Foley og Steven Sotloff i 2014, og på de amerikanske hjelpearbeiderne Peter Kassig og Kayla Mueller..

NRK - 05 okt 21 kl. 06:03

Anklager Taliban for massakre

I alt 13 mennesker ble drept av Taliban-krigere i byen Kahor i Daikundi-provinsen 30. august De drepte tilhørte den lokale Hazara-befolkningen, ifølge Amnesty, som anklager Taliban for massakre. – Disse kaldblodige henrettelsene er ytterligere bevis på at Taliban begår samme type grusomheter som de var beryktet for da de sist var ved makten i Afghanistan, sier Amnestys generalsekretær Agnès Callamard i en pressemelding..

Aftenposten - 26 feb 22 kl. 12:16

Hjemme ble han en stjerne som TV-president. Etter en beryktet telefonsamtale visste hele verden hvem han var.

Volodymyr Zelenskyjs tid som president er blitt et enda større drama enn da han spilte president på TV..

Dagbladet - 05 mar 22 kl. 21:37

Beryktet opprørssoldat drept

Vladimir Zjoga, leder for Sparta-bataljonen i opprørsrepublikken Donetsk, er drept i kamper i Ukraina..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

AP: USA vil forsyne Ukraina med norsk rakettsystem

USA vil forsyne Ukraina med et avansert norskutviklet luftvernrakettsystem, opplyser en kilde med kjennskap til beslutningen til nyhetsbyrået AP. Ifølge kilden dreier det seg om Norwegian Advanced Surface to Air Missile System (NASAMS), som er utviklet av Kongsberg Defence & Aerospace og som produseres i samarbeid med amerikanske Raytheon. NASAMS benyttes blant annet av USA til å beskytte luftrommet rundt Det hvite hus og Kongressen i Washington.

NRK - 45 minutter siden

– Pride er politisk, også i 2022

Det som har gjort mest inntrykk denne helgen er solidaritets- og samholdsfølelsen. Det sier Inger Kristin Haugsevje, leder av Oslo Pride. – Det er det pride-bevegelsen handler om: at vi skal stå sammen og at man samles om viktige budskap.

NRK - 1 time siden

Får sette en femte vaksinedose

Sykehuset Ahus får lov til å sette en femte dose av koronavaksinen, skriver Romerikes Blad. Tilbudet gjelder kun levertransplanterte pasienter. Folkehelseinstituttet har ikke anbefalt en dose nummer fem, men legene der har nå fått lov.

NRK - 1 time siden

Overskrider utslippskvoten

Norge ligger an til å overskride utslippskvoten for 2021. Ifølge foreløpige beregninger fra Statistisk sentralbyrå (SSB) lå utslippene av klimagasser i såkalt ikke-kvotepliktig sektor i Norge på om lag 25.370.

NRK - 1 time siden

Brann i Eidsvoll

Nødetatene har rykket ut til brann i en bolig i nærheten av Vilberg helsetun i Eidsvoll. Ifølge politiet er det en del røyk i området. Beboere i nærheten bes lukke vinduer og dører, og holde seg unna røyken..

NRK - 1 time siden

Syklist til sykehus etter trafikkulykke

En syklist kjøres til sykehus etter en trafikkulykke på Bækkelaget i Oslo, opplyser politiet på Twitter. Ulykken var mellom sykkel og bil, og fant sted i 6-tiden mandag morgen..

NRK - 2 timer siden

Ecuador kutter prisen på drivstoff

Ecuadors president Guillermo Lasso kunngjorde søndag at prisen på drivstoff skal reduseres, men ikke så mye som urfolkene bak omfattende protester krever. Lasso sier i en radio- og TV-overført tale at den galopperende prisen på drivstoff skal reduseres med 10 cent per gallon, det vi si cirka 25 øre per liter. (NTB).

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj ber belarusere ikke involvere seg i krigen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ber belaruserne ikke la seg bli dratt inn i russernes krig mot Ukraina. I en tale søndag henvendte han seg til folket i nabolandet Belarus og sa de ikke trenger å bli slaver og kanonføde, selv om Russland har lagt opp til det. – Dere trenger ikke å dø, sa han og la til at belaruserne ikke må la andre ta beslutninger for Belarus..

NRK - 2 timer siden

Seks politifolk drept i Mexico

Seks politifolk ble drept av antatte narkokarteller da patruljen deres falt i et bakhold i Nord-Mexico søndag morgen. Gjengen som overfalt patruljen, var utstyrt med ti hjemmelagde pansrede kjøretøy og tunge våpen. Politiet sier at patruljen ble overfalt på en vei som går til en grenseovergang ved Nuevo Laredo i delstaten Nuevo León.

NRK - 3 timer siden

Minst 123 avlyste flygninger mandag

Allerede før flytrafikken startet mandag, var det meldt inn 123 kanselleringer, skriver VG. Natt til søndag ble konflikten mellom NHO og Luftfart og Norsk Flyteknikerorganisasjon trappet opp med lockout, og 450 flyteknikere får ikke gå på jobb. (NTB).


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com