P4 > Nyheter

Friday, 19 July, 01:18

P4 - 11 Jul 19 kl. 23:33

Ber regjeringen se på sommer-sykepleie

Senterpartiet ber regjeringen se på regelverket for kompensasjon av kommuner der mange eldre ferierer i feriene.
Norsk lov sier nemlig at alle som oppholder seg i en norsk kommune har rett til nødvendig helsehjelp, og at kommunen må betale for hjelpen.
For små kommuner med mange hytteturister som trenger hjemmesykepleie er dette krevende og kostbart, skriver Aftenposten.
Senterpartiets Kjersti Toppe sier det må være mulig å kompensere denne ekstrabelastningen på en treffsikker måte..
Les mer på P4


Les mer om:
Aftenposten, Kjersti Toppe

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ber, regjeringense på , sommer-sykepleie
P4 - 21 Jun 19 kl. 08:38

Bøndene og regjeringen signerer klimaavtale

Bondeorganisasjonene skal i dag møte regjeringen for å signere en etterlengtet klimaavtale for jordbruket. Det skriver Nationen. Avtalen vil redusere klimagassutslippene og øke karbonopptaket.

VG - 07 Jun 19 kl. 05:57

En Sommer kan gi en gull-sommer

Eugénie Le Sommer (30) kan gjøre sommeren 2019 minneverdig for fransk fotball i VM på hjemmebane. Kan Frankrike skrive historie og være verdensmester for begge kjønn samtidig?.

P4 - 19 Jun 19 kl. 07:09

Frykter mange MC-ulykker i sommer

Utrykningspolitiet frykter mange alvorlige motorsykkelulykker i sommer. Hittil i år har ni personer mistet livet i MC-ulykker på norske veier. Og bare i fjor sommer omkom elleve personer i motorsykkelulykker.

Dagbladet - 22 Jun 19 kl. 10:38

14 000 togavganger innstilles i sommer

Lørdag startet Bane Nor omfattende vedlikeholdsarbeid i Lieråstunnelen og på Østfoldbanen. Rundt 200 000 passasjerer blir berørt av innstilte tog i sommer..

Klartale - 12 Jun 19 kl. 13:06

Artistene kjemper om konserter i sommer

Konserter er blitt den viktigste måten for mange musikere å tjene penger på. Derfor spiller de over hele landet i sommer..

VG - 06 Jul 19 kl. 02:30

Ohi kan forsvinne fra Molde i sommer

SKIEN (VG) Det er under fire måneder siden Ohi Omoijuanfo (25) signerte for Molde, men Eliteseriens toppscorer kan bli solgt videre allerede i sommer..

Aftenposten - 04 May 19 kl. 22:15

Siste sommer med engangsplast

Neste sommer kan det være forbudt å selge engangsbestikk i plast. Miljøvernminister Ola Elvestuen (V) vil innføre hasteforbud..

NRK - 11 May 19 kl. 06:21

SAS-sjef varsler flykaos i sommer

SAS-sjef Rickard Gustafsson advarer om at det kan bli en ny sommer med store forsinkelser og innstilte fly i Europa på grunn av lav flygelederkapasitet, slik som i fjor, skriver Expressen. Han er urolig for sommeren..

Aftenposten - 07 Jun 19 kl. 09:30

Stopperkjempen vurderer klubbskifte i sommer: – Jeg har øyne åpne og ser meg rundt

Tobias Nygård Vibe (28) tok overgang fra TUIL til IFK Helsingfors i januar. Allerede i sommer kan han være klar for en ny klubb..

Hegnar.no - 11 May 19 kl. 07:59

SAS-sjef varsler flykaos i Europa i sommer

SAS-sjef Rickard Gustafsson advarer om at det kan bli en ny sommer med store forsinkelser og innstilte fly i Europa..

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Varmeste juni noensinne

Årets junimåned var den varmeste målt på kloden noensinne. Den globale gjennomsnittstemperaturen i juni endte på 15,9 grader, som er temperaturrekord, bekrefter NASA og meteorologer i flere land. En hetebølge rammet flere land i Europa i juni.

P4 - 1 time siden

Fortsetter søk i morgen

Søket etter mannen i 40-årene som falt over bord fra en fritidsbåt i Sogn og Fjordane i ettermiddag fortsetter i morgen. Aksjonen er nå gått over til søk etter antatt omkommet. Mannens to barn var også i båten, de ble reddet på land.

P4 - 2 timer siden

- FaceApp bryter norsk lov

Ansiktsappen FaceApp bryter norsk lov. Det mener Forbrukerrådet. Appen som blir utviklet av selskapet Wireless Lab i Russland, lar brukeren se hvordan man vil se ut som gammel.

P4 - 2 timer siden

Hannbjørn skutt i Selbu

En hannbjørn er skutt ved Slindvatnet i Selbu i Trøndelag. Det melder Nea Radio. Dette er den andre bjørnen som er skutt i kommunen denne uken..

P4 - 2 timer siden

- Forhindret terrorangrep

Tysk politi mener de har forhindret et nært forestående terrorangrep. Seks personer er pågrepet som politiet mener er en mulig sikkerhetsrisiko. Politiet gjennomsøkte flere leiligheter i Köln og i Düren, samt på en byggeplass, i forbindelse med de mulige terrorplanene..

P4 - 3 timer siden

USA har skutt ned iransk drone

Et av USAs krigsfartøy har skutt ned en iransk drone over Hormuzstredet. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Dronen skal ha kommet nærmere enn én kilometer fra det amerikanske fartøyet.

P4 - 5 timer siden

Tar dommen til etterretning

- Nå kan familien til Maren Ueland konsentrere seg om sorgprossen. Det sier familiens bistandsadvokat Ragnar Falck Paulsen til P4-nyhetene. Alle de 24 tiltalte i dobbeldtrapssaken ble i dag funnet skyldig.

P4 - 4 timer siden

Mot profitt i velferden

Over halvparten av de spurte i en ny undersøkelse mener private selskaper ikke bør få ta ut profitt fra offentlige velferdstjenester. Undersøkelsen er utført av Sentio for Fagforbundet, skriver FriFagbevegelse. Fagforbundet-leder Mette Nord sier det er en uting at kommersielle selskaper tar ut store fortjenester fra norsk velferd..

P4 - 4 timer siden

Equinor vant stor kontrakt

Equinor har vunnet en stor kontrakt som gjør at de får bygge vindmøller utenfor New York. Kontrakten har en verdi på rundt tre millarder dollar. Selskapet skal nå levere strøm til minst en halv million familier i New York med mellom 60 og 80 vindmøller nesten tre ganger så høye som Frihetsgudinnen.

P4 - 4 timer siden

- Forsøkte å stoppe rop

Donald Trump hevder han forsøkte å stoppe tilhengerne sine fra å rope «send henne tilbake» om demokraten Ilhan Omar på et valgkampmøte i går. Omar, som kom til USA som krigsflyktning fra Somalia, er en av de fire kvinnelige demokratene Trump tidligere denne uken sa burde dra tilbake til landene de kommer fra. Trump sier nå at han er uenig med tilhengernes rop, skriver New York Times.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt