NRK > Nyheter

Saturday, 25 June, 19:24

NRK - I førrgår: 12:03

Ber om uavhengig granskning i Etiopia

FNs menneskerettssjef Michelle Bachelet ber Etiopia iverksette en uavhengig granskning etter meldinger om at hundrevis av mennesker ble drept i helgen. Øyenvitner har oppgitt at over 200 sivile fra amahara-folket ble drept av en opprørsgruppen i Oromia-regionen i Etiopia. Bachelet ber etiopiske myndigheter sikre at det iverksettes en skikkelig etterforskning av angrepet, og hun understreker at ofrene og familiene deres har rett til sannhet, rettferdighet og krigsskadeerstatninger. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
FNs, Michelle Bachelet, Etiopia, Oromia, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Berom , uavhengig, granskningi , Etiopia
Klartale - Igår: 06:00

Abiy sier han er klar for tøffe fredssamtaler

Abiy og regjeringen har vært i krig med Tigrayfolkets frigjørings-front (TPLF) i 19 måneder. Da han sendte hæren mot Tigray var det for å få kontroll på den delen av landet igjen.Men det som skulle bli en kort krig, viste seg å bli alt annet enn det.

Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

NRK - 25 mar 22 kl. 05:27

Etiopia innfører våpenhvile i Tigray

Etiopia sier at de innfører humanitær våpenhvile på ubestemt tid i Tigray for at nødhjelp skal kunne komme fram til hundretusener som trues av sult. Siden krigen brøt ut i det nordlige Etiopia i november 2020, har tusener av mennesker dødd, og mange flere er tvunget på flukt etter hvert som konflikten spredte seg fra Tigray til regionene Afar og Amhara. I kunngjøringen fra regjeringen heter det at alt skal gjøres for å sikre at humanitære forsyninger kommer inn, og opprørerne i Tigray oppfordres til å avstå fra krigshandlinger og til å trekke seg ut av okkuperte områder.

NRK - 01 apr 22 kl. 07:44

Etiopia forsøkte å stanse FN-gransking

Etiopia forsøkte, men lyktes ikke å hinder FN fra å granske anklager om brudd på menneskerettighetene begått under krigen i Tigray-regionen, skriver NTB. FNs menneskerettsråd vedtok i desember å opprette en internasjonal granskingskommisjon (ICHRE), til sterke protester fra etiopiske myndigheter. Under et møte i budsjettkomiteen i FNs hovedforsamling torsdag forsøkte Etiopia å blokkere finansiering av kommisjonen.

Klartale - 22 maj 22 kl. 06:58

Her krever sult et liv hvert 48. sekund

I Øst-Afrika er det tørke. Tørken har allerede ført til en krise der mange sulter. Barn, gravide og eldre mennesker dør.

NRK - 09 jun 22 kl. 16:00

Leger uten Grenser: Minst 35 barn har dødd i Etiopia

Minst 35 barn har dødd på grunn av tørke og konflikt i løpet av de siste ukene i Afar i Etiopia, ifølge Leger Uten Grenser. Organisasjonen frykter at dette bare er toppen av isfjellet. Etiopia er rammet av en av de mest alvorlige tørkeperiodene gjennom de siste 40 årene, og Afar var også åsted for noen av de hardeste kampene i krigen som brøt ut i Tigray-regionen i 2020.

Klartale - 10 jun 22 kl. 13:15

Afrikas Horn har den verste tørken på over 40 år

Owliyo Hassan Salaad er en 40 år gammel kvinne. Hun kommer fra Somalia. Et land som har store problemer som følge av klima.

NRK - 24 maj 22 kl. 17:11

Ber om granskning etter bildelekkasje fra Kina

Tyskland ber om granskning etter at det ble lekket bilder fra innsiden av Kinas fangeleirer for uigurer i Xinjiang-provinsen. – I en samtale med sin kinesiske kollega Wang Yi viste Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock til sjokkerende rapporter om svært alvorlige brudd på menneskerettighetene i Xinjiang, opplyser det tyske utenriksdepartementet. (NTB).

Aftenposten - 17 jun 22 kl. 22:10

Bransjeorganisasjon ber om granskning av Arbeidstilsynet etter at Norges største hyttebygger slapp 800.000 i bøter.

Nå ber bransjeorganisasjon om granskning av Arbeidstilsynet etter at Norges største hyttebygger slapp 800.000 i bøter..

Klartale - 21 apr 22 kl. 06:00

Krigen om Donbas: Dette handler kampen om

Soldater fra Russland retter nå angrepene mot Donbas-regionen. Der har det vært konflikt de siste åtte årene. Hvorfor kriges det om dette området?

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Luftambulanse til Halden: MC-fører kritisk skadd

Luftambulanse ble sendt til Halden etter melding om en singelulykke med en motorsykkel. Motorsyklisten beskrives som kritisk – men ikke livstruende – skadd, skriver politiet på Twitter. Nødetatene har avsluttet arbeidet på stedet og veien er åpnet.

NRK - 30 minutter siden

Stoltenberg: Nato fortsetter å stå imot ekstremisme og terrorisme

Nato-sjef og tidligere statsminister Jens Stoltenberg er trist over skytingen i Oslo. – Dypt trist over skytingen i Oslo, hovedstaden til vår allierte Norge og min hjemby, skriver han på sin Twitter-side. Han sier at det frie og åpne samfunnet må beskyttes.

NRK - 45 minutter siden

Putin vil ruste opp belarusisk luftforsvar til å kunne bære atomvåpen

Russlands president Vladimir Putin tilbyr seg lørdag å oppgradere Belarus luftforsvar til å kunne bære atomvåpen. Det skjer mens Russland krigen i Belarus naboland Ukraina, skriver nyhetsbyrået AFP. Putin sier moderniseringen burde finne sted i russiske fabrikker, og at treningen av personell burde starte opp på samme tid..

NRK - 45 minutter siden

Tysklands statsminister om Oslo: – Kampen mot terror forener oss

– Angrepet på det skeive samfunnet i Oslo sjokkerer meg dypt, sier Tysklands statsminister Olaf Scholz. – Mine tanker går til ofrenes familier. Jeg håper de skadde blir raskt bedre.

NRK - 1 time siden

To personer skadd etter trafikkulykke med buss

En buss og to biler er involvert i en trafikkulykke i Drangedal. Politiet opplyser at 20 personer er involvert. Én person er kritisk skadd og én er alvorlig skadd.

NRK - 1 time siden

Luftambulanse til Halden etter MC-ulykke

Luftambulanse er på vei til Halden etter melding om en singelulykke med en motorsykkel. Motorsyklisten ses til av ambulanse. Skadeomfanget er per nå ukjent, men føreren skal være ved bevissthet, skriver politiet på Twitter.

NRK - 1 time siden

Melding om paragliderulykke

Nødetatene rykker ut etter melding om en paragliderulykke på Hvittingfoss, skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 1 time siden

Sørgegudstjeneste i Oslo domkirke søndag

Oslo domkirke holder sørgegudstjeneste søndag klokken 11.00. Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen deltar.

NRK - 1 time siden

EU-sjefen sjokkert over angrepet i Oslo

Ingen skal trenge å frykte for liv eller helse bare fordi de er den de er, sier EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen etter masseskytingen i Oslo. – Jeg er sjokkert over det avskyelige angrepet på uskyldige mennesker i Oslo i går kveld, tvitrer von der Leyen lørdag. – Ingen skal måtte frykte for sitt liv eller sin helse simpelthen på grunn av hvem de er, sier hun og legger til at hun har medfølelse med ofrenes familier og venner.

NRK - 2 timer siden

Politiadvokat: Siktede fremstilles trolig for varetektsfengsling mandag

Politimester Beate Gangås og politiadvokat Børge Enoksen holder lørdag ettermiddag en pressekonferanse på politihuset i Oslo. Situasjonen er fortsatt uavklart, men etterforskningsskritt er iverksatt, opplyser Gangås. – Vi mener fortsatt at det ikke er grunn til å tro at det er flere gjerningspersoner involverte.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com