NRK > Nyheter

Monday, 16 September, 04:03

NRK - 24 May 19 kl. 21:43

Ber om allmenn streik i Sudan

Ap skriv at leiarane av demonstrantane i Sudan ber befolkningen om å gå ut i ein todagars allmenn streik frå tirsdag av, etter at samtalane med militærjuntaen som har tatt makta i landet har stansa opp..
Les mer på NRK


Les mer om:
Sudan

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Berom , allmenn, streiki , Sudan
NRK - 05 Jul 19 kl. 10:35

UAE: Vi står ved Sudan

De forente arabiske emirater la i dag ut en twittermelding hvor de gratulerer partene i Sudan for å ha kommet frem til en minnelig løsning. De skriver videre at de står ved Sudan i både gode og onde tider..

NRK - 06 Apr 19 kl. 14:14

Demonstrasjoner i Sudan

I Sudan forsøker tusenvis av demonstranter å ta seg til landets forsvarsdepartement og til president Omar al-Bashir. Demonstrasjonene mot regjeringen i Sudan har pågått siden desember. Ifølge vitner så bruker sikkerhetsstyrkene tåregass mot folk..

Dagbladet - 01 Jul 19 kl. 15:24

Sudan: - Saudi-Arabia, Egypt og Emiratene bestemmer

30 år etter at den forhatte militærlederen Omar al-Bashir kom til makta i Sudan, krever sudanerne frihet og demokrati. Men kampen blir neppe avgjort på gata i Sudan..

NRK - 18 May 19 kl. 15:22

Forhandlingane held fram i Sudan

Nyheitsbyrået AFP skriv at samtalane mellom militærjuntaen og protestrørsla i Sudan vil starta opp att på sundag. Juntaen vil ha slutt på demonstrasjonane i landet, før dei kan gå med på ein avtale som sørgjer for sivilt styre i Sudan innan tre år..

NRK - 06 Jun 19 kl. 07:03

Nedjusterer antall døde i Sudan

I går ble det meldt at rundt 100 mennesker ble drept av sikkerhetsstyrker under en demonstrasjon i Sudan, ifølge opposisjonen. I dag melder nyhetsbyrået SUNA at antallet døde er 46, og viser til uttalelse fra helseministeren i Sudan, melder Reuters..

NRK - 11 Apr 19 kl. 19:07

Ber om FN-samtaler om Sudan

USA og fem europeiske land ber om samtaler i FNs sikkerhetsråd om Sudan. Sudans president Omar al-Bashir ble avsatt i et kupp fra militærjuntaen torsdag. Rådet er ventet å diskutere situasjonen i Sudan i et møte som går for lukkede dører fredag..

NRK - 12 Apr 19 kl. 19:58

Overgang i Sudan kan bli kortere

Overgangsperioden til en sivil regjering i Sudan kan bli kortere enn de to årene som først ble annonsert. Det sier en sudansk FN-diplomat. FNs sikkerhetsråd skal diskutere situasjonen i Sudan i kveld, etter at presidenten i går ble avsatt..

NRK - 11 Jul 19 kl. 22:08

Melder om kuppforsøk i Sudan

Sikkerhet- og forsvarskomiteen i Sudan informerer at et kuppforsøk i landet har blitt stanset. Uttalelsen kommer gjennom Sudan TV og er videreformidlet av Reuters. Det foreligger for øyeblikket ingen annen informasjon om hendelsen..

NRK - 11 Jun 19 kl. 02:43

Diplomat til Sudan for å mekle

Tibor Nagy, USAs statssekretær for Afrika, reiser denne uka til Sudan for å forsøke å få til en løsning mellom militærstyret i landet og protestbevegelsen. Meldingen fra amerikanske myndigheter mandag kommer etter ytterligere usikkerhet i Sudan..

P4 - 20 May 19 kl. 21:06

Det kan bli streik i NAV

NAV kan nå bli rammet av streik. Dersom Akademikerne ikke kommer til enighet med staten innen fristen torsdag kveld, tar de ut 524 medlemmer i streik. Forhandlingene brøt sammen natt til 1.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

«The Cars»-vokalist funnet død

Ric Ocasek, mest kjent som vokalisten i bandet «The Cars», er blitt funnet død i leiligheten sin på Manhattan. Det opplyser politiet i New York til nyhetsbyrået AP. Det skal ikke være noen tegn til at 75-åringen ble utsatt for noe kriminelt..

NRK - 1 time siden

Sju drept i flyulykke i Colombia

Sju personer omkom og tre ble skadd da et småfly styrtet i et boligområde sørvest i Colombia søndag. Det var ni personer om bord i flyet da det styrtet. Den siste skadde er et barn som var på bakken da flyet styrtet.

NRK - 1 time siden

Åtte drept av bilbombe i Syria

Ifølge den syriske menneskerettighetsorganisasjonen SOHR er åtte personer drept av en bilbombe i byen Al-Rai, noen mil nord for hovedstaden Aleppo. Bomben skal ha gått av i nærheten av sykehuset i byen..

NRK - 2 timer siden

Søker savnet jeger

Politiet leter etter en savnet 60-åring i Namdal. Han har vært savnet fra jaktkameratene sine siden 18.30, da han ikke møtte opp til avtalt sted.

NRK - 3 timer siden

Oljeprisen stiger kraftig

På grunn av angrepet på to saudiarabiske oljeinstallasjoner natt til fredag har prisen på olje steget med 12 prosent de siste dagene. Et fat nordsjøolje koster natt til mandag i overkant av 67 dollar, opp 12 prosent fra fredag, melder NTB..

NRK - 4 timer siden

Trump åpner for bruk av oljereserve

På grunn av angrepet på to oljeanlegg i Saudi-Arabia natt til fredag, er oljeprisen ventet å øke kraftig. Nå skriver president Donald Trump at han åpner for å bruke olje fra de amerikanske oljeresvervene for å møte etterspørselen..

NRK - 4 timer siden

En person omkom i båtulykke

En person er bekreftet omkommet etter en båtlykke utenfor Averøya i dag. Mannen er en latvisk mann i 50-årene, opplyser politiet på Twitter. Pårørende er varslet..

NRK - 5 timer siden

Elvar fløymer over

Politi og brannvesen rykker ut til Oldedalen i Stryn etter melding om elvar som fløymer over. Ei elv skal ha runne gjennom hagen ved eit bustadhus. Politiet har starta evakuering..

NRK - 5 timer siden

Farevarsel avsluttet

Farevarselet på oransje nivå på vindkast i Agder og Telemark er nå avsluttet. Vinden er i minking, og under farevarselkriteriene, opplyser Meteorologisk institutt..

NRK - 6 timer siden

Siste reis for Mugabe

Robert Mugabes døde kropp legges mandag på lit de parade i Kutama, landsbyen der han ble født. Det opplyser Mugabes familie til nyhetsbyrået AFP. Den tidligere presidenten døde i Singapore for en uke siden.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt