NRK > Nyheter

Monday, 24 June, 21:21

NRK - 24 May 19 kl. 21:43

Ber om allmenn streik i Sudan

Ap skriv at leiarane av demonstrantane i Sudan ber befolkningen om å gå ut i ein todagars allmenn streik frå tirsdag av, etter at samtalane med militærjuntaen som har tatt makta i landet har stansa opp..
Les mer på NRK


Les mer om:
Sudan

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Berom , allmenn, streiki , Sudan
NRK - 06 Apr 19 kl. 14:14

Demonstrasjoner i Sudan

I Sudan forsøker tusenvis av demonstranter å ta seg til landets forsvarsdepartement og til president Omar al-Bashir. Demonstrasjonene mot regjeringen i Sudan har pågått siden desember. Ifølge vitner så bruker sikkerhetsstyrkene tåregass mot folk..

NRK - 18 May 19 kl. 15:22

Forhandlingane held fram i Sudan

Nyheitsbyrået AFP skriv at samtalane mellom militærjuntaen og protestrørsla i Sudan vil starta opp att på sundag. Juntaen vil ha slutt på demonstrasjonane i landet, før dei kan gå med på ein avtale som sørgjer for sivilt styre i Sudan innan tre år..

NRK - 06 Jun 19 kl. 07:03

Nedjusterer antall døde i Sudan

I går ble det meldt at rundt 100 mennesker ble drept av sikkerhetsstyrker under en demonstrasjon i Sudan, ifølge opposisjonen. I dag melder nyhetsbyrået SUNA at antallet døde er 46, og viser til uttalelse fra helseministeren i Sudan, melder Reuters..

NRK - 12 Apr 19 kl. 19:58

Overgang i Sudan kan bli kortere

Overgangsperioden til en sivil regjering i Sudan kan bli kortere enn de to årene som først ble annonsert. Det sier en sudansk FN-diplomat. FNs sikkerhetsråd skal diskutere situasjonen i Sudan i kveld, etter at presidenten i går ble avsatt..

NRK - 11 Apr 19 kl. 19:07

Ber om FN-samtaler om Sudan

USA og fem europeiske land ber om samtaler i FNs sikkerhetsråd om Sudan. Sudans president Omar al-Bashir ble avsatt i et kupp fra militærjuntaen torsdag. Rådet er ventet å diskutere situasjonen i Sudan i et møte som går for lukkede dører fredag..

NRK - 11 Jun 19 kl. 02:43

Diplomat til Sudan for å mekle

Tibor Nagy, USAs statssekretær for Afrika, reiser denne uka til Sudan for å forsøke å få til en løsning mellom militærstyret i landet og protestbevegelsen. Meldingen fra amerikanske myndigheter mandag kommer etter ytterligere usikkerhet i Sudan..

P4 - 20 May 19 kl. 21:06

Det kan bli streik i NAV

NAV kan nå bli rammet av streik. Dersom Akademikerne ikke kommer til enighet med staten innen fristen torsdag kveld, tar de ut 524 medlemmer i streik. Forhandlingene brøt sammen natt til 1.

NRK - 15 May 19 kl. 02:24

Enighet om avtale i Sudan

Protestbevegelsen og militærjuntaen i Sudan er enige om en overgangsperiode på tre år fra dagens makthavere til et sivilt styre og administrasjon. Protestbevegelsen i Sudan opplyste mandag at de har inngått en avtale med landets militærjunta..

NRK - 23 Apr 19 kl. 17:36

Ber om sivilt styre i Sudan

Flere afrikanske ledere ber militærstyret i Sudan om å overføre makten til et sivilt styre innen tre måneder. De ber også Den afrikanske union om å forlenge sin frist for maktoverføring, slik at Sudan ikke blir kastet ut av unionen..

Aftenposten - 06 Jun 19 kl. 03:48

FN omplasserer ansatte og USA advarer sine borgere i Sudan

USA advarer sine statsborgere i Sudan og FN omplasserer flere av sine ansatte etter at spenningene i Sudan har eskalert den siste uken..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Bruker millioner på varslingssaker

De siste to årene har Blindeforbundet brukt over 5 millioner kroner på varsler-saker. Rapporter NRK har fått tilgang til, vitner om en organisasjon preget av maktkamper, svertekampanjer og ryktespredning. Forbundslederen avviser ukultur i forbundet..

NRK - 45 minutter siden

Rike amerikanere ber om mer skatt

En gruppe med 19 styrtrike amerikanere oppfordrer demokratenes potensielle presidentkandidater til å jobbe for mer skatt for landets rikeste. Blant de 19 er milliardær George Soros, Facebook-gründer Chris Hughes, Walt Disney-arvinger og Hyatt-eiere..

NRK - 1 time siden

Dømt etter nettomtale av psykolog

En kvinne på Romerike må betale en halv million i erstatning og sakskostnader etter at hun omtalte en navngitt psykolog på nettet i forbindelse med en barnevernssak. Kvinnen sier gjennom sin advokat at dommen vil bli anket, skriver Nettavisen..

NRK - 1 time siden

Trikkefører utsatt for vold

Politiet i Oslo er på Schous plass hvor en trikkefører og en passasjer skal ha blitt utsatt for vold. Fører har blitt slått i ansiktet, og blør fra leppen. Fører blir tilsett av ambulanse.

NRK - 1 time siden

Må koke vann i en måned til

Varaordfører Bård Espelid på Askøy sier at innbyggerne må belage seg på å koke vannet i minst fire-fem uker til. Det kom fram på et folkemøte som arrangeres på Kleppestø på Askøy..

NRK - 2 timer siden

Tysk pilot døde i styrt

En pilot i det tyske militæret omkom da to jagerfly kom i kontakt med hverandre under en øvelse og styrtet nordøst i Tyskland mandag. Det bekrefter tysk militære, ifølge AP. Piloten i det andre jagerflyet skjøt seg ut av flyet og overlevde..

NRK - 2 timer siden

Sanksjoner rettet mot Irans leder

De nye sanksjonene USA har varslet mot Iran, rettes mot landets øverste leder Ali Khamenei, ifølge president Donald Trump. Iran skal aldri få kunne ha atomvåpen, sa Trump mandag. Det melder AFP..

NRK - 2 timer siden

Equinor tapte kamp om havvind

Equinor tapte mot danske Ørsted i en anbudskonkurranse om å bygge USAs største vindkraftverk til havs. Equinor la inn anbud om å bygge ut et kraftverk med en kapasitet på 1.100 megawatt i et havområde utenfor New Jersey, skriver Teknisk Ukeblad..

NRK - 2 timer siden

Store telefonproblemer i Nederland

Nederland har mistet telefonforbindelsene over store deler av landet, melder AP. Nødnumre til redningstjenester og politi har sluttet å virke og politi er sendt ut i gatene med walkie talkier for å kunne ta imot nødbudskap fra folk..

NRK - 2 timer siden

Intercity blir dyrere en planlagt

Bane Nor bekrefter at to Intercity-prosjekter kommer til å overskride kostnadsrammen. Strekningen Langset-Venjar ved Eidsvoll ligger an til å bli om lag 1 milliard kroner dyrere enn det Bane Nor så for seg for noen år siden, skriver Byggindustrien..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt