Ber julereisende gå i karantene

Flere kommuner oppfordrer til karantene når du skal hjem til jul. Stjørdal har valgt en strengere strategi.

STRENGE: Stjørdal kommune ber jule-reisende om å være i karantene i tre dager før de tester seg for coronaviruset. Foto: Gorm Kallestad / NTB
STRENGE: Stjørdal kommune ber jule-reisende om å være i karantene i tre dager før de tester seg for coronaviruset. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Flere kommuner oppfordrer de som reiser hjem til jul om å gå i en frivillig karantene.

Kommuneoverlege Thor-Erlend Engemyr i Lillesand frykter at studenter som kommer hjem til jul skal skape en ny smittebølge.

- Jeg foreslår at de går rett i karantene etter at de har kommet hjem, og tester seg for corona så fort de får mulighet. Med en gang de har fått et negativt prøvesvar, kan de gå ut av karantenen, har kommuneoverlegen tidligere uttalt til Fædrelandsvennen.

Samtidig har han understreket at testkapasiteten er god, slik at man kan forvente prøvesvaret raskt.

Test på dag 4

En kommune som har valgt en strengere strategi, er Stjørdal kommune.

De ber om at alle som skal reise hjem, er ekstra forsiktige i dagene før de ankommer, og at de unngår tette forsamlinger, arrangementer og fester.

«Ved ankomst ber vi om at du tar tre dagers frivillig karantene, før du på fjerde dag tester deg på vår teststasjon. Dette uavhengig av symptomer eller ikke. Vi åpner derfor teststasjonen for dem som har kommet hjem fra andre steder i Norge».

Dermed må du uansett sitte i karantene i minst fire dager, om du følger kommunens råd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.