NRK > Nyheter

Friday, 29 May, 02:00

NRK - 24 Jul 19 kl. 00:25

Ber Iran følge atomavtalen

Frankrikes utenriksminister ber Iran om å følge atomavtalen og bidra til de-eskalering av den spente situasjonen. Irans vise-utenriksminister besøkte Paris i dag, og Frankrikes president MAcron har forsøkt å få i gang samtaler mellom Iran og USA..
Les mer på NRK


Les mer om:
Iran, Paris, Frankrikes, MAcron, USA

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ber, Iran, følge, atomavtalen
P4 - 06 May 19 kl. 20:14

- Iran trekker seg delvis fra atomavtalen

Iran vil om få dager kunngjøre en delvis tilbaketrekning fra atomavtalen. Det hevder to statlige medier. President Donald Trump trakk USA fra atomavtalen i fjor og hevdet at Iran ikke ville legge bort planene om å utvikle atomvåpen.

NRK - 09 May 19 kl. 05:10

Ber Iran følgje atomavtalen

Tyskland frårår Iran å gå bort frå atomavtalen, medan Storbritannia peikar på konsekvensane, etter at Irans president onsdag sa at dei vil slutte å eksportere overflødig uran og tungtvatn. Iran vil også ha nye punkt i atomavtalen når USA trekk seg..

P4 - 31 May 19 kl. 19:46

- Iran overholder atomavtalen

Iran etterlever fortsatt atomavtalen fra 2015. Det konkluderer Det internasjonale atomenergibyrået i en ny rapport, melder nyhetsbyrået AP. I rapporten skriver byrået at Iran har begynt å lagre mer uran og tungtvann, men at mengden fortsatt er innenfor grensene som er satt i atomavtalen..

P4 - 26 Jun 19 kl. 15:09

Iran bryter punkt i atomavtalen

Iran bryter snart ett av punktene i atomavtalen. De har trappet opp anrikningen av uran og vil i morgen overstige grensen som er satt i avtalen. Iran gjør dette fordi EU, Russland og Kina ikke har klart å hjelpe dem å møte sanksjonspresset fra USA etter at president Donald Trump trakk seg fra atomavtalen..

NRK - 17 Jun 19 kl. 12:09

Iran kan bryte atomavtalen

Iran sine lager av uran vil overstige grensa som er sett i atomavtalen innan ti dagar, seier ein talsmann for landet sitt atombyrå, skriv NTB. Kunngjeringa blir sett på som ei bekrefting om at Iran har bestemt seg for å bryte atomavtalen frå 2015..

NRK - 26 Jun 19 kl. 19:44

Ber USA snu i atomavtalen

Irans president Hassan Rouhani ber USA vende tilbake til atomavtalen som landet tidligere støtta for å redusere spenningsnivået. Atomavtalen med Iran ble forhandlet fram i 2015, men USA trakk seg fra den i fjor og innførte flere sanksjoner mot Iran..

P4 - 03 Jul 19 kl. 05:29

Ber Iran holde seg til atomavtalen

Tyskland, Storbritannia, Frankrike og EU ber i en felles uttalelse Iran om å holde seg til atomavtalen. De sier de er «ekstremt bekymret» over at Iran overgår atomavtalens grense for lagring av uran. Iran bekreftet mandag at de vil bryte grensen som en følge av at USA i fjor meldte at de trekker seg ut av avtalen, og innførte store sanksjoner mot Iran..

NRK - 13 Jan 20 kl. 04:00

Ber Iran overholde atomavtalen

Storbritannia, Tyskland og Frankrike oppfordrer Iran til å overholde atomavtalen fra 2015, selv om USA har gått ut. Avtalen pålegger Iran å ikke utvikle atomvåpen. De tre landene ber også Iran om å avstå fra maktbruk mot demonstranter..

NRK - 19 Sep 19 kl. 18:22

Tyskland står ved atomavtalen

Den tyske regjeringen blir stående ved atomavtalen med Iran, melder NTB. Atomavtalen med Iran ble forhandlet frem i 2015 av USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og EU og trådte i kraft i 2016..

NRK - 06 Jan 20 kl. 00:55

Ber Iran holde seg til atomavtalen

Tyskland, Frankrike og Storbritannias ledere ber Iran om å overholde vilkårene i atomavtalen fra 2015 i en felles uttalelse søndag. Samtidig ber de Iran avstå fra å gjennomføre eller støtte ytterligere «voldelige handlinger»..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Kan få britisk statsborgerskap

Den britiske regjeringen ser på muligheten for å gi 300.000 borgere i Hongkong, med britisk nasjonalt oversjøisk pass, britisk statsborgerskap. opplyser utenriksminister Dominic Raab i Storbritannia, ifølge avisen Financial Times..

NRK - 45 minutter siden

Minnesota setter inn nasjonalgarden

Guvernøren i Minnesota har kalt inn nasjonalgarden for å håndtere demonstrasjonene i Minneapolis etter at en mann døde under en pågripelse av politiet. Nye demonstrasjoner er planlagt torsdag kveld i sentrum av byen..

NRK - 1 time siden

Børsnedgang i USA onsdag

Etter tre dager på rad med oppgang falt de toneangivende indeksene på New York-børsen torsdag. Dow Jones-indeksen falt 0,6 prosent. Den bredere S&P 500-indeksen gikk ned 0,2 prosent.

NRK - 2 timer siden

Avsluttet politiaksjon på OSL

Politiaksjonen som ble satt i gang på Oslo lufthavn etter melding om en person med våpen er avsluttet. – Normal trafikk til og fra Gardemoen vil gjenopptas, melder politiet. Politiet mistenker at nødmeldingen var falsk og melderen er pågrepet..

NRK - 3 timer siden

Politiaksjon på Oslo lufthavn

Væpnet politi rykket torsdag kveld ut til Oslo lufthavn på Gardermoen, etter melding om at en person var observert med et våpen. Operasjonsleder Terje Marstad i politiet sier til NRK at de så langt ikke har funnet noen person med våpen på flyplassen..

NRK - 3 timer siden

Trump signerte sosiale medier-ordre

USAs president Donald Trump har signert en presidentordre som vil fjerne sosiale mediers beskyttelse mot erstatningsansvar. Trump beskylder Twitter for politisk aktivisme etter at de plasserte en faktasjekk-merkelapp på to av hans twittermeldinger..

NRK - 3 timer siden

Klimamøte i Glasgow utsatt til 2021

FN har bestemt at klimamøtet COP26 som skulle holdes i år er utsatt i ett år, til 2021. Møtet ble avlyst som følge av koronapandemien. Klimamøtet skal nå holdes fra 1.

NRK - 4 timer siden

Siktede fremstilles trolig i morgen

Mannen som er siktet for drap etter at en mann i 30-årene ble funnet død i en bil i Nittedal torsdag morgen fremstilles trolig for varetektsfengsling fredag. Det opplyser politiadvokat Aud Gravås i Øst politidistrikt til NTB..

NRK - 4 timer siden

– Motivet var ekteskapsproblemer

Anne-Elisabeth Hagen skal ha sondert mulighetene for å gå ut av ekteskapet. Politiet mener motivet for drapet har bakgrunn i ekteskapsproblemer. – Helt utenkelig, sier familien..

NRK - 4 timer siden

EU forlenger Syria-sanksjoner

EU forlenger sanksjonene rettet mot den syriske presidenten Bashar al-Assads regime i ytterligere ett år, skriver NTB. Grunnen er at voldelig undertrykkelse av sivilsamfunnet fremdeles pågår i landet, kunngjorde EU i dag..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt