NRK > Nyheter

Wednesday, 13 November, 02:33

NRK - 24 Jul 19 kl. 00:25

Ber Iran følge atomavtalen

Frankrikes utenriksminister ber Iran om å følge atomavtalen og bidra til de-eskalering av den spente situasjonen. Irans vise-utenriksminister besøkte Paris i dag, og Frankrikes president MAcron har forsøkt å få i gang samtaler mellom Iran og USA..
Les mer på NRK


Les mer om:
Iran, Paris, Frankrikes, MAcron, USA

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ber, Iran, følge, atomavtalen
P4 - 06 May 19 kl. 20:14

- Iran trekker seg delvis fra atomavtalen

Iran vil om få dager kunngjøre en delvis tilbaketrekning fra atomavtalen. Det hevder to statlige medier. President Donald Trump trakk USA fra atomavtalen i fjor og hevdet at Iran ikke ville legge bort planene om å utvikle atomvåpen.

NRK - 09 May 19 kl. 05:10

Ber Iran følgje atomavtalen

Tyskland frårår Iran å gå bort frå atomavtalen, medan Storbritannia peikar på konsekvensane, etter at Irans president onsdag sa at dei vil slutte å eksportere overflødig uran og tungtvatn. Iran vil også ha nye punkt i atomavtalen når USA trekk seg..

P4 - 31 May 19 kl. 19:46

- Iran overholder atomavtalen

Iran etterlever fortsatt atomavtalen fra 2015. Det konkluderer Det internasjonale atomenergibyrået i en ny rapport, melder nyhetsbyrået AP. I rapporten skriver byrået at Iran har begynt å lagre mer uran og tungtvann, men at mengden fortsatt er innenfor grensene som er satt i atomavtalen..

P4 - 26 Jun 19 kl. 15:09

Iran bryter punkt i atomavtalen

Iran bryter snart ett av punktene i atomavtalen. De har trappet opp anrikningen av uran og vil i morgen overstige grensen som er satt i avtalen. Iran gjør dette fordi EU, Russland og Kina ikke har klart å hjelpe dem å møte sanksjonspresset fra USA etter at president Donald Trump trakk seg fra atomavtalen..

NRK - 17 Jun 19 kl. 12:09

Iran kan bryte atomavtalen

Iran sine lager av uran vil overstige grensa som er sett i atomavtalen innan ti dagar, seier ein talsmann for landet sitt atombyrå, skriv NTB. Kunngjeringa blir sett på som ei bekrefting om at Iran har bestemt seg for å bryte atomavtalen frå 2015..

NRK - 26 Jun 19 kl. 19:44

Ber USA snu i atomavtalen

Irans president Hassan Rouhani ber USA vende tilbake til atomavtalen som landet tidligere støtta for å redusere spenningsnivået. Atomavtalen med Iran ble forhandlet fram i 2015, men USA trakk seg fra den i fjor og innførte flere sanksjoner mot Iran..

P4 - 03 Jul 19 kl. 05:29

Ber Iran holde seg til atomavtalen

Tyskland, Storbritannia, Frankrike og EU ber i en felles uttalelse Iran om å holde seg til atomavtalen. De sier de er «ekstremt bekymret» over at Iran overgår atomavtalens grense for lagring av uran. Iran bekreftet mandag at de vil bryte grensen som en følge av at USA i fjor meldte at de trekker seg ut av avtalen, og innførte store sanksjoner mot Iran..

NRK - 19 Sep 19 kl. 18:22

Tyskland står ved atomavtalen

Den tyske regjeringen blir stående ved atomavtalen med Iran, melder NTB. Atomavtalen med Iran ble forhandlet frem i 2015 av USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og EU og trådte i kraft i 2016..

P4 - 08 Jul 19 kl. 13:42

Ber Iran slutte

EU ber Iran stanse og reversere alle aktiviteter som er i strid med atomavtalen. En talskvinne for EUs utenrikssjef sier EU er ekstremt bekymret over kunngjøringene fra Iran i helgen om anriking av uran over 3,67 prosent, som er grensen i atomavtalen. Iran opplyste i går at de vil anrike uran over denne grensen..

NRK - 31 May 19 kl. 17:00

Iran overholder atomavtalen

Iran etterlever fortsatt atomavtalen fra 2015, konkluderer Det internasjonale atomenergibyrået i en ny rapport. I rapporten skriver IAEA at Iran har begynt å lagre mer lavanriket uran og tungtvann, men at mengden fortsatt er innenfor grensene..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Thunberg tar katamaran til Spania

Klimaaktivisten Greta Thunberg skal seile fra Virginia på USAs østkyst til Spania med en 15 meter lang katamaran for å delta på klimatoppmøtet i desember. Turen over Atlanterhavet starter fra Hampton onsdag, skriver 16-åringen på Twitter..

NRK - 1 time siden

100.000 nye trær innen 2030

Bymiljøetaten i Oslo vil plante 10.000 trær i Oslo neste år. I år har kommunen plantet 302 trær, ifølge Dagsavisen.

NRK - 1 time siden

Involvert i flest dødsulykker

Fra 2014 til 2018 var det 140 dødsulykker med tunge kjøretøy på norske veier. I 105 av ulykkene satt en nordmann bak rattet. Det viser sammenstillingen Samferdselsdepartementet har laget med tall fra Statens vegvesens ulykkesanalysegruppe.

NRK - 1 time siden

Overgrepsdom opp for høyesterett

Australias høyesterett skal behandle kardinal George Pells anke om dommen på seks års fengsel for seksuelle overgrep mot mindreårige gutter. Det er foreløpig ikke satt noen dato for når saken kommer opp..

NRK - 2 timer siden

Anez ny president i Bolivia

Senator Jeanine Anez er valgt til ny midlertidig president i Bolivia. Det skjer etter at Evo Morales trakk seg som president søndag. Hun blir landets øverste leder inntil nytt presidentvalg holdes og avla eden i nasjonalforsamlingen i kveld..

NRK - 3 timer siden

Mann knivstukket i Nittedal

En mann er sendt til sykehus etter å ha blitt knivstukket i Hakadal i Nittedal i Akershus. Politiet har kontroll på en mann som er mistenkt i saken, opplyser Øst politidistrikt..

NRK - 3 timer siden

Bolsonaro vil danne nytt parti

Brasils president Jair Bolsonaro sier han vil forlate sitt parti PSL og danne et nytt parti innen mars, melder Reuters. PSL er dypt splittet i en bitter lederstrid. Det er ikke klart hvor mange av hans partifeller som vil bli med i et nytt parti..

NRK - 4 timer siden

Sp britisk til Bane Nors pengebruk

Bane Nor har fått 54 millioner kroner til design- og merkevarebygging. Sps Sigbjørn Gjelsvik kaller det jåleri og sløsing. – Dette er penger som i stedet burde vært brukt til å gjøre norsk jernbane bedre, sier han til Kampanje..

NRK - 4 timer siden

Anez avlegger eden i Bolivia

Senator Jeanine Anez blir ny midlertidig leder i Bolivia etter at Evo Morales trakk seg som president. Hun blir landets øverste leder inntil nytt presidentvalg holdes og skal avlegge eden i nasjonalforsamlingen. Det er varslet at det skjer kl.

NRK - 4 timer siden

Åtte drept på Gazastripen

Ialt åtte mennesker er drept på Gazastripen i dag, i en serie gjengjeldelsesangrep fra Israel, melder nyhetsbyrået AP. Flere raketter som ble skutt ut fra Gazastripen nådde helt til Tel Aviv. Israelske kampfly bombet deretter en rekke mål på Gazastripen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt