NRK > Nyheter

Onsdag, 21 April, 07:49

NRK - 18 jan. 21 kl. 03:30

Benytter stengte grenseoverganger

Selv om en rekke grenseoverganger har vært juridisk koronastengt fra 2. januar, har minst 5.173 kjøretøy passert dem, ifølge tall VG har fått fra Vegvesenet. Det finnes unntak, men for mange er det forbudt og også straffbart med bøter å passere de aktuelle overgangene – selv om de ikke er fysisk stengt. VG har hentet tall fra Statens vegvesen for tolv stengte overganger.
Les mer på NRK


Les mer om:
VG, Vegvesenet, Statens, Norge, Nordland, Trøndelag, Innlandet, Viken, Troms, Finnmark

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Benytter, stengte, grenseoverganger
NRK - 20 feb. 21 kl. 08:09

Danmark stenger grenseoverganger

Danmark stenger en rekke mindre grenseoverganger til Tyskland etter at det er påvist økning av mutert koronavirussmitte i Flensburg, nord i Tyskland ved grensa til Danmark. 13 mindre grenseoverganger er stengt og kontrollen trappes samtidig opp på de store grenseovergangene, som holdes åpne..

NRK - 15 jan. 21 kl. 16:37

Hundrevis bortvist ved grensen

Mellom 4. og 10. januar ble 472 personer bortvist fra grenseoverganger, 107 flere enn uka før.

NRK - 04 feb. 21 kl. 12:49

Fikk bot etter grensepassering

To personer har fått 10.000 kroner i bot hver for brudd på covid-19 forskriften, etter at de passerte den stengte grensen på Kruttfjellet fra Sverige inn til Nordland. Politiet understreker at det ikke er lov å passerer stengte grenseoverganger..

NRK - 15 jan. 21 kl. 14:31

Anmeldt etter grensepassering

En person er anmeldt etter å ha passert Flermoen grenseovergang i Trysil. Grenseovergangen er ulovlig å benytte mens politiet forsøker å få kontroll på importsmitte. De som krysser stengte grenseoverganger risikerer bøter på opptil 10.

VG - 18 jan. 21 kl. 19:06

Minst 5173 kjøretøy har kjørt inn i Norge over «stengte» grenser

I snitt er over 430 kjøretøy daglig registrert kjørende inn i Norge ved stengte grenseoverganger siden grensene ble «stengt» den 2. januar i år..

VG - 22 jan. 21 kl. 17:55

Her blokkerer politiet svenskegrensa: - Svært inngripende

HALDEN (VG) I dag stengte politiet flere grenseoverganger for å hindre ulovlige grensepasseringer og importsmitte: - Helt bak mål, mener lokal pendler..

Aftenposten - 28 jan. 21 kl. 22:29

Slik treffes familie og venner ved den stengte grensen

Riksgrensen mellom Norge og Sverige splitter familier og venner. Ved en av landets minste grenseoverganger møtes….

E24 - 23 jan. 21 kl. 08:15

NHO frykter at stengte kjøpesentre blir den nye normen – vil ha kompensering fra første dag

NHO Service og Handel er bekymret for at stengte kjøpesentre blir den nye normalen. De ber om direkte kompensasjon fra første dag med stengte butikker..

Dagbladet - 07 feb. 21 kl. 17:51

Her vokter soldatene grensa

Rundt 100 personer fra det svenske Forsvaret passer nå på grenseoverganger til Norge. Det har ikke skjedd på over 70 år..

NRK - 24 mars 21 kl. 06:23

Registrerer arbeidstakere

Skatteetaten har opprettet enheter på 33 grenseoverganger, flyplasser og i havner for å bistå helsemyndighetene med å registrere utenlandske arbeidstakere. Enhetene er knyttet til teststasjonene for covid-19. Et av stedene er i Skibotndalen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Politisk kvarter

NRK - 15 minutter siden

Johnson glad for superliga-kollaps

Den britiske statsministeren Boris Johnson er glad for avgjerda om at dei engelske klubbane ikkje vil vera med i den nye superligaen likevel. Etter kraftig kritikk frå dei fleste fotballinteresserte trekte klubbane seg ut av prosjektet i går kveld..

NRK - 30 minutter siden

Få søkarar til distriktsjobbar

Næringsdepartementet gjorde det mogleg å søka på departementsjobb, sjølv om ein bur langt frå Oslo. Likevel var 8 av 10 søkarar frå Oslo eller Viken..

NRK - 1 time siden

Kan vera lite nytte av massetesting

Massetesting for koronavirus på skulane har lite nytte, dersom det er lite smitte i området. Det understreker Helsedirektoratet til NTB. Mellom anna har Viken og Rogaland varsla massetesting for å halde skulane opne.

NRK - 1 time siden

Kommer til å erkjenne drapet

Mannen som er tiltalt for å ha drept en annen mann i Nittedal i mai i fjor, vil erkjenne drapet i retten. Onsdag starter rettssaken i Nedre Romerike tingrett mot den 49 år gamle mannen som er tiltalt for å ha drept 34 år gamle Kristian Løvlie..

NRK - 1 time siden

Semje om utsleppskutt i EU

EU skal kutta CO2-utsleppa med minst 55 prosent innan 2030, samanlikna med nivået i 1990. Det har EU-landa, EU-parlamentet og EU-kommisjonen blitt samde om, opplyser klimakommisær Frans Timmermans. Klimamålet har blitt drøfta i fleire månadar..

NRK - 1 time siden

Dystre koronatal i India

Siste døgn blei det registrert 295 000 nye koronasmitta i India, noko som er det høgaste talet til no under pandemien. Det blei også registrert kring 2000 koronarelaterte dødsfall siste døgn, melder Reuters..

NRK - 1 time siden

AstraZeneca-vaksine gjev blødningar

Folk som har teke AstraZeneca-vaksinen får oftare blåmerker, naseblod og blødning frå tannkjøtet enn folk som har fått andre vaksinar. Det syner undersøkingar frå FHI, skriv Aftenposten. Nær 4500 personar har ore med i undersøkinga, og 124 svarte at dei fekk mindre, ufarlege blødningar.

NRK - 2 timer siden

186 nye smittetilfeller i Oslo

Det er registrert 186 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 26 over snittet de sju foregående dagene. 186 tilfeller er 18 flere enn på mandag, men 56 færre enn samme dag forrige uke.

NRK - 2 timer siden

Xi varsler tale på Bidens klimamøte

Kinas president Xi Jinping varsler en viktig tale på klimatoppmøtet som USAs president Joe Biden har sammenkalt til denne uka. Biden har tidligere varslet et samarbeid med Kina om klima, melder AFP..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt