P4 > Nyheter

Søndag, 12 Juli, 17:28

P4 - 12 nov. 19 kl. 16:10

Bekymret over kriminelle barn

Politiet i Sverige er svært bekymret over økende voldskriminalitet blant barn og unge.
De ser nå en økning blant barn helt ned i 11- til 12-årsalderen.
Nå vil svensk politi involvere skoler, foreldre og sosialtjenesten for å fange opp barn som er i risikosonen.
Politiet ser også tegn til at de mange skyteepisodene sprer seg fra storbyene til hele landet..
Les mer på P4


Les mer om:
Sverige

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Bekymret, over, kriminelle, barn
P4 - 21 des. 19 kl. 09:49

Kvinner mer bekymret for å kollidere

Mens kvinner er bekymret for glatte veier, er menn bekymret for utålmodige barn i bilen nå i julen. Det viser en undersøkelse Respons analyse har gjort for forsikringsselskapet Fremtind..

NRK - 12 nov. 19 kl. 15:48

Politi bekymra over kriminelle barn

Politiet i Sverige er sterkt bekymra over aukande valdskriminalitet blant barn heilt ned i 11-12 års alderen. No vil det svenske politiet involvere skular, foreldre og sosialteneste for å fange opp barn som er i risikosona..

Aftenposten - 19 mai 20 kl. 14:58

Barneombudet: – Jeg er redd en stor gruppe barn vil henge etter

Barneombud Inga Bejer Engh er bekymret for at mange barn og unge fortsatt må bære unødvendig store konsekvenser av koronatiltakene. - Jeg er bekymret for at noen skoler bryter retten til opplæring, sier Engh..

P4 - 24 juni 20 kl. 14:49

Bekymret over færre anmeldelser

Redd Barna frykter mange barn har blitt utsatt for seksuelle overgrep uten at dette blir anmeldt til politiet. Nye tall fra SSB viser at det i fjor ble anmeldt 2356 saker som gjaldt overgrep, voldtekt og seksuelt krenkende adferd mot barn. En nedgang på 370 fra året før.

VG - 13 sep. 19 kl. 15:30

Faktisk.no: Ikke grunnlag for å si at barn av innvandrere er mer kriminelle enn foreldrene

En tittel i Aftenposten slo fast at innvandrerbarn er mer kriminelle enn foreldrene. Tallene Aftenposten baserte seg på, gir ikke grunnlag for denne påstanden..

P4 - 25 juni 20 kl. 06:20

Bekymret for barn og unge

Mange helsesykepleiere er fortsatt ikke tilbake på skolene etter at koronakrisen rammet, og barneombudet er bekymret. Barn og unge har dermed ikke tilgang på helsetjenestene de har krav på. Blant annet har ikke elever fått veiledning i overgangen fra ungdomsskolen til videregående, noe som øker faren for frafall.

P4 - 24 feb. 20 kl. 08:25

Motvillige menn får skylden for lave fødselstall

Motvillige menn får skylden for lave fødselstall. Mens kvinner i snitt ønsker seg 2,36 barn, er det tilsvarende tallet for menn 2,09. Det viser en fersk undersøkelse fra Institutt for samfunnsforskning, skriver Klassekampen.

P4 - 20 mai 20 kl. 06:37

Frp: - Kriminelle handlinger må straffes hardere

Norge bør senke den kriminelle lavalderen, og foreldre må stilles mer til ansvar for barnas ugjerninger. Det er to av ti tiltak som Frp lanserer i dag for å bekjempe den økende gjengkriminaliteten blant ungdom. Justispolitisk talsmann Per Willy Amundsen mener kriminelle handlinger må får større konsekvenser..

NRK - 23 mars 20 kl. 05:46

Bekymret for voldsutsatte barn

Avhør med barn som kan være utsatt for vold har den siste tiden blitt utsatt på ubestemt tid. Korona-pandemien fører til at politiet ikke får gjort så mange avhør som planlagt. Fagfolk frykter at barn som kunne fått hjelp blir boende i farlige hjem..

VG - 18 mai 20 kl. 17:02

Giske krever Raja-svar – igjen: – Jeg er bekymret

Trond Giske (Ap) sier at han er bekymret for breddeidretten og særlig mulig frafall blant barn og unge..

Fler nyheter fra P4

P4 - 15 minutter siden

Savnet mann funnet

Mannen som har vært savnet på Blefjell i Telemark er nå funnet i god behold. Mannen har vært savnet siden han ikke ga livstegn fra seg i går, og store mannskaper ble satt inn i leteaksjonen. Nå er mannen funnet - sliten, men oppegående, opplyser politiet..

P4 - 15 minutter siden

Nok en smitterekord i Florida

Antall registrerte smittetilfeller i Florida fortsetter å øke. Nå er 15.300 nye registrert smittet, som er det høyeste tallet siden begynnelsen av pandemien.

P4 - 15 minutter siden

20.000 døde i Midtøsten

I Midtøsten er det nå registrert over 20.000 dødsfall som følge av koronaviruset. Halvparten av dødsfallene er i Iran, som er hardest rammet.

P4 - 1 time siden

En skadet i motorcrossulykke

En mann i slutten av 20-årene er sendt til sykehus etter en motorcrossulykke. i Vefsn i Nordland. Personen skal ha kjørt på et hopp og landet skjevt opplyser politiet.

P4 - 1 time siden

Reagerer på utsettelse

Utbyggingen av den rasutsatte strekningen på E16 mellom Bergen og Voss skulle egentlig startet om to år, men nå tror Vegvesenet at realistisk byggestart er først om fire år, ifølge TV 2. Ordfører i Voss, Hans-Erik Ringkjøb fra Ap, mener folk blir holdt for narr. Samferdselsdepartementet opplyser at de ikke kan si når oppstart vil være, men skal nå gjennomgå en rapport om dette som er utarbeidet av Statens Vegvesen..

P4 - 1 time siden

Hund angrep sauer

En hund som gikk løs gikk til angrep på fire sauer i Øystre Slidre i Innlandet i ettermiddag. En av sauene ble så skadet at den måtte avlives, melder NRK. Hunden er ikke fanget inn, og det er uvisst hvem som er eier..

P4 - 1 time siden

Mange tar ferie med lånte penger

Nesten 250.000 nordmenn har planer om å låne penger for å få råd til årets sommerferie. Dette til tross for at nordmenn i snitt vil kutte årets feriebudsjett med en firedel, ifølge en undersøkelse gjort for Sparebank1.

P4 - 1 time siden

Mer respekt for helsevesenet

Tilliten til det norske helsevesenet har steget i koronakrisen. En ny undersøkelse fra Opinion viser at sju av ti nordmenn nå har fått en økt respekt for det norske helsevesenet. Like mange svarer at de har tillit til at de vil få tilstrekkelig behandling dersom de skulle bli smittet..

P4 - 2 timer siden

Siktet for drap

En mann er pågrepet og siktet for drap i Steinkjer i natt. Det opplyser politiet i Trøndelag. Politiet startet drapsetterforskning etter at en utenlandsk statsborger ble funnet død på en privat adresse på Fergeland.

P4 - 2 timer siden

Ønsker kvittering for politisjekker

Likestillingsombudet vil ha en ordning hvor alle som blir kontrollert av politiet, skal få en kvittering som et bevis på kontrollen. Ombudet har nå sendt et brev til Justisdepartementet med ønske om at ordningen innføres i Oslo politidistrikt, skriver Aftenposten. Tanken er at det vil forebygge at politiet stopper folk på grunn av hudfarge og etnisitet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt