P4 > Nyheter

Monday, 24 June, 15:10

P4 - 26 Feb 18 kl. 17:39

Bekrefter bortføring av jenter

Nigerias president bekrefter nå at over 100 skolejenter ble bortført da terrorgruppen Boko Haram angrep en skole i i landet forrige uke.
Bortføringen er den største i Nigeria siden 270 jenter ble tatt fra en skole i 2014..
Les mer på P4


Les mer om:
Boko Haram, Nigeria

Dele artikeln

2 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Bekrefter, bortføringav , jenter
Aftenposten - 11 Jan 19 kl. 18:35

21-åring siktet for dobbeltdrap og bortføring i Wisconsin

En 21 år gammel mann fra Wisconsin i USA er pågrepet for dobbeltdrap og bortføring. Han skal ha drept foreldrene til en 13-åring og deretter bortført henne..

P4 - 21 Feb 18 kl. 15:43

Frykter at 90 jenter er kidnappet

90 skolejenter kan ha blitt bortført i Nigeria, etter at terrorgruppen Boko Haram angrep en landsby. Det melder Reuters, men opplysningene er ikke bekreftet. Dersom dette stemmer, er det den største bortføringen siden 270 jenter ble tatt fra en skole i 2014..

NRK - 21 Feb 18 kl. 13:20

Fryktar at 90 jenter er kidnappa

I Nigeria fryktar folk at 90 skulejenter har blitt bortførte, etter at terrorgruppa Boko Haram angreip ein landsby. Det skriv Reuters. Dersom talet stemmer, er det den største bortføringa sidan 270 jenter vart tatt frå ein skule i Chibok i 2014..

Klartale - 21 Mar 18 kl. 13:44

Satte fri kidnappede jenter

110 jenter ble bortført fra skolen i Nigeria. Mange av jentene er satt fri igjen..

Dagbladet - 04 Jul 18 kl. 07:00

Begrunnelsen for nominasjonen bygger på en stor misforståelse

Dagbladet mener: Boko Harams bortføring av hundrevis av jenter hører ikke inn under hashtagg metoo..

Hegnar.no - 09 Jan 19 kl. 19:33

Valg av kryptovaluta kan tyde på lite gjennomtenkt bortføring

Kravet om løsepenger i kryptovalutaen monero kan tyde på lite gjennomtenkt bortføring, mener NorSIS-ekspert om den antatte bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen..

NRK - 11 May 18 kl. 17:49

Briter bortført i DR Kongo

En vakt er drept og to britiske turister er bortført i Virunga i Kongo, opplyser nasjonalparken.Det britiske utenriksdepartementet bekrefter overfor Sky News at to britiske borgere er bortført..

NRK - 16 Nov 18 kl. 15:57

To frifunnet i bortføringssak

To av de fem tiltalte etter en bortføring på Holmlia i Oslo frifinnes, har lagmannsretten bestemt. Fire menn og en kvinne ble i tingretten tidligere i år dømt til fengsel for å ha slått ned og bortført en mann høsten 2015. Nå er tre dømt til fengsel..

NRK - 21 Feb 18 kl. 19:13

111 skolejenter savnet i Nigeria

111 nigerianske skolejenter er savnet etter at terrorgruppen Boko Haram angrep en landsby, bekrefter lokalt politi til AFP. I 2014 ble 270 jenter bortført av terrorgruppen fra en skole i Chibok..

NRK - 09 Mar 18 kl. 19:03

Fire tiltalt for bortføring

Tre menn og en kvinne må møte i Oslo tingrett neste uke, tiltalt for bortføring. Ifølge tiltalen skal de ha truet og tvunget en mann inn i en bil på Mortensrud i september 2016, og deretter mishandlet ham..

Fler nyheter fra P4

P4 - Igår: 09:09

Vil ikke lage instruks mot natt-transport

Helseminister Bent Høie vil ikke lage en egen instruks for å indre natt-transport av eldre fra sykehus. Det melder VG. Selv om statsråden beordret stans i natt-transporter for en uke siden, sier han til avisen at det ikke er nødvendig med detaljerte instrukser fra toppen.

P4 - Igår: 10:38

Må være oppmerksomme ved bading

Redningsselskapet håper folk vil passe på hverandre for å unngå nok en dyster drukningssommer. Hele 102 peroner druknet i Norge i fjor, ti prosent flere enn året før, og det var særlig drukning i forbindelse med bading i fjor sommer som bidro til økningen..

P4 - Igår: 10:42

IS bygger nytt kalifat

IS har mistet sitt kalifat i Syria og Irak, men er nå i ferd med å bygge et nytt nordøst i Afghanistan. Det melder amerikanske og afghanske sikkerhetskilder. I fjellområder langs grensen mot Pakistan verver IS nå rekrutter - og de planlegger angrep mot vestlige mål, i følge kildene.

P4 - Igår: 10:53

Full og naken på hotell

Han var full av alkohol, men helt tom for klær - mannen som skapte oppstandelse på et hotell i Gjøvik i dag tidlig. Mannen hadde løpt naken rundt i hotellgangene og banket på flere dører , før han også tok seg en runde i blanke messingen inne i frokostsalen. Politiet sier til TV2 at det ikke akkurat var det fineste synet ved frokostbordet en søndag morgen.

P4 - Igår: 11:35

Planlegger veier for 120 km/t

Mens Vegvesenet mener det er ulønnsomt å bygge veier for 120 km/t, planlegger konkurrenten Nye Veier allerede for denne hastigheten nå. Selskapet opplyser til VG at de på blant annet på E18 fra Bamble til Kristiansand planlegger veiutformingen for 120 kilometer. Nye Veier har også vurdert 130 km, men har slått det fra seg da det forutsetter en betydelig bredere veibane, melder avisen..

P4 - Igår: 11:41

Få overgrep ender med tiltale

Bare få anmeldelser for vold og overgrep mot barn under sju år ender med tiltale eller siktelse. Ifølge politiets egne tall endte kun 38 av 428 slike anmeldelser med siktelse eller tiltale i 2017, melder TV 2. Samtidig økte antall anmeldelser av seksuell omgang og voldtekt av barn under 14 år med 80,7 prosent fra 2014 til 2018..

P4 - Igår: 13:16

Iran kan trekke seg ytterligere ut av atomavtalen

Iran kan trekke seg ytterligere bort fra den internasjonale atomavtalen, med mindre europeiske land beskytter dem mot amerikanske sanksjoner. Det sier lederen for utenriksrådet i Iran, Kamal Kharazim, ifølge Reuters. I går varslet Donald Trump nye, harde sanksjoner mot Iran allerede i morgen.

P4 - Igår: 13:32

Kjøretimer blir ikke fravær

Fra i høst kan elever på videregående ta enkelte deler av kjøreopplæringen uten å få fravær for det. De nye unntakene gjelder kun de obligatoriske kjøretimene som er vanskeligst å kombinere med skolegangen. Det dreier seg da blant annet om glattkjøring, da disse banene har begrensede åpningstider som gjør det vanskelig å ta kurset utenom skoletid.

P4 - Igår: 14:20

Funnet omkommet etter leteaksjon

Kvinnen som var savnet ved Stordal i Møre og Romsdal er funnet omkommet. Det bekrefter politiet nå i ettermiddag. Den utenlandske kvinnen i 20-årene ble sist sett ved 18-tiden i går kveld.

P4 - Igår: 14:43

Havarikommisjonen på plass

Statens havarikommisjon for transport har nå startet sine undersøkelser i forbindelse med småfly-styrten i sjøen utenfor Mandal i går. Det opplyser kommisjonen i en pressemelding. Samtidig jobber Agder politidistrikt parallelt med sine undersøkelser og etterforskning.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt