Beinhard kamp: Disse tre kan bli ny Frp-leder. - Han har noe å bevise

- Sylvi Listhaug er den mest populære. Ketil Solvik-Olsen er den mest samlende. Jon Georg Dale har mest vind i seilene.

LANDSMØTET BESTEMMER: Frp-landsmøtet skal velge hvem som i sin tid skal etterfølge Siv Jensen som partileder. Listhaug, Solvik-Olsen og Dale er de tre heteste kandidatene.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
LANDSMØTET BESTEMMER: Frp-landsmøtet skal velge hvem som i sin tid skal etterfølge Siv Jensen som partileder. Listhaug, Solvik-Olsen og Dale er de tre heteste kandidatene. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går fortalte Dagbladet at Ketil Solvik-Olsen (Frp) gir seg som samferdselsminister. Han blir i dag erstattet av nåværende landbruksminister Jon Georg Dale (Frp), som igjen gir sin jobb videre til Bård Hoksrud (Frp), som altså blir ny landbruksminister.

Solvik-Olsen flytter med familien til USA, noe som setter hans nestlederverv under press. Frp-kilder forteller Dagbladet at de tror Solvik-Olsen vil fortsette som nestleder når sentralstyret skal ta stilling til dette på mandag ettermiddag.

Nestleder fra USA

Også NTB skriver at de har flere Frp-kilder som sier det samme. Ulf Leirstein (Frp) sier Solvik-Olsen fint kan være nestleder i Frp selv om han bor i USA.

- Partiet har ikke råd til å miste Ketil. Det viktigste for en nestleder i dag er ikke fysiske møter, men at man kan møte velgerne og svare på en god måte på sosiale medier. Og dét kan man gjøre fra hvor som helst i verden, sier Leirstein til Dagbladet fredag morgen.

- Dessuten tror jeg en ledertrio med Siv, Sylvi og Ketil er et veldig godt team som ivaretar alle deler av partiet, legger han til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.