P4 > Nyheter

Monday, 24 February, 08:29

P4 - 19 Jan 20 kl. 09:08

Behandler flere barnevernsaker

Flere barnevernssaker blir nå behandlet i lagmannsretten.
Mens bare 13 av 79 anker fra foreldrene ble tatt til behandling i 2018, slapp hele 9 av 10 anker gjennom i Borgarting lagmannsrett i fjor.
En barnevernsadvokat sier til Dagbladet at det neppe er tilfeldig at dette skjer etter at Norge har blitt dømt i slike saker i Den europeisk menneskerettsdomstol..
Les mer på P4


Les mer om:
Borgarting, Dagbladet, Norge, Den

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Behandler, flere, barnevernsaker
Aftenposten - 01 Nov 19 kl. 14:55

Fysikalsk behandler tiltalt for flere seksuallovbrudd

En mannlig fysikalsk behandler på Lillehammer er tiltalt for ved flere anledninger å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av sin stilling..

P4 - 01 Nov 19 kl. 10:57

Fysikalsk behandler tiltalt for stillingsmisbruk

Politiet i Innlandet har nå tatt ut tiltale mot en fysikalsk behandler som skal ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av sin stilling. Det er seks fornærmede i saken som har vært under etterforskning siden mai i fjor..

NRK - 29 Nov 19 kl. 17:25

Etterforskes som terror

Politiet har skutt en mann etter en knivhendelse på London Bridge. Flere personer er knivstukket, og politiet behandler saken som en mulig terrorhendelse. Politiet ber folk holde seg unna..

P4 - 06 Oct 19 kl. 09:26

Frykter todelt helsevesen

Sykepleierforbundet frykter at stadig flere vil kjøpe seg tjenester innen helse. En rapport Vista Analyse har laget for forbundet viser at kommunene brukte like mye penger på helse- og omsorgstjenester i 2017 som i 2014, selv om de behandler stadig flere og sykere brukere. Dette kan føre til et todelt helsevesen, sier forbundsleder Eli Gunhild By: Reporter Patrick Honningsvåg..

NRK - 05 Nov 19 kl. 07:20

Aftenposten-podkast klaget til PFU

Pressens Faglige Utvalg (PFU) behandler en klage mot Aftenpostens podkast Forklart, skriver Medier24. I annonsen, som er flere episoder, forklarer Equinor blant annet hvorfor olje er nødvendig. Klagen er om skillet mellom journalistikk og reklame..

P4 - 08 Oct 19 kl. 06:51

Lagmannsretten behandler terroranke

Borgarting lagmannsrett starter i dag ankebehandlingen i en sak der en mann står tiltalt for inngåelse av terrorforbund og deltakelse i blant annet IS. Mannen sluttet seg til organisasjoner i Syria og i tingretten forklarte han at han ved flere anledninger var bevæpnet. Han ble i april dømt til sju år og tre måneders fengsel, men anket både over skyldspørsmålet og straffutmålingen..

P4 - 18 Dec 19 kl. 06:26

Mener Norge gir opp for fort

Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg mener Norge gir opp altfor fort å jobbe for kontakt mellom barn og biologiske foreldre. Det sier professor i rettsvitenskap ved Oslo Met, Elisabeth Gording Stang til VG. I går ble Norge dømt i to ytterligere barnevernsaker, og er nå dømt fem ganger.

P4 - 14 Nov 19 kl. 18:06

Minst seks skadet i skoleskyting

Minst seks personer er skadet i en skoleskyting nord for Los Angeles sentrum i USA i kveld. For tre av disse er tilstanden kritisk, opplyser det lokale sykehuset som behandler dem. Gjerningsmannen som blir beskrevet som en 15 år gammel elev ved den videregående skolen er død, melder CNN.

Dagbladet - 04 Feb 20 kl. 09:49

Krever kursendring for norsk barnevern

Høyesterett behandler nå tre barnevernssaker etter fem dommer mot Norge i Strasbourg..

Dagbladet - 16 Dec 19 kl. 11:22

Terrorens kraft svekkes

Terror som politisk våpen er svekket, men på ingen måte nedkjempet. Vi behandler sårene, ikke sykdommens årsak..

Fler nyheter fra P4

P4 - 15 minutter siden

Korona påvist i Bahrain og Kuwait

Koronaviruset fortsetter å spre seg over landegrenser. Sykdommen er nå påvist i Bahrain og Kuwait, melder statlige medier i landene. Det er tidligere registrert smitte i flere land i regionen, blant annet Iran..

P4 - 45 minutter siden

Lillehammer får gjennomgå etter folkefest

Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo mener det er på tide å vrake Lillehammer som vertsby for verdenscupen i langrenn. I helgen ble Ski Tour avsluttet på Granåsen foran 12.000 besøkende på tribunen.

P4 - 1 time siden

Arbeidstilsynet vil ta ansvar for yrkesdykkerne

Arbeidstilsynet vil ta fullt ansvar for sikkerheten til de om lag 700 yrkesdykkerne i Norge. I dag er det Arbeidstilsynet som har ansvaret for å føre tilsyn med yrkesdykkere - men et utvalg har foreslått at Sjøfartsdirektoratet skal overta ansvaret, skriver Dagbladet. Yrkesdykkere frykter at regelendringer og endring av tilsynsmyndighet vil føre til flere ulykker og endrede arbeidsforhold..

P4 - 45 minutter siden

Advarer gravide mot å fortsette med snus

Mange sliter med å droppe snusen under svangerskapet..

P4 - 1 time siden

Advarer om glatte veier

Politiet advarer om glatte veier i Sør-Vest. En bil sklidde av veien og havnet på taket i Sokndal i Rogaland i morges. Det ble da meldt om svært glatte veier.

P4 - 1 time siden

Bosted påvirker matvalg

Hvor du bor i Norge påvirker hva du spiser og drikker. Det viser en oversikt fra de ulike butikkjedene i Norge som Nationen har hentet inn. Folk som bor i Innlandet spiser for eksempel mye mer pølser og ketsjup enn i resten av landet, mens risgrøt og pannekaker spises oftere til middag på landet enn i byene.

P4 - 1 time siden

Brann i Bergen sentrum

Det har begynt å brenne i et butikklokale i Strandgaten i Bergen sentrum. Det er folk som bor i samme bygg, og disse blir nå evakuert med stigebil fordi det er røyk i trappeoppgangen, ifølge Bergens Tidende. Gaten er stengt for trafikk..

P4 - 1 time siden

Styker Dark Room-etterforskningen

Vest politidistrikt styrker nå bemanningen i Dark Room-prosjektet. Sju politifolk skulle egentlig fortsette å jobbe med en av norges­historiens største overgrepssaker, men ledelsen innså kjapt at det ikke ville holde. Om kort tid vil derfor 20 politifolk jobbe for å avdekke og etterforske overgrep mot barn, skriver Bergens Tidende.

P4 - 2 timer siden

Trump forventer stor velkomst

USAs president Donald Trump har store forventninger til hvordan han vil bli mottatt når han i dag innleder et to dager langs besøk i India. Presidenten sier han har hørt at millioner på millioner vil stille opp og ønske ham velkommen. Han skal også ha blitt fortalt at det blir det største arrangementet landet noensinne har hatt.

P4 - 2 timer siden

Alle flyplasser gjenåpnet utenom Tenerife

Alle flyplassene på Kanariøyene utenom Tenerife er nå gjenåpnet. Det melder flyplassoperatøren Aena. Det er likevel usikkert når flytrafikken gjenopptas.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt