NRK > Nyheter

Fredag, 14 August, 09:48

NRK - 04 juni 19 kl. 11:57

Begrenser elsparkesykler

København iverksetter tiltak for å forhindre at elsparkesykler fører til kaos i byen og setter et tak på 200 sparkesykler i bykjernen, kalt indre by. I det utvidede bysentrum vil det være maks 3000 elsparkesykler..
Les mer på NRK


Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Begrenser, elsparkesykler
NRK - 21 aug. 19 kl. 12:04

Ruter satser på elsparkesykler

Kollektivselskapet Ruter inngår samarbeid med tyske Tier om elsparkesykler. Det melder økonominettstedet Shifter, ifølge NTB. Ifølge Aftenposten er det foreløpig ikke avklart når Ruter-brukere kan få tilgang til elsparkesykler..

Aftenposten - 14 aug. 19 kl. 21:36

Elsparkesykler blir nå ulovlig å leie ut i Trondheim

Utleie av elsparkesykler er ikke lenger lov i Trondheim, har kommunen bestemt. Det kan få konsekvenser for aktører som leier ut elsparkesykler i Oslo..

P4 - 04 feb. 20 kl. 15:40

Maksfart på elsparkesykler

Det innføres maksfart på elsparkesykler enkelte steder i Trondheim. Farten settes til fem kilometer i timen, som tilsvarer gangfart. Målet er færre ulykker, melder NRK.

NRK - 06 aug. 20 kl. 05:33

Dropper gebyr for elsparkesykler

Oslo kommune dropper foreløpig planen om å kreve gebyr av selskapene for feilparkerte elsparkesykler, skriver Dagsavisen. Torsdag skal Oslo, Bergen, Trondheim, Kristiansand og Drammen møte samferdselsministeren for å snakke om elsparkesykler..

P4 - 16 aug. 19 kl. 05:59

- Uaktuelt å forby elsparkesykler

- Det er helt uaktuelt å forby elsparkesykler. Det sier samferdselsminister Jon Georg Dale. I Trondheim må elsparkesykler fjernes umiddelbart etter at kommunen tirsdag vedtok nye utleieregler.

Aftenposten - 27 juli 20 kl. 07:54

Mens staten jobber med en regulering, får Oslo 2000 nye elsparkesykler

Mens politikerne fremdeles jobber med å lage kjøreregler for elsparkesykler, har Oslo fått enda en utleier av elsparkesykler..

NRK - 04 feb. 20 kl. 15:53

Retningslinjer for elsparkesykler

For å få færre ulykker innføres det en toppfart på elsparkesykler i Trondheim på 5 km/t i enkelte deler av byen. Det tilsvarer gangfart. Trondheim innfører retningslinjer for utleie av elsparkesykler.

P4 - 01 aug. 20 kl. 07:29

Flere elsparkesykler sabotert

En rekke elsparkesykler er blitt tagget ned, sabotert og kastet i Akerselva i Oslo den siste tid. Ifølge TV2 vekker saken om elsparkesykler i storbyene så sterke følelser at noen velger å utføre hærverk. Selskapene sier selv at situasjonen har kommet ut av kontroll, og ønsker strengere regulering av markedet.

P4 - 14 aug. 19 kl. 13:10

Må fjerne elsparkesykler i Trondheim

Elsparkesyklene som er satt ut til leie i Trondheim må fjernes umiddelbart. Det er klart etter at kommunen har vedtatt nye utleieregler. Blant annet skal det utlyses en konkurranse om hvem som skal få kontrakt til å drive utleie av elsparkesykler på kommunal grunn.

Dagbladet - 08 aug. 20 kl. 07:39

Forsikringsplikt for elsparkesykler

Hva med å innføre objektivt ansvar for elsparkesykler, ikke ulikt det som finnes i bilansvarslova?.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Brann-spiller smittet av korona

Brann-spiller Gilli Rolantsson har fått påvist covid-19, opplyser klubben. Han informerte klubben for halvannen uke siden om at han hadde vært i nærkontakt med en person som var smittet, og gikk ifølge klubben umiddelbart i karantene..

NRK - 15 minutter siden

Ingen nye smittede i Trondheim

Alle testet negativt av de 440 som testet seg for covid-19 i Trondheim i går. 1108 personer venter nå på test, og 45 skal testes for andre gang de neste tre dagene. Trondheim kommune svarte i går på 672 henvendelser på koronatelefonen..

NRK - 15 minutter siden

Tre koronasmittet

Tre personer tilknyttet idrettsmiljøet på NTG Lillehammer er smittet av koronaviruset og en rekke elever og voksne er sendt i karantene. Det melder GD..

NRK - 15 minutter siden

Brann-spiller har korona

Brann-spiller Gili Rolantsson har fått påvist covid-19, opplyser klubben. Han informerte klubben for halvannen uke siden om at han hadde vært i nærkontakt med en person som var smittet, og gikk ifølge klubben umiddelbart i karantene..

NRK - 45 minutter siden

Tyrkia fordømmer ny avtale

Tyrkia fordømmer fredag den nye avtalen mellom Israel og De forente arabiske emirater, og sier den forråder den palestinske saken, melder AFP. Landene skal opprette fulle diplomatiske bånd, og Israel skal utsette annektering av deler av Vestbredden..

NRK - 11 timer siden

Fastklemt i trafikkulykke i Troms

Tre biler er involverte i en trafikkulykke på E10 ved Tennvatnet utenfor Evenes i Troms, melder politiet på Twitter. Flere personer skal være fastklemte. Nødetatene er på stedet.

NRK - 45 minutter siden

Frankrike-karantene i Storbritannia

Storbritannia innfører 14 dagers karantene for reisende fra Frankrike, Nederland og Malta. Det opplyste transportminister Grant Shapps torsdag, med begrunnelsen at det er nødvendig for å holde smitten nede. Tiltaket settes i verk natt til lørdag..

NRK - 45 minutter siden

Tester etter Polen-fly negative

Testene som ble gjort av flypassasjerer som kom til Bodø fra Gdansk onsdag er alle negative, opplyser smittevernsykepleier Karin Snøve Wiik i Bodø kommune. I alt tok 47 passasjerer frivillig koronatest..

NRK - 1 time siden

Finlands BNP fortsetter å krympe

Finlands brutto nasjonalprodukt krympet krympet med 3,2 prosent i andre kvartal sammenlignet med første kvartal i år. Det viser sesongjusterte tall fra den finske Statistikcentralen..

NRK - 1 time siden

Stort fall for Danmarks BNP

Danmarks brutto nasjonalprodukt falt historisk mye i andre kvartal, viser tall Danmarks Statistik. Deres BNP-indikator viser et sesongkorrigert fall på 7,4 prosent sammenliknet med første kvartal, som er større enn rekorden under finanskrisen i 2008..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt