NRK > Nyheter

Wednesday, 28 September, 14:01

NRK - 25 jun 22 kl. 09:17

Babcock har sendt søknad om dispensasjon fra lockout

– Babcock har ikke fått svar fra helsemyndighetene på om det medfører fare for liv og helse at ambulanseflyene blir stående på bakken, men søker likevel om dispensasjon fra den varslede lockouten, skriver selskapet i en pressemelding. Dersom det ikke blir en løsning i flyteknikerkonflikten, har NHO Luftfart varslet en lockout fra og med søndag. Da vil flyteknikere som ennå ikke er tatt ut i streik, bli utestengt fra arbeidsplassen sin. Det omfatter også flyteknikere som drifter ambulanseflyene. Begrunnelsen for Babcocks søknad er at bedriften ved en lockout ikke vil være i stand til å oppfylle sin kontrakt med oppdragsgiver Luftambulansetjenesten HF.
Les mer på NRK


Les mer om:
NHO Luftfart, Babcocks, Luftambulansetjenesten HF, Babcock, Marius Hansen, Babcock Norden

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Babcockhar , sendt, søknadom , dispensasjonfra , lockout
NRK - 24 jun 22 kl. 13:07

Fremdeles ikke klart om flyteknikere kan søke dispensasjon fra lockout

Ambulanseflyselskapet Babcock venter fortsatt på en vurdering fra helsemyndighetene som gjør at de kan sende en søknad om dispensasjon i flyteknikerkonflikten. – Vi har foreløpig ikke mottatt en slik vurdering, sier daglig leder Marius Hansen i Babcock Norden til NTB fredag. Dersom det ikke blir en løsning i flyteknikerkonflikten, har NHO Luftfart varslet en lockout fra og med søndag.

NRK - 22 jun 22 kl. 17:32

NHO: Vil behandle søknad når den kommer

NHO sier onsdag at de står i en fastlåst situasjon, men at det har vært kontakt mellom partene i flyteknikerstreiken i dag. De benekter at formålet med den varslede lockouten er å tvinge fram tvungen lønnsnemd. – Selve formålet med lockouten er å tvinge flyteknikerne tilbake til forhandlingsbordet, sier Torbjørn Lothe i NHO Luftfart til NRK.

NRK - 22 jun 22 kl. 09:48

Søker dispensasjon fra lockout for ansatte i Babcock

NFO søker dispensasjon fra lockout for flyteknikere i Babcock..

NRK - 22 jun 22 kl. 14:37

Babcock vurderer å søke dispensasjon for lockouten

Babcock, som drifter ambulanseflyene i Norge, vurderer å søke dispensasjon for lockouten. Det skriver TV 2..

NRK - 19 jul 22 kl. 13:40

Ambulanseflyselskapet Babcock får nye eigarar

Ambulanseflyselskapet Babcock sel delar av verksemda si. Ancala Partners tek over ambulanseflyverksemda i mellom anna Noreg. Avtalen er verd 136,2 millionar pund, opplyser Babcock.

NRK - 19 sep 22 kl. 17:28

VG: Over 900 søknader om dispensasjon fra lærerstreiken har blitt godkjent

918 søknader om dispensasjon fra lærerstreiken har blitt innvilget denne uken, skriver VG. Antall søknader viser ikke hvor mange lærere eller elever som er berørt, fordi det kan være ulikt antall elever og lærere fra søknad til søknad. – – Det de fleste dispensasjoner går på er at det er enkeltelever som har spesielle behov, sier Turid Buan Øfsti, sentralstyremedlem i Utdanningsforbundet til avisen..

NRK - 25 sep 22 kl. 13:06

Avviser Vestland sin dispensasjonssøknad på nytt

Utdanningsforbundet i Bergen har avvist Vestland fylkeskommune sin andre søknad om dispensasjon frå streiken for lærarar ved åtte vidaregåande skular i Bergen, opplyser lokallagsleiar Bente Myrtveit. I går vart den fyrste søknaden avvist, då UDF ikkje godtok søknaden som berre hadde skulenamn, då dei meinte den ikkje var gjort rett i høve til Hovedavtalen. Den nye søknaden frå fylket inneheld namngivne lærarar, men UDF meiner framleis den er for generell.

NRK - 14 jul 22 kl. 17:02

SAS-pilotene forlenger dispensasjon for Svalbard

SAS Pilot Group (SPG) har gitt SAS beskjed om at dispensasjon for alle planlagte SAS-flyginger til og fra Svalbard forlenges ut juli måned, det skriver de i en pressemelding. Tidligere var det gitt dispensasjon til og med søndag 17. juli.

NRK - 18 jul 22 kl. 12:38

Statsforvalteren vurderer å be om dispensasjon

Statsforvalteren i Troms og Finnmark vurderer å be dispensasjon fra SAS-streiken for å få hjem helsepersonell fra Oslo som skal på jobb i Tromsø og Kirkenes. Det opplyser statsforvalter Elisabeth Vik Aspaker til NRK. – Nå har man masse folk som man har fått til å gå ekstravakter, og flere ønsker å gå ut i sin planlagte ferie.

NRK - Igår: 06:58

Mange søker om fritak fra lærerstreiken

Flere skoler søker nå dispensasjon fra lærerstreiken for hele klasser og klassetrinn. Mange får søknaden innvilget. I forrige uke fikk Utdanningsforbundet 1866 søknader om dispensasjon fra streiken, hvorav 1775 ble innvilget.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 2 minutter siden

Russisk avis: Marinestyrker fra Olavsvern sto bak Nord Stream-sabotasje

Britiske marinestyrker fra marinebasen Olavsvern utenfor Tromsø sto bak sabotasjen på Nord Stream-gassledningene, hevder storavisa Moskovskij Kosmolets. – Jeg tror både Norge og Storbritannia kan ha gjort det, hevdet den russiske «militæreksperten» og tidligere marineoffiseren Vladimir Gundarov i avisa ifølge Aftenposten. Allerede kort tid etter at lekkasjene i rørledningene var kjent i Vesten var statlige og statsnære medier i Russland godt i gang med å spekulere om hvem som sto bak.

NRK - 10 minutter siden

Russland krever svar fra USA om Nord Stream

– President Joe Biden er forpliktet til å svare på om Washington står bak gasslekkasjene fra Nord Stream- rørledningene fra Russland til Europa, sa talskvinne for det russiske forsvarsministeriet, Maria Zakharova, onsdag. Hun refererte til Joe Biden som skal ha sagt i februar, at dersom Russland invaderte Ukraina, så ville Nord Stream være «ferdig». – Nå må han svare på om USA har gjort alvor av trusselen, sa Zakharova..

NRK - 5 minutter siden

Tysk avis: Sikkerhetsmyndighetene tor Nord-Stream kan være ubrukelig for alltid

Ifølge avisa Tagesspiegel antar tyske sikkerhetsmyndigheter at ødelagte North Stream-rørledninger vil være ubrukelige etter de påståtte sabotasjehandlingene..

NRK - 45 minutter siden

Danmark: Ikke advart om mulige trusler mot Nord Stream

Den tyske regjeringen ble angivelig advart flere ganger om muligheter for angrep på gassledningene Nord Stream 1 og 2. Det ble ikke den danske regjeringen. – Verken jeg eller regjeringen er blitt varslet.

NRK - 45 minutter siden

Posthornfrimerkene feirer 150 år

De norske posthornfrimerkene feirer 150 år og er verdens lengst benyttede frimerkemotiv. I oktober kommer et nytt posthornmerke i valøren 19 kroner. – De norske posthornfrimerkene er verdens lengst benyttede frimerkemotiv.

NRK - 45 minutter siden

Fortsatt rekordlav fyllingsgrad i vannmagasinene i Øst- og Sørvest-Norge

Fyllingsgraden i Øst- og Sørvest-Norge var i uke 38 på sitt laveste de siste 20 årene. Nivået totalt i Norge sank 0,3 prosentpoeng fra uken før. I Øst- og Sørvest-Norge ble det satt ny rekord da fyllingsgraden nådde sitt laveste nivå på denne tiden av året de siste 20 årene.

NRK - 45 minutter siden

Bank of England kjøper britiske statsobligasjoner

Den britiske sentralbanken Bank of England starter kjøp av britiske statsobligasjoner for å styrke markedets tillit etter et kraftig valutafall denne uka. – Formålet med disse oppkjøpene blir å få på plass ryddige markedsforhold, heter det i en uttalelse fra banken. Det er snakk om et midlertidig oppkjøp av langsiktige statsobligasjoner.

NRK - 45 minutter siden

PST justerer ned terrortrusselen i Norge

PST endrer nå terrortrusselnivå fra 4-HØY til 3-MODERAT på PSTs terrortrusselskala, skriver PST i en pressemelding. Terrortrusselskalaen uttrykker den samlede trusselen for all type ideologisk, politisk og religiøst motivert vold i 2022. PSTs trusselvurdering er basert på den informasjonen PST til enhver tid besitter, og vil alltid være beheftet med en viss grad av usikkerhet.

NRK - 45 minutter siden

To drept i iransk droneangrep i Nord-Irak

Iran har startet en ny bombekampanje mot basene til den iransk-kurdiske opposisjonsgruppa KDPI i Nord-Irak. To mennesker ble onsdag drept under et droneangrep. Iranske myndigheter bekrefter at en «separatistgruppe i Nord-Irak» ble angrepet med «presisjonsmissiler» og såkalte selvmordsdroner.

NRK - 45 minutter siden

Regjeringen kaller inn til pressekonferanse om gasslekkasjen i Østersjøen

Statsminister Jonas Gahr Støre har kalt inn til pressekonferanse på Statsministerens kontor i forbindelse med situasjonen rundt gasslekkasjen i Østersjøen klokken 15.30 onsdag. Det er fra før kjent at beredskapen på norsk sokkel er skjerpet etter hendelsen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com