P4 > Nyheter

Mandag, 28 September, 13:41

P4 - 14 aug. 20 kl. 08:39

Ba aldri om risikovurdering av cruisetrafikk

Folkehelseinstituttet risikovurderte aldri cruisetrafikken langs norskekysten før den ble gjenåpnet i sommer.
Årsaken er at instituttet aldri ble spurt av Helsedepartementet om å gjøre en vurdering, melder NRK.
Helseminister Bent Høie sier Norge befant seg i en annen situasjon i sommer, og mente erfaringen fra gjenåpningen for cruise rundt Svalbard var tilstrekkelig.
Han avviser at åpningen var preget av hastearbeid og press fra næringen..
Les mer på P4


Les mer om:
Helsedepartementet, NRK, Bent Høie, Norge, Svalbard

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ba aldriom , risikovurderingav , cruisetrafikk
VG - 11 juni 20 kl. 18:29

FHI med ny risikovurdering: Frykter betydelige lokale coronautbrudd i sommer

Folkehelseinstituttet (FHI) frykter at massesmitte kan gi opphav til betydelige lokale utbrudd i sommer, ifølge instituttets nyeste risikovurdering. Det haster å få på plass lokale overvåkningssystemer, skriver FHI..

Aftenposten - 25 mai 20 kl. 09:55

Byrådet i Oslo vil fjerne tre av fire cruisekaier

Tre av kaiene som er tilrettelagt for cruisetrafikk i hovedstaden, skal bort om byrådet får det som de vil..

E24 - 03 aug. 20 kl. 16:10

Regjeringen strammer inn for cruisetrafikk

Saken oppdateres..

NRK - 05 aug. 20 kl. 12:00

Framleis cruisetrafikk til Flåm

Innstramminga til regjeringa i cruisetrafikken får ikkje store konsekvensar for anløpa i Flåm dei neste vekene, opplyser hamnesjefen til NTB. Til helga kjem det tre skip til hamna inst i Aurlandsfjorden, men ingen av dei slepp passasjerar til land..

NRK - 08 aug. 20 kl. 05:28

Åpner cruisetrafikken i Italia

Italias regjering har vedtatt en tiltakspakke på 25 mrd. euro for å få fart i økonomien, og åpner for cruisetrafikk fra 15. august.

VG - 22 april 20 kl. 03:35

Folkehelse-Stoltenberg: Advarer mot å senke skuldrene

Corona-epidemien er under kontroll i Norge, ifølge siste risikovurdering. Men folkehelsedirektør Camilla Stoltenberg advarer mot å senke skuldrene..

P4 - 22 april 20 kl. 07:48

FHI frykter folk skal slutte å etterleve tiltakene

Folkehelseinstituttet frykter at folk er i ferd med å gå lei og gradvis slutter å etterleve koronatiltakene. I en oppdatert risikovurdering gjør FHI det klart at det «neppe» er holdbart å opprettholde de mest inngripende smitteverntiltakene særlig lenge - fordi folk rett og slett trøttes ut. Og det har de nok helt rett i, sier Forsker ved NOVA, Thomas Hansen:.

P4 - 03 mai 20 kl. 16:17

- Høy risiko å åpne treningssentre

Det er veldig høy risiko knyttet til å gjenåpne treningssentre, nattklubber og diskoteker og fornøyelsesparker. Det kommer fram i et hemmelig notat fra Statens Serum Institut i Danmark som Danmarks Radio har fått tak i. Notatet er sendt til partiene på Folketinget i forbindelse med neste fase av gjenåpningen av samfunnet.

P4 - 30 nov. 99 kl. 00:00

- Må se på tiltak som påvirker barn

En koordineringsgruppe satt ned av regjeringen anbefaler nasjonale krav til risikovurdering av tiltak som påvirker barn og unge i koronapandemien. Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad sier at rapportene viser at smitteverntiltakene i stor grad har påvirket hverdagen til barn og unge..

P4 - 08 mai 20 kl. 06:24

FHI: Smitten på retur allerede før 12. mars

Koronasmitten var på retur allerede før 12. mars. Det viser en analyse fra Folkehelseinstituttet, melder NTB.

Fler nyheter fra P4

P4 - 15 minutter siden

-Har ikke kontroll på brann

Oljebrannen i Mekjarvik i Rogaland har blusset opp igjen. Brannvesenet sier de ikke har kontroll. Det er mye røyk i området som er farlig å puste inn.

P4 - 15 minutter siden

Kongen er skrevet ut av sykehuset

Kongen er nå skrevet ut av Rikshospitalet, han har forlatt sykehuset i følge NTB. Kongen ble innlagt på sykehuset fredag morgen på grunn av tung pust. Han vil være sykmeldt til og med 4.

P4 - 15 minutter siden

Ber om undersøkelse av drapssiktet

Politiet ber om at 19-åringen som er siktet for drapet på en 20 år gammel kvinne i Bergen i helgen undersøkes av psykiatere. Kvinnen ble funnet livløs i leiligheten lørdag kveld. Både siktede og offeret har siden august vært studenter i Bergen.

P4 - 45 minutter siden

100 i karantene på skole i Øygarden

I dag ble 49 nye elever på fjerde trinn ved Stranda skole i Øygarden satt i karantene etter at en elev fikk påvist koronaviruset. Det opplyser kommunen til NRK. Nå er over 100 pseroner satt i karantene ved denne skolen..

P4 - 30 minutter siden

Ny smitte ved sykehus

En ansatt ved Stavanger universitetssykehus fikk i helgen påvist koronaviruset. Nå er to medarbeidere og fire pasienter satt i karantene som følge av dette. I tillegg til pårørende.

P4 - 45 minutter siden

E6 stengt etter ulykke

E6 ved Snåsa i Trøndelag er stengt etter en trafikkulykke. Tre biler var involvert i ulykken..

P4 - 1 time siden

Etterlyst nordmann pågrepet for drap

En nordmann i begynnelsen av 20-årene som har vært etterlyst i forbindelse med et drap i London ble i helgen pågrepet i Oslo. Mannen er en av flere personer som er siktet for drapet som skjedde for noen måneder siden, skriver TV2. Han har vært etterlyst av britiske myndigheter som har begjært ham utlevert.

P4 - 1 time siden

Telenor har tekniske problemer

Telenor har for øyeblikket tekniske problemer som fører til at kunder ikke får ringt. Selskapet har foreløpig ikke oversikt om dette gjelder deler av landet eller hele landet. Det er kun utgående samtaler som er problemet.

P4 - 1 time siden

Containerbrann i Rogaland

Det brenner kraftig i en container med gassflasker i Mekjarvik i Rogaland. Politiet har nå opprettet en sikkerhetssone på 700 meter på grunn eksplosjonsfare. Brannen startet i en grop med olje, og har i tillegg til å spre seg til containeren også spredd seg til et nabobygg.

P4 - 1 time siden

Slått i ansiktet med kjetting

En person skal være slått i ansiktet med kjetting under et slagsmål i Birkelundsbakken i Bergen. Politiet er nå på vei til stedet. Skadeomfanget og omstendighetene rundt hendelsen er ikke kjent..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt