NRK > Nyheter

Onsdag, 21 April, 22:16

NRK - 03 mars 21 kl. 13:01

BBC: Uigur-befolkningen tynnes ut

En ny hemmelig kinesisk studie viser at uigurene er i ferd med å tynnes ut i Xinjiang-regionen i Kina, melder BBC. Kinesiske myndigheter sier de ønsker å utrydde fattigdom på landsbygda, men avviser at de har et mål om å endre demografien i området..
Les mer på NRK


Les mer om:
Xinjiang, Kina, BBC

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: BBC, Uigur-befolkningen, tynnesut
NRK - 25 mars 21 kl. 08:16

Boikotter H&M etter uigur-kritikk

Kleskonsernet H&M og Nike har fått problemer i Kina etter å ha uttrykt bekymring for behandlingen av den muslimske minoriteten uigurene, melder BBC. Mange kinesere har oppfordret til boikott og kinesiske kjendiser har brutt samarbeid.

NRK - 03 mars 21 kl. 06:48

Kina med offensivt vaksinasjonsmål

Kina planlegger å koronavaksinere 40 prosent av befolkningen innen juni. Målet er at 80 prosent av befolkningen på 1,3 milliarder skal være vaksinert før nyttår, melder kinesiske medier. Til nå har 3,5 prosent av befolkningen fått koronavaksine..

NRK - 11 feb. 21 kl. 17:45

BBC World News forbys i Kina

TV-kanalen BBC World News får ikke lenger sende i Kina. Myndighetene mener rapporteringen fra Kina ikke er «sann og upartisk», men undergraver «etnisk solidaritet», melder kinesiske medier. Britiske BBC lager kanalen for et ikke-britisk publikum..

NRK - 15 april 21 kl. 18:01

Klagestorm mot BBC

BBC har mottatt 110.000 klager på dekningen av prins Philips død 9. april.

NRK - 22 mars 21 kl. 15:45

Kina med sanksjoner mot europeere

Kina innfører sanksjoner mot ti europeiske politikere og forskere som gjengjeldelse for EU-sanksjoner mot Kina på grunn av uigur-situasjonen. Blant dem er en tysk forsker som har skrevet rapporter om Kinas behandling av uigurene..

NRK - 24 mars 21 kl. 21:15

Facebook: Avverget spionasje

Facebook hevder å ha avverget et forsøk fra kinesiske hackere på å spionere på uigur-støttespillere bosatt utenfor Kina, skriver NTB. I underkant av 500 personer ble forsøkt lurt til å åpne lenker til nettsteder som var feller, ifølge Facebook..

E24 - 25 mars 21 kl. 10:24

Kinesiske butikker boikotter H&M etter uigur-kritikk

Det svenske kleskonsernet H&M har fått problemer i Kina etter å ha uttrykt bekymring for behandlingen av uigurene..

NRK - 26 mars 21 kl. 19:54

Löfven forsvarer H&M i Kina

Sveriges statsminister Stefan Löfven forsvarer H&M mot Kina og sier at Sverige aldri vil vike unna når det gjelder menneskerettigheter. Det er bra at H&M og andre bedrifter tar ansvar for arbeidstakernes vilkår, sa Löfven fredag som svar på Kinas kritikk av H&M for å ha forsvart uigur-muslimene..

NRK - 27 mars 21 kl. 01:15

USA fordømmer Kinas boikott

USA fordømmer Kina sin boikottkampanje mot vestlege firma som har kritisert behandlinga av uigur-muslimane i Xinjiang. Kina har kritisert merkevarer som H&M og Nike som ikkje vil bruke bomull frå Xinjiang-provinsen..

NRK - 27 mars 21 kl. 19:55

Kina reagerer mot kritikk

Kina innfører sanksjoner mot to amerikanere, én canadier og en menneskerettighetsgruppe som har kritisert Kinas behandling av uigur-muslimene. De nektes all adgang til Kina..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Smitteutbrot på byggeplass

Det er påvist fleire tilfelle av koronaviruset ved ein byggeplass i Lillestrøm. Førebels har ti personar testa positivt. Det bekreftar ordførar Jørgen Vik i Lillestrøm kommune til Romerikes Blad..

NRK - 45 minutter siden

Over 1000 arresterte i Russland

Meir enn 1000 personar har vorte arresterte i Russland i samband med støttedemonstrasjonar for opposisjonsleiar Aleksej Navalnyj onsdag. Det melder observasjonsgruppa OVD Info..

NRK - 1 time siden

Forlenger søknadsfristen

Regjeringa forlenger søknadsfristen for støtteordninga for store publikumsopne arrangement til 20. mai då fleire aktørar ikkje rakk fristen. Det opplyser næringsminister Iselin Nybø i ei pressemelding.

NRK - 1 time siden

Testet barnehagebarn i Lindesnes

Lindesnes kommune startet i dag massetesting av 128 barnehagebarn, etter koronautbrudd i en barnehage i Mandal. – Uvanlig, men nødvendig, mener kommuneoverlegen som jobber med å få kontroll på smitten..

NRK - 1 time siden

Gir Russland diplomat-ultimatum

Den tsjekkiske regjeringa åtvarar Russland om at fleire russiske diplomatar kan verte utvist, om ikkje tsjekkiske diplomatar i Russland får kome tilbake på jobb. Russland får fram til midt på dagen torsdag før Tsjekkia tar grep, ifylgje regjeringa. Russland kallar ultimatumet for uakseptabelt..

NRK - 2 timer siden

Tre drepne i eksplosjon

Tre personar er drepne og elleve er skadde etter ein eksplosjon på eit luksushotell i sørvest-Pakistan, melder politiet i landet, ifylgje Reuters..

NRK - 2 timer siden

Høgre nektar å forhandle med Ap

Høgre har på eit gruppemøte onsdag vorte samde om å avvise forhandlingar med Arbeidarpartiet om ein delvis avkriminalisering av narkotika, melder TV 2. Ap vil berre avkriminalisere for dei som dei omtalar som tunge rusavhengige..

NRK - 3 timer siden

30 mafiamedlemmer arresterte

Italiensk politi har arrestert 30 personar som truleg er mafiamedlemmer på Sicilia, opplyser politiet onsdag. Dei arresterte er sikta for utpressing, skadeverk og smugling av narkotika..

NRK - 4 timer siden

United-eier beklager

I et åpent brev legger klubbeier Joel Glazer seg nå flat overfor Manchester United-supporterne, etter at klubben tirsdag kveld trakk seg fra den omstridte superligaen. – Dere gjorde deres motstand mot superligaen veldig tydelig, og vi har lyttet. Vi gjorde en feil og vi vil vise at vi kan rette det opp igjen, skriver Glazer.

NRK - 4 timer siden

300 arresterte i Russland

Politiet har arrestert 300 personar fleire stader i Russland etter demonstrasjonar til støtte for opposisjonspolitikar og regimekritikar Aleksej Navalnyj. Det melder OVD Info, som fører oversikt over arrestasjonar under opposisjonelle demonstrasjonar, ifylgje Reuters..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt