NRK > Nyheter

Thursday, 23 January, 04:26

NRK - 14 Jan 20 kl. 19:10

Avviser ny skotsk folkeavstemning

Storbritannias statsminister Boris Johnson vil ikke la skottene få holde en ny folkeavstemning om selvstendighet. I et brev til Skottlands førsteminister skriver han at en ny avstemning bare vil videreføre den politiske stagnasjonen i Skottland..
Les mer på NRK


Les mer om:
Boris Johnson, Skottlands, Skottland

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Avviserny , skotsk, folkeavstemning
NRK - 08 Nov 19 kl. 17:47

Krever skotsk folkeavstemning

Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon, som også leder Det skotske nasjonalistpartiet, krever en ny folkeavstemning om skotsk løsrivelse, hvis SNP skal støtte en mindretallsregjering med Labour etter valget 12. desember. Det melder The Guardian..

P4 - 13 Dec 19 kl. 19:45

Avviser ny Skottland-avstemming

Valgvinner Boris Johnson har i seierens kjølvann snakket med lederen i det skotske nasjonalistpartiet, og klargjort at han ikke vil tillate en ny folkeavstemning om skotsk uavhengighet. Skottland stemte i 2014 for å forbli en del av Storbritannia. Nå, fem år og et langt brexit-kaos senere, har pipa en annen lyd.

Aftenposten - 21 Dec 19 kl. 21:15

Vil Skottland igjen kreve folkeavstemning om selvstendighet? | Atle L. Wold

Det britiske parlamentsvalget 12. desember har på ny gjort spørsmålet om skotsk uavhengighet aktuelt..

NRK - 13 Dec 19 kl. 19:28

Nei til ny Skottland-avstemming

Boris Johnson har etter valget snakket med lederen i det skotske nasjonalistpartiet, Nicola Sturgeon, og klargjort at han ikke vil tillate en ny folkeavstemning om skotsk uavhengighet. Skottland stemte i 2014 for å forbli en del av Storbritannia..

Aftenposten - 08 Jan 20 kl. 21:57

Hun er overbevist om at Boris Johnson vil snu

Skottlands mektigste politiker er overbevist om at det blir ny folkeavstemning om skotsk løsrivelse, selv om han som sitter med makten har sagt nei..

VG - 13 Jan 20 kl. 07:16

Han splitter England og forener Skottland: Slik kan Boris sprenge Storbritannia

EDINBURGH / OSLO (VG) Spørsmålet er ikke om det blir en ny folkeavstemning om skotsk uavhengighet. Men når!.

E24 - 03 Oct 19 kl. 18:54

Skotsk whisky vil bli hardt rammet av USAs straffetoll

Det største markedet for skotsk single malt whisky kan innføre 25 prosent importtoll fra oktober..

Aftenposten - 20 Nov 19 kl. 21:20

«Moi» ble månedens spiller i skotsk eliteserie

Mohamed Elyounoussi måtte melde landslagsforfall på grunn av skade, men han har nå fått prisen som månedens spiller i skotsk eliteserie for oktober..

NRK - 15 Nov 19 kl. 08:31

Chile lover folkeavstemning

Chile kunngjorde fredag at de skal holde en ny folkeavstemning om å erstatte landets grunnlov neste år. Dette har vært et krav fra demonstrantene etter nesten en måned med voldelige protester i landet. Det melder nyhetsbyrået AP..

Aftenposten - 13 Dec 19 kl. 21:07

Sturgeon: Skottene har rett til ny folkeavstemning

Statsminister Boris Johnson vil ikke la skottene holde en ny folkeavstemning om selvstendighet. Det reagerer Skottlands førsteminister kraftig på..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Trump deltar i anti-abort-mars

President Donald Trump blir den første amerikanske presidenten som deltar i den årlige marsjen mot abort i Washington. Trump kunngjorde onsdag at han deltar på det som er den største samlingen av abortmotstandere i USA..

NRK - 15 minutter siden

Flere personer skutt i Seattle

I Seattle i delstaten Washington, ble minst en person drept og fem andre kritisk skadd da en person skjøt mot dem i et populært turistområde, opplyser politiet. Ifølge lokale medier leter politiet etter minst en mistenkt i forbindelse med skytingen..

NRK - 2 timer siden

USA ber om håndfaste reformer

Den nye regjeringen i Libanon må vedta reformer for å håndtere den dype økonomiske krisen i landet og for å få slutt på gateprotestene, mener USA. – Den store testen for Libanons regjering blir hvordan den handler, sier utenriksminister Mike Pompeo..

NRK - 2 timer siden

Hver femte student vil ikke ha barn

Hver femte student i Norge vil ikke ha barn, i følge en undersøkelse Sentio har gjort for Norsk studentorganisasjon og Universitas. Undersøkelsen viser at 57 prosent av norske studenter ønsker seg barn, mens 19 prosent ikke vil ha barn..

NRK - 2 timer siden

Stor interesse for riksrettssaken

Den første dagen av riksrettssaken mot president Donald Trump i Senatet trakk et stort antall TV-seere i USA: Rundt elleve millioner seere var innom sendingen tirsdag, melder Variety. Størst oppslutning hadde Fox News med over 2,6 millioner seere..

NRK - 3 timer siden

WHO berømmer Kina for smittetiltak

Verdens helseorganisasjon sier Kinas tiltak reduserer risikoen for at et nytt lungevirus spres globalt. All trafikk inn og ut av byen Wuhan er stanset. WHO-sjef Tedros Ghebreyesus omtaler tiltakene fra Kinas helsemyndigheter som veldig sterke..

NRK - 4 timer siden

Kraftig økning i politidrap i Rio

Mens antallet drap stupte til knappe 4.000 i Rio de Janeiro i fjor, økte antallet drap utført av brasiliansk politi til drøyt 1.800.

NRK - 5 timer siden

Fikk milliardbot i Canada

En domstol i Canada har beordret Volkswagen til å betale en bot på 1,3 milliarder kroner etter at bilprodusenten sa seg skyldig i å ha brutt miljølovgivningen. Lovbruddene har utspring i utslippsskandalen..

NRK - 5 timer siden

Demokratenes prosedyre i gang

Demokratene begynte onsdag sin prosedyre i riksrettssaken mot Donald Trump og fastholdt at USAs president må avsettes. Demokratene mener at Trump har gjort seg skyldig i maktmisbruk og for å ha forsøkt å hindre Kongressens etterforskning av dette..

NRK - 6 timer siden

Frp snur om ulv

Fremskrittspartiet sier nå at de kan støtte Senterpartiets ønske om å felle to omstridte ulveflokker. Hvis Sp og Frp får med seg Ap på å felle ulveflokkene, vil de få flertall mot regjeringen i Stortinget..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt