NRK > Nyheter

Tuesday, 02 June, 10:01

NRK - 30 Sep 19 kl. 12:30

Avviser kandidater til EU-kommisjon

Ungarn og Romanias kandidater til den nye EU-kommisjonen, Lászlo Trocsányi og Rovana Plumb, avvises av EU-parlamentets juridiske komité. De er «uskikket» til verv som EU-kommissærer, mener komiteen, og viser til økonomiske interessekonflikter..
Les mer på NRK


Les mer om:
Romanias, EU, Trocsányi, Rovana Plumb

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Avviser, kandidater, til, EU-kommisjon
P4 - 05 Oct 19 kl. 08:47

MDG vil opprette kommisjon for oljeavvikling

Miljøpartiet de Grønne vil opprette en kommisjon som kan jobbe med oljeavvikling. I Tyskland satte staten ned en kommisjon for å lage et opplegg for å stenge kullkraftverkene. Dette bør Norge kopiere, mener MDG, som om kort tid vil legge fram forslaget for Stortinget, skriver Aftenposten.

NRK - 10 Sep 19 kl. 18:04

Von der Leyen klar med ny kommisjon

EUs nye sjef Ursula von der Leyen setter klima og geopolitikk i høysetet med sin nye Kommisjon. Samtidig får danske Margrethe Vestager en enda mektigere rolle. – Kommisjonen min blir en geopolitisk kommisjon som vil stå for bærekraft, sier hun..

Dagbladet - 21 Oct 19 kl. 16:33

Venstre-kaos: Viken avviser Trine-vraking

Viken Venstre avviser at de har vraket Trine Skei Grande som partileder. - Vi har sendt inn en liste med kandidater som kan representere fornyelsen i partiledelsen..

P4 - 07 Nov 19 kl. 12:51

Avviser juks med doping

Russlands idrettsminister avviser at materialet fra dopinglaboratoriet i Moskva som ble overlevert til WADA i januar, er blitt forfalsket. Verdens antidopingbyrå konstaterte raskt at noen av dataene var manipulert med. En uavhengig kommisjon vurderer nå om Det russiske antidopingbyrået nok en gang skal utestenges fra samarbeidet med WADA.

P4 - 02 Sep 19 kl. 12:53

Frp har færrest kvinnelige 1.kandidater

- Det er åpenbart at partiene har en jobb å gjøre for å få flere kvinner inn lokalpolitikken. Det sier Likestillings- og diskrimineringsombud, Hanne Bjurstrøm. Tall P4-nyhetene har hentet inn viser at det bare er SV og Ap som har over 40 prosent kvinnelige 1.

E24 - 05 Oct 19 kl. 08:33

MDG vil opprette kommisjon for oljeavvikling

I Tyskland satte staten ned en kommisjon for å lage et opplegg for å stenge kullkraftverkene. MDG mener den kan kopieres til Norge for å avvikle oljeindustrien..

VG - 05 Mar 20 kl. 03:46

Vil ha egen NAV-kommisjon etter trygdeskandalen

Rødt mener trygdeskandalen vitner om mer grunnleggende problemer i NAV. Nå vil de foreslå en egen NAV-kommisjon..

P4 - 05 Sep 19 kl. 19:34

Frp-kandidater var aktive på SIAN-sider

28 Frp-kandidater har vært aktive på den islamfiendtlige gruppen SIAN sine Facebook-sider de siste fem årene, melder NRK. Et flertall av dem har uttrykt kritikk mot islam i ulik grad. Men det er også Frp-kandidater som har tatt til motmæle og moderert debatten.

NRK - 17 Jul 19 kl. 08:15

Russland avviser Moskva-kandidater

Nesten 30 opposisjonskandidater er nektet å stille til valg til bystyret i Moskva, blant dem flere fremtredende kritikere av president Vladimir Putin. Utestengelsene er begrunnet med at kandidatene har fått underskriftene sine ugyldiggjort..

Dagbladet - 24 Oct 19 kl. 12:00

Russisk kommisjon anbefaler benådning

En russisk kommisjon anbefaler at president Vladimir Putin benåder norske Frode Berg, som har sittet fengslet siden han ble pågrepet i Moskva for snart to år siden..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Høyre fremdeles størst i Norge

Høyre er fremdeles Norges største parti for andre måned på rad, viser en oversikt over maimålingene fra Poll of polls. I målingen får Høyre 26,7 prosent, fram 0,7 prosentpoeng. Arbeiderpartiet ligger 0,8 prosentpoeng bak, med 25,9 prosent..

NRK - 5 minutter siden

FN med helseråd for flyselskaper

FNs luftfartsorganisasjon har kommet med retningslinjer for å begrense smittespredning om bord på fly. Tomme midtseter er ikke en del av anbefalingen, skriver NTB. Passasjerer oppfordres likevle til avstand.

NRK - 15 minutter siden

Sørgelig aktuell bok om rasisme

Forfatteren Jesmyn Ward har skrevet en skremmende roman om hvordan rasismen fremdeles rammer afroamerikanere i USA. «Syng, gravløse, syng» er en vond roman om skyggesiden i amerikansk hverdagsliv, skriver NRKs litteraturkritiker..

NRK - 15 minutter siden

Større sykkel-etterspørsel i USA

Etterspørselen for sykler i USA har økt kraftig under koronapandemien. DN skriver at økningen skjer, delvis på grunn av frykt for å bruke offentlige transportmidler, og delvis fordi all stillesittingen gjør at folk vil bevege seg mer..

NRK - 15 minutter siden

Over 5000 døde i Russland

I løpet av det siste døgnet har det blitt registrert 8863 nye koronasmittede i Russland, 68 færre enn i går ifølge Reuters. Det ble registrert 182 nye dødsfall siste døgn. Totalt har nå litt over 5000 dødd av koronaviruset i Russland..

NRK - 30 minutter siden

Bil på toglinjen i Otta

En bil skal ha havnet på toglinjen i Otta ved Selsvegen etter en trafikkulykke. Det skriver politiet i Innlandet på Twitter. Nødetatene er på vei.

NRK - 30 minutter siden

UD gir 4 milliarder i bistand

UD tildeler 4,3 milliarder kroner til insatts i fattige land, som er det største samlede avtalebeløpet noen gang, ifølge Utenriksdepartementet. – Covid-19 har vist at når krisen rammer, så øker forskjellene, sier utviklingsminister Dag-Inge Ulstein..

NRK - 30 minutter siden

Vil stoppe vindkraftutbygginga

Ti privatpersonar har stilt seg opp ved gravemaskinane på Haram for å prøve å stoppe vindkraftutbygginga som etter planen skal starte på Haramsfjellet. Ingen utbyggarar eller politifolk er til stades. Motvind Norge krev stopp i arbeidet..

NRK - 30 minutter siden

Virginia-politi trekker seg ut

Politiet i Arlington i nabostaten Virginia, som ble kalt ut til å bistå, sier de trekker seg ut av hovedstaden etter å ha blitt satt i en «kompromitterende situasjon». De refererer til opptrinnet utenfor Det hvite hus mandag..

NRK - 1 time siden

Syklist kritisk skadet

Politiet melder at det har vært en trafikkulykke mellom en lastebil og en syklist i Grønlandsleiret i Oslo. Syklisten var fastklemt og er kritisk skadet. Syklisten fraktes til sykehus.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt