P4 > Nyheter

Saturday, 30 May, 13:14

P4 - 17 Oct 19 kl. 11:35

Avvikler dyrehold ved gård i Trøndelag

Mattilsynet har i dag gått til aksjon for å avvikle dyreholdet ved en gård i Trøndelag.
Tilsynet mener ifølge NRK at bonden har brutt dyrevelferdsloven over lengre tid, blant annet er det brudd på dyras behov for vann, hvile, tilsyn og pleie.
200 høner, 30 kyr, 15 hester, 100 sauer og 10 griser blir nå hentet og tvangsslaktet..
Les mer på P4


Les mer om:
Trøndelag, NRK

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Avvikler, dyrehold, ved, gårdi , Trøndelag
NRK - 22 Jul 19 kl. 16:01

Fradømt retten til å drive dyrehold

En gårdbruker fra Melhus har mistet retten til å drive med dyrehold etter at hun tapte søksmålet mot Staten. I dommen opprettholder Sør-Trøndelag tingrett Mattilsynets vedtak fra i fjor om at alle dyra på gården må slaktes eller omplasseres..

P4 - 10 Oct 19 kl. 05:50

Vil avvikle dyrehold raskere etter kritikk

Mattilsynet lover bedring etter kritikken i Riksrevisjonens rapport denne uken. Der ble det slått fast at tilsynet lar dårlig dyrehold få pågå for lenge, og at det tar for lang tid før de følger opp med ny inspeksjon. Tilsynet sier til Nationen at de nå er i gang med å stramme inn rutinene..

NRK - 19 May 20 kl. 02:06

Avvikler korona-intensivavdeling

Haraldsplass Diakonale sykehus i Bergen avvikler intensivavdelingen for koronasyke. 37 personer har vært innlagt med påvist smitte. Nå er det få med smitte og ingen på intensiven, sier adm.

P4 - 14 Oct 19 kl. 11:41

Dobbelt så mange dyreeiere anmeldt

Mattilsynet anmelder flere for mishandling og vanskjøtsel av dyr. Hittil i år har 29 dyreeiere blitt anmeldt, det er dobbelt så mange som samme periode i 2017 og like mange som hele fjoråret. 31 dyrehold er avviklet, og det ble fattet hastevedtak i 340 dyrehold..

NRK - 05 Dec 19 kl. 09:13

Avvikler Nortura Otta

Nortura bekrefter i en pressemelding at de avvikler Otta-anlegget. Aktiviteten flyttes til Rudshøgda. – En vond sak, men vi mener dette skaper lønnsomhet, skriver firmaet i en pressemelding.

P4 - 05 Dec 19 kl. 09:30

Nortura avvikler Otta-anlegg

Til tross for store protester avvikler Nortura anlegget sitt på Otta i Gudbrandsdalen. Aktiviteten skal nå flyttes til Rudshøgda, og 78 medarbeidere rammes av endringene. Endringene vil gi en innsparing på rundt 30 millioner kroner, noe som var helt nødvendig ifølge Nortura for å sikre lønnsomhet for dem og bonden.

VG - 08 Oct 19 kl. 11:48

Kritiserer Mattilsynet for oppfølgingen av dyremishandling

Riksrevisjonen mener Mattilsynet mangler systemer som fanger opp lovbrudd som fører til at dyr får lide under dårlig dyrehold..

VG - 08 Oct 19 kl. 11:48

Kritiserer Mattilsynet for å ikke stanse dyreplageri

Riksrevisjonen mener Mattilsynet mangler systemer som fanger opp lovbrudd som fører til at dyr får lide under dårlig dyrehold..

NRK - 02 Jul 19 kl. 07:04

Fortsatte som bonde etter dom

En mann i slutten av 60-årene er tiltalt for å ha fortsatt med dyrehold selv om han i 2016 ble ilagt fem års forbud mot å drive gård. Mannen skal ha fortsatt virksomheten i to år. Rettssaken starter tirsdag i Senja tingrett..

VG - 08 Oct 19 kl. 11:48

Kritiserer Mattilsynet for å ikke stoppe dyremishandling

Riksrevisjonen mener Mattilsynet mangler systemer som fanger opp lovbrudd som fører til at dyr får lide under dårlig dyrehold..

Fler nyheter fra P4

P4 - 15 minutter siden

Alvorlig skadd etter ulykke

En motorsyklist er livstruende skadd skadet etter en kollisjon med en bil og en MC på Reshjemsvegen mellom Notodden og Bø. Det skriver Telemarksavisa. Bakgrunnen for ulykken er uklar..

P4 - 1 time siden

Biden ut mot rasisme

Joe Biden, som ligger an til å bli demokratenes presidentkandidat, mener USA nå må ta et oppgjør med systematisk rasisme i landet. Det brutale pågripelsen som førte til at afroamerikaneren George Floyd døde i Minneapolis, har utløst voldsomme demonstrasjoner mot politivold og rasisme i USA. Fire politimenn har fått sparken, og en av dem er siktet for forsettlig drap..

P4 - 30 minutter siden

Oftere ute enn før

Folk i Oslo har brukt naturen tre ganger mer i koronakrisen enn til vanlig. Det viser en undersøkelse fra Norsk institutt for naturforskning ved hjelp av mobile sporingsdata i treningsappen Strava. Undersøkelsen viser økning i løping, fotturer og sykling.

P4 - 1 time siden

Kraftig brann i rekkehus

Det brenner nå kraftig i et rekkehus på Haugenstua i Oslo. Det er fare for at det kan spre seg og store brannmannskaper jobber nå med å få kontroll på brannen. Beboere blir nå evakuert og politiet tror de har kontroll på alle som har vært i boligene.

P4 - 1 time siden

Flere vil endre reisevanene

Flere nordmenn sier de vil endre reisevanene sine permanet etter koronakrisen. I en undersøkelse Norstat har utført for Vy svarer 15 prosent at de vil forandre reisemåte for godt. Samtidig svarer én av fem som pleide å reise kollektivt til og fra jobb, at de ikke gjør det lenger, melder NRK..

P4 - 2 timer siden

Utslippsrekord i Longyearbyen

Kullkraftverket i Longyearbyen på Svalbard slapp ut rekordmye karbondioksid i fjor. Kraftverket slapp ut 77.000 tonn Co2, melder NRK.

P4 - 2 timer siden

Advarer mot kosttilskudd

Mattilsynet advarer nå mot at kosttilskuddet Muscletech fra USA kan føre til leversvikt og dødsfall. Flere norske forbrukere har bestilt produktet fra utenlandske nettsider, opplyser tilsynet..

P4 - 2 timer siden

Tror pandemien gir klimaeffekt

To av tre nordmenn tror koronapandemien vil redusere de globale klimautfordringene på kort sikt. Det viser en undersøkelse fra Opinion, melder NTB. Men over halvparten av de spurte mener viruset ikke vil ha en langvarig effekt på klimaet.

P4 - 3 timer siden

Digitalbruk har skutt i været

Flere nordmenn bruker digitale tjenester i dag enn før koronapandemien brøt ut. 92 prosent av de spurte i McKinseys undersøkelse sier at de bruker digitale tjenester nå mot 78 prosent før utbruddet. Samtidig svarer rundt 80 prosent av førstegangsbrukerne at de vil opprettholde sine digitale vaner etter at samfunnet åpner igjen..

P4 - 3 timer siden

Frp vil ha ølsalg på bensinstasjoner

Frp fremmer igjen forslag om ølsalg på bensinstasjoner og i kiosker. Partiet vil ha flere lettelser på norske alkohollover, skriver Vårt Land. Helsetalskvinne Åshild Bruun-Gundersen mener kommunene selv vil være i stand til å finne ut hvor det kan selges øl..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt