P4 > Nyheter

Monday, 18 November, 14:39

P4 - 17 Oct 19 kl. 11:35

Avvikler dyrehold ved gård i Trøndelag

Mattilsynet har i dag gått til aksjon for å avvikle dyreholdet ved en gård i Trøndelag.
Tilsynet mener ifølge NRK at bonden har brutt dyrevelferdsloven over lengre tid, blant annet er det brudd på dyras behov for vann, hvile, tilsyn og pleie.
200 høner, 30 kyr, 15 hester, 100 sauer og 10 griser blir nå hentet og tvangsslaktet..
Les mer på P4


Les mer om:
Trøndelag, NRK

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Avvikler, dyrehold, ved, gårdi , Trøndelag
NRK - 22 Jul 19 kl. 16:01

Fradømt retten til å drive dyrehold

En gårdbruker fra Melhus har mistet retten til å drive med dyrehold etter at hun tapte søksmålet mot Staten. I dommen opprettholder Sør-Trøndelag tingrett Mattilsynets vedtak fra i fjor om at alle dyra på gården må slaktes eller omplasseres..

P4 - 10 Oct 19 kl. 05:50

Vil avvikle dyrehold raskere etter kritikk

Mattilsynet lover bedring etter kritikken i Riksrevisjonens rapport denne uken. Der ble det slått fast at tilsynet lar dårlig dyrehold få pågå for lenge, og at det tar for lang tid før de følger opp med ny inspeksjon. Tilsynet sier til Nationen at de nå er i gang med å stramme inn rutinene..

P4 - 14 Oct 19 kl. 11:41

Dobbelt så mange dyreeiere anmeldt

Mattilsynet anmelder flere for mishandling og vanskjøtsel av dyr. Hittil i år har 29 dyreeiere blitt anmeldt, det er dobbelt så mange som samme periode i 2017 og like mange som hele fjoråret. 31 dyrehold er avviklet, og det ble fattet hastevedtak i 340 dyrehold..

VG - 08 Oct 19 kl. 11:48

Kritiserer Mattilsynet for oppfølgingen av dyremishandling

Riksrevisjonen mener Mattilsynet mangler systemer som fanger opp lovbrudd som fører til at dyr får lide under dårlig dyrehold..

VG - 08 Oct 19 kl. 11:48

Kritiserer Mattilsynet for å ikke stanse dyreplageri

Riksrevisjonen mener Mattilsynet mangler systemer som fanger opp lovbrudd som fører til at dyr får lide under dårlig dyrehold..

NRK - 02 Jul 19 kl. 07:04

Fortsatte som bonde etter dom

En mann i slutten av 60-årene er tiltalt for å ha fortsatt med dyrehold selv om han i 2016 ble ilagt fem års forbud mot å drive gård. Mannen skal ha fortsatt virksomheten i to år. Rettssaken starter tirsdag i Senja tingrett..

VG - 08 Oct 19 kl. 11:48

Kritiserer Mattilsynet for ikke å stoppe dyremishandling

Riksrevisjonen mener Mattilsynet mangler systemer som følger opp lovbrudd der dyr får lide under dårlig dyrehold..

VG - 08 Oct 19 kl. 11:48

Kritiserer Mattilsynet for å ikke stoppe dyremishandling

Riksrevisjonen mener Mattilsynet mangler systemer som fanger opp lovbrudd som fører til at dyr får lide under dårlig dyrehold..

NRK - 11 Sep 19 kl. 17:53

Trolig ikke veldig smittsom

Veterinærinstituttet og Mattilsynet mener at mye tyder på at den alvorlige hundesykdommen ikke er veldig smittsom mellom hunder. De opplyser at i de fleste tilfellene der det bor flere hunder i samme dyrehold, er det bare én hund som har blitt syk.

NRK - 30 Aug 19 kl. 12:23

Bollestad skal være Ropstads vikar

I perioden barne- og familieministeren avvikler omsorgspermisjon, overtar landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) styret av Barne- og familiedepartementet, i tillegg til styret av Landbruks- og matdepartementet, opplyser regjeringen fredag..

Fler nyheter fra P4

P4 - 15 minutter siden

Eksplosjon på skole i Sverige

En person er kjørt til sykehus etter en eksplosjon på en skole i Helsingborg i Sverige rundt klokken ett i dag. Personen skal ikke være alvorlig skadet, melder SVT. Politiets bombegruppe er på vei til stedet for å undersøke at det ikke er flere gjenstander som kan eksplodere.

P4 - 15 minutter siden

Jehovas vitner beholder statsstøtten

Jehovas vitne får beholde statsstøtten selv om medlemmene i trossamfunnet ikke får stemme ved valg. Fylkesmannen i Oslo og Viken har konkludert med at det ikke er et juridisk holdbart grunnlag for å trekke statsstøtten tilbake, melder Dagbladet. Da det ble kjent i høst at medlemmer blir ekskludert om de stemmer, ba barne- og familieministeren Fylkesmannen vurdere statstøtten..

P4 - 30 minutter siden

Arbeidstilsynet: - Alvorlig at ledere ikke blir mer bevisste

- Nå må ledere ta ansvar og sette seksuell trakassering på dagsorden. Det er den klare oppfordringen fra direktør Trude Vollheim i Arbeidstilsynet. En ny undersøkelse Kantar har gjort for NHO viser at 8 av 10 spurte mener ledelsen har for lite fokus på seksuell trakassering opp mot julebordsesongen..

P4 - 30 minutter siden

- Et svik fra de folkevalgte

Det er de folkevalgte på Stortinget som har sviktet når togtilbudet er så dårlig som i dag. Det sier leder i Pendlerforeningen, Willy Frantzen. I en fersk undersøkelse fra Vy faller kundenes tilfredshet som en stein på samtlige av landets togstrekninger..

P4 - 1 time siden

Fikk tilbud om helsehjelp drapsdagen

Politiet ble varslet om den 27 år gamle mannen som er siktet for knivdrap i Florø i Sogn og Fjordane natten før drapet skjedde. Han skal ha forsøkt å ta seg inn i en privatbolig og oppførte seg truende, og eieren ringte politiet. Politiet skal så ha varslet den lokale legevakten, melder Bergens Tidende.

P4 - 1 time siden

Utsetter åpningen av Nasjonalmuseet

Åpningen av det nye Nasjonalmuseet er utsatt. I følge NTB blir det nå ikke åpnet før våren 2021. Etter planen skulle det åpnet for publikum til neste år.

P4 - 1 time siden

Jordskredfare på Østlandet

Det er jordskredfare for deler av Østlandet nå, Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel på gult nivå. Det ventes mye nedbør, opp mot 40 millimeter i døgnet fram til tirsdag. Samtidig skal temperaturene stige så det blir regn og snøsmelting.

P4 - 1 time siden

Ungdomsskole evakuert

387 elever ved Eidsberg Ungdomsskole i Østfold ble evakuert i ettermiddag etter at flere fikk pustebesvær. Opp mot 200 elever skal ha fortalt om ubehagelig lukt og svie i øynene og de sjekkes av helsepersonell og lege. Politiet undersøker om det kan være pepperspray eller CS-gass som er utløst..

P4 - 2 timer siden

Kunnskapsministeren: - Største endring på 13 år

Mer praktisk arbeid, digital dømmekraft, læring om 22. juli og kildekritikk. Det er bare noen av temaene i de nye læreplanene, som kunnskapsminister Jan Tore Sanner lanserte i formiddag.

P4 - 2 timer siden

Elever ble bedt om å heie på Vedum

Elevene ved Brønnøysund videregående skole ble bedt om å heie på Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum da han kom på besøk. Rektor sendt ut en sms til elevene der det sto at det er kjempeviktig at han klappes inn og at ingen buer siden Vedum er en av skolens støttespillere. Dette har fått blant annet Rød Ungdom til å reagere.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt