VG > Nyheter

Monday, 14 October, 01:35

VG - 12 Jul 19 kl. 02:40

Avdekket radioaktive lekkasjer i Norskehavet

Det er 30 år siden atomubåten Komsomolets sank. Nå har norske forskere avdekket radioaktive utslipp opptil 800.000 ganger høyere enn normalen..
Les mer på VG


Les mer om:
Komsomolets, Norskehavet

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Avdekket, radioaktive, lekkasjeri , Norskehavet
P4 - 10 Jul 19 kl. 10:09

Ekstreme radioaktive verdier

Nye målinger ved atomubåten Komsomolets som sank sørvest for Bjørnøya i Norskehavet for 30 år siden, viser radioaktive verdier nær en million ganger høyere enn i vanlig sjøvann. Det opplyser toktlederen til TV 2 . Norge og Russland startet lørdag et felles tokt for å finne ut om det er radioaktiv lekkasje fra den russiske ubåten.

P4 - 08 Jul 19 kl. 20:49

Radioaktive utslipp fra atomubåt-vrak

Det er radiokativ lekkasje fra atomubåten som sank ved Bjørnøya i Norskehavet for 30 år siden. Det slår norske forskere fast. I ettermiddag har det blitt tatt vannprøver fra et ventilasjonsrør på ubåten, og en av prøvene viser et radioaktivt nivå som er 100.

NRK - 09 Jul 19 kl. 08:08

Radioaktive utslepp

Norske forskarar slår fast at det er radioaktiv lekkasje frå atomubåten Komsomolets, som søkk for 30 år sidan, melder TV2. Vassprøvar som blei tekne ved ubåten måndag, viser at det radioaktive nivået er 100.000 gonger høgare enn normalt..

VG - 30 Jun 19 kl. 04:00

30 år siden atomubåt sank – fortsatt en mulig radioaktiv trussel

Vraket av russiske Komsomolets er den eneste kilden til registrerte radioaktive lekkasjer på havbunnen i norske havområder..

NRK - 10 Jul 19 kl. 09:01

Skyhøye radioaktive verdier

Nye målinger av vannprøvene ved atomubåten Komsomolets, viser radioaktive verdier som er nesten en million ganger høyere enn i vanlig sjøvann. Det opplyser toktleder Hilde Elise Heldal til TV 2. Forskere mener at nivåene er ufarlig for liv i havet..

Hegnar.no - 08 Apr 19 kl. 15:04

Russland varsler missiltest i Norskehavet

Den russiske lufttrafikktjenesten har meldt inn at Russland planlegger å utføre en missiltest fra fartøy i Norskehavet utenfor Andøya denne uken..

NRK - 08 Apr 19 kl. 15:00

Varsler missiltest i Norskehavet

Russland planlegger å utføre en missiltest fra fartøy i Norskehavet utenfor Andøya denne uken, melder VG.– Dette har de rett til, da det er internasjonalt luftrom og farvann, sier oberstløytnant Ivar Moen ved Forsvarets operative hovedkvarter..

NRK - 17 Jun 19 kl. 08:53

Fant olje i Norskehavet

Equinor har funnet olje og gass sørvest for Nornefeltet utenfor Helgelandskysten i Norskehavet. Brønnen er den fjerde letebrønnen i utvinningstillatelse 159B, som ble tildelt i en konsesjonsrunde i 1989. Brønnen ble boret 3380 meter under havflaten..

NRK - 23 May 19 kl. 06:26

Tydelige klimaendringer i havet

En ny statusrapport for Norskehavet viser tydelige biologiske effekter av klimaendringer i Nordsjøen og Barentshavet, skriver Avisen Agder. På grunn av mangel på data er det ikke funnet tydelige effekter av klimaendringer i økosystemet i Norskehavet..

P4 - 11 Sep 19 kl. 09:28

Avdekket over 100.000 tabletter

Tollere på Svinesund sperret opp øynene da de avdekket hva som skjulte seg i en bil de stoppet på E6 i juli. Gjemt i skjermer og i gulvet avdekket tollerne hele 116.200 tabletter med rivotril.

Fler nyheter fra VG

VG - 2 timer siden

Ekspert om situasjonen i Nord-Syria: – Et fryktelig alvorlig scenario

USAs varslede evakuering av 1.000 soldater i Nord-Syria vil få uante konsekvenser, mener Midtøsten-ekspert. Han frykter IS-comeback, masseflukt og økt spillerom for Iran..

VG - 4 timer siden

Polen: Valgseier for høyrepopulistiske PiS

Lov- og rettferdighetspartiet til Jaroslaw Kaczynski ser ut til å vinne valget i Polen og få over halvpartene av plassene i den nye nasjonalforsamlingen..

VG - 4 timer siden

Flere medier: Avtale mellom syriske myndigheter og kurdiske styrker

OSLO/BEIRUT (VG) Syriske myndigheter og den kurdiske SDF-militsen skal ha møttes på en russisk flybase i Syria. En avtale kan endre Syria-krigen for alltid..

VG - 4 timer siden

AFP: Avtale mellom syriske myndigheter og kurdisk milits

Syriske myndigheter og den kurdiske SDF-militsen skal ha møttes på en russisk flybase i Syria..

VG - 14 timer siden

Her er ødeleggelsene etter «Hagibis»-tyfonen

TOKYO (VG) Flom, tusenvis uten strøm og en rekke redningsaksjoner er resultatet etter tyfonens herjinger over den japanske øynasjonen lørdag..

VG - 8 timer siden

To berget fra forlis i ytre Oslofjord – fikk hjelp av Stena Saga

To personer i fritidsbåt måtte få bistand av Redningsskøyta sent lørdag kveld. – Båten hadde stor vanninntrenging, og ville gått ned i løpet av minutter, tror Redningsselskapet..

VG - 16 timer siden

Norskregistrert turistbuss veltet i Sverige

En minibuss med syv personer havnet på taket etter en velt på E10 ved Abisko i Sverige. Tre personer er sendt til sykehus med lettere til moderate skader..

VG - 17 timer siden

163 studenter saksøker staten

163 psykologistudenter har tilsluttet seg et gruppesøksmål mot Staten og Helse- og omsorgsdepartementet. Mandag starter den åtte dager lange rettssaken i Oslo..

VG - Igår: 21:44

IS-kvinne til advokaten: Sønnen nektes helsehjelp i leiren

I nye samtaler med sin advokat forteller IS-kvinnen i al-Hol at helsetilstanden til hennes syke, fire år gamle sønn er forverret. Nå nektes de ifølge henne også helsehjelp i leiren og sikkerhetssituasjonen tilspisser seg..

VG - Igår: 15:05

Trumps advokat under etterforskning

Rudi Giulianis kontakt med Ukraina skal granskes, ifølge The New York Times..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt