VG > Nyheter

Friday, 19 July, 02:17

VG - 12 Jul 19 kl. 02:40

Avdekket radioaktive lekkasjer i Norskehavet

Det er 30 år siden atomubåten Komsomolets sank. Nå har norske forskere avdekket radioaktive utslipp opptil 800.000 ganger høyere enn normalen..
Les mer på VG


Les mer om:
Komsomolets, Norskehavet

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Avdekket, radioaktive, lekkasjeri , Norskehavet
P4 - 10 Jul 19 kl. 10:09

Ekstreme radioaktive verdier

Nye målinger ved atomubåten Komsomolets som sank sørvest for Bjørnøya i Norskehavet for 30 år siden, viser radioaktive verdier nær en million ganger høyere enn i vanlig sjøvann. Det opplyser toktlederen til TV 2 . Norge og Russland startet lørdag et felles tokt for å finne ut om det er radioaktiv lekkasje fra den russiske ubåten.

P4 - 08 Jul 19 kl. 20:49

Radioaktive utslipp fra atomubåt-vrak

Det er radiokativ lekkasje fra atomubåten som sank ved Bjørnøya i Norskehavet for 30 år siden. Det slår norske forskere fast. I ettermiddag har det blitt tatt vannprøver fra et ventilasjonsrør på ubåten, og en av prøvene viser et radioaktivt nivå som er 100.

NRK - 09 Jul 19 kl. 08:08

Radioaktive utslepp

Norske forskarar slår fast at det er radioaktiv lekkasje frå atomubåten Komsomolets, som søkk for 30 år sidan, melder TV2. Vassprøvar som blei tekne ved ubåten måndag, viser at det radioaktive nivået er 100.000 gonger høgare enn normalt..

VG - 30 Jun 19 kl. 04:00

30 år siden atomubåt sank – fortsatt en mulig radioaktiv trussel

Vraket av russiske Komsomolets er den eneste kilden til registrerte radioaktive lekkasjer på havbunnen i norske havområder..

NRK - 10 Jul 19 kl. 09:01

Skyhøye radioaktive verdier

Nye målinger av vannprøvene ved atomubåten Komsomolets, viser radioaktive verdier som er nesten en million ganger høyere enn i vanlig sjøvann. Det opplyser toktleder Hilde Elise Heldal til TV 2. Forskere mener at nivåene er ufarlig for liv i havet..

Hegnar.no - 08 Apr 19 kl. 15:04

Russland varsler missiltest i Norskehavet

Den russiske lufttrafikktjenesten har meldt inn at Russland planlegger å utføre en missiltest fra fartøy i Norskehavet utenfor Andøya denne uken..

NRK - 08 Apr 19 kl. 15:00

Varsler missiltest i Norskehavet

Russland planlegger å utføre en missiltest fra fartøy i Norskehavet utenfor Andøya denne uken, melder VG.– Dette har de rett til, da det er internasjonalt luftrom og farvann, sier oberstløytnant Ivar Moen ved Forsvarets operative hovedkvarter..

NRK - 17 Jun 19 kl. 08:53

Fant olje i Norskehavet

Equinor har funnet olje og gass sørvest for Nornefeltet utenfor Helgelandskysten i Norskehavet. Brønnen er den fjerde letebrønnen i utvinningstillatelse 159B, som ble tildelt i en konsesjonsrunde i 1989. Brønnen ble boret 3380 meter under havflaten..

NRK - 23 May 19 kl. 06:26

Tydelige klimaendringer i havet

En ny statusrapport for Norskehavet viser tydelige biologiske effekter av klimaendringer i Nordsjøen og Barentshavet, skriver Avisen Agder. På grunn av mangel på data er det ikke funnet tydelige effekter av klimaendringer i økosystemet i Norskehavet..

NRK - 22 May 19 kl. 08:48

Avdekket ulovlig våpensalg

Politiet i Sør-Øst har avdekket salg av store mengder ulovlig våpen. De har innkalt til pressekonferanse klokken 12.30..

Fler nyheter fra VG

VG - 9 timer siden

Leteaksjon etter at mann falt over bord avsluttet - fortsetter fredag

To barn er berget på land, mens en mann i 40-årene er savnet etter å ha falt over bord fra en båt i Dalsfjorden i Sogn og Fjordane torsdag..

VG - 7 timer siden

Fikk norsk statsborgerskap mens han var terrortiltalt i Italia

En av mennene som mandag ble dømt for terrorplanlegging sammen med mulla Krekar fikk innvilget statsborgerskap i Norge etter at Italia tiltalte ham for terror..

VG - 9 timer siden

Danmarks Radio: De tre hovedtiltalte dømt til dødsstraff

Den marokkanske domstolen viste ingen nåde overfor de tre mennene som på brutalt vis drepte norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen i desember i fjor..

VG - 17 timer siden

Mulla Krekars svigersønn pågrepet - nekter å bli utlevert til Italia

LONDON (VG) Mulla Krekars svigersønn (36) er pågrepet. I likhet med Krekar er han dømt for terrorplanlegging i en italiensk domstol..

VG - 13 timer siden

Iran har tatt utenlandsk oljetanker

Iranske styrker har tatt en utenlandsk oljetanker, med en besetning på tolv personer ombord..

VG - 15 timer siden

Dødsulykken i Danmark: Far og sønn begraves

HOKKSUND (VG) Torsdag tar venner og familie farvel med Kim André Nielsen (34) og sønnen Benjamin (7) i Haug Kirke..

VG - 18 timer siden

Påsatt brann i animasjonsstudio – 12 antatt omkommet

Ifølge politiet skal minst 12 personer være døde etter at det brøt ut brann i et kjent animasjonsstudio i den japanske byen Kyoto torsdag..

VG - 18 timer siden

Brann i animasjonsstudio – minst ti skal ha omkommet

Ifølge politiet skal minst ti personer være døde etter at det brøt ut brann i et kjent animasjonsstudio i den japanske byen Kyoto torsdag..

VG - Igår: 21:46

Gamle amputerte bein og en kanonkule er gravet frem i Waterloo

Arkeologer har gjort nye funn etter slaget om Waterloo i 1815, og mener det viser hvor nær Napoleon var å vinne..

VG - Igår: 21:05

Kvinne omkom i steinras i Ørsta

En kvinne i 30-årene omkom etter at en eller flere steiner løsnet ved Litledalshornet på Sæbø i Ørsta i Møre og Romsdal..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt