13-åring skutt av politiet i USA

Autistisk gutt skutt

Moren ringte etter hjelp, fikk en annen respons fra politiet enn hun forventet.

SKUTT AV POLITIET: En autistisk, 13 år gammel gutt ble skutt av politiet i Salt Lake City, USA. Foto: Shutterstock
SKUTT AV POLITIET: En autistisk, 13 år gammel gutt ble skutt av politiet i Salt Lake City, USA. Foto: Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En 13 år gammel gutt med Asperger syndrom ble forrige fredag skutt av politiet etter moren hans ringte etter hjelp. Reaksjonen til politiet var ikke som moren forventet.

Det var Washington Post som først omtalte saken.

Moren trengte hjelp fordi sønnen hadde et mentalt sammenbrudd og separasjonsangst ettersom moren skulle på jobb på første gang på et år. Hun håpet politiet ville hjelpe til med å roe han ned og få han på sykehuset.

Politiet reagerte med å skyte gutten flere ganger.

«Han er et lite barn. Hvorfor taklet dere han ikke bare?», uttalte moren i et intervju til en lokal tv-stasjon, KUTV.

13-åringen ble skutt flere ganger av politiet da han forsøkte å løpe fra stedet, og han ble alvorlig skadd. Moren hevder han var ubevæpnet og politiet fant ikke våpen på gutten.

– Du ringer politiet, og de skal komme og være i stand til å roe ned en situasjon ved å bruke minst mulig krefter, fortalte moren til KUTV.

Ordføreren i Salt Lake City, lovet søndag en rask etterforskning av hendelsen. I en uttalelse til Salt Lake Tribune, sa ordføreren at hun håpet på en rask og åpen etterforskning, til hensyn for alle involverte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.