NRK > Nyheter

Wednesday, 17 August, 03:40

NRK - 26 maj 22 kl. 10:17

Australia varsler nytt klimamål

Australias nye regjering sier de vil melde inn et mer ambisiøst klimamål til FN. Landet ønsker også å være vertskap for et regionalt klimatoppmøte. Planene, som signaliserer en endring i landets klimapolitikk, ble kunngjort av utenriksminister Penny Wong da hun besøkte Fiji torsdag. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
FN, Penny Wong, Fiji, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Australia, varsler, nytt, klimamål
NRK - 28 mar 22 kl. 12:58

Arnstad vil ha «ærlig diskusjon» om klimamålene

Senterpartiets Marit Arnstad sier det er helt urealistisk å elektrifisere alle installasjoner på sokkelen med kraft fra fastlandet. – Noen felt kan bli elektrifisert med kraft fra fastlandet, blant annet de som ligger i de områdene av landet som har vedvarende lav pris, men flesteparten må elektrifiseres med havvind, påpeker Arnstad. I en tale til partiets landsstyre mandag tok hun til orde for en «ærlig diskusjon» om nasjonale klimamål.

NRK - 29 mar 22 kl. 10:26

Støre: Klimamålene ligger fast

Statsminister Jonas Gahr Støre (A) understreker at klimamålene skal stå som de er, melder VG. Mandag åpnet Senterpartiets leder Marit Arnstad for å utsette eller endre klimamålene til 2030. Det sier statsministeren nei til.

Klartale - 25 maj 22 kl. 08:26

Forsvaret vil se på alle varsler på nytt

Kanalen NRK skrev tirsdag om at det er mer enn 70 varslingssaker mot befal i Forsvaret. Mange av dem er mot de offiserene med mest makt. Nå sier Kristoffersen til NRK at han vil se på alle varslene på nytt.

NRK - 08 nov 21 kl. 08:35

Australia fortsetter med kull

Australia sier at så lenge det er kjøpere, vil de selge kull. Flere enn 40 land ble enige om å fase ut kull innen få tiår under klimatoppmøtet i Glasgow. – Vi vil ikke stenge kullgruver, og vi skal ikke stenge ned kullkraftverk, sier ressursminister Keith Pitt til den australske kringkasteren ABC.

NRK - 11 jun 22 kl. 04:20

Ubåtforlik mellom Australia og Frankrike

Frankrike og Australia har inngått forlik etter at Australia i fjor brøt en gigantkontrakt om ubåter. Konflikten mellom landene oppsto da Australia uten forvarsel avbrøt kjøp av franske dieselubåter, og kunngjorde at landet heller ville kjøpe atomdrevne ubåter av USA og Storbritannia. Australia betaler 555 millioner euro i kompensasjon for å ha brutt milliardkontrakten..

NRK - 10 feb 22 kl. 16:05

Globale vareleverandører mangler utslippsmål

Svært mange av verdens vareleverandører mangler klimamål. Likevel har utslippene fra vareleverandører gått markant ned. Det viser en rapport basert på miljødata fra 11.

NRK - 04 apr 22 kl. 17:42

Frp: – Tiden for særnorske klimamål bør være over

De norske klimamålene er symbolpolitikk mener energipolitisk talsperson i Fremskrittspartiet, Terje Halleland. – Norge trenger hverken å legge ned olje- og gassnæringen, tredoble CO₂-avgiften eller å forsterke klimamålene ytterligere for å nå de internasjonale klimaforpliktelsene, sier han. Han mener regjeringen bør konsentrere seg om å oppfylle de internasjonale kuttmålene på en billigst og mest mulig effektiv måte.

NRK - 14 jun 22 kl. 07:21

NHO: Forvirring rundt regjeringens klimamål

Næringslivets Hovedorganisasjon, NHO, anklager regjeringen for å skape forvirring rundt hva Norges klimamål for 2030 skal være. Norge har nemlig et klimamål som er meldt inn til FN i forbindelse med Parisavtalen, mens regjeringen har et enda mer ambisiøst mål i sin politiske plattform. Samtidig skal regjeringen ha gitt motstridende signaler om hvorvidt det siste målet skal inn i klimaloven eller ikke, noe NHO mener gjør det vanskelig for næringslivet å vite hva man styrer etter..

Klartale - 28 mar 22 kl. 06:30

Varmt hav fører til store skader på Great Barrier Reef

Havet rundt Australia blir varmere. Det fører til at store skader på korallrev i området. Fredag ble det kjent at det har vært en ny massebleking på Great Barrier Reef.

Klartale - 30 mar 22 kl. 08:58

Australia frykter mer uvær

For over én måned siden døde 21 mennesker etter uvær. De som styrer Australia har nå gjort klar beredskap. De skal være klare til de nye stormene kommer.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 3 minutter siden

Cuba åpner for utenlandske investeringer

Cuba åpner for første gang for utenlandske investeringer i grossist- og detaljhandel og håper det skal bidra til å løse den akutte varemangelen i landet. Det er akutt mangel på mat, medisiner og drivstoff i landet og utbredt misnøye, melder NTB..

NRK - 15 minutter siden

Elon Musk vil kjøpe ManU

Den amerikanske millirdæren Elon Musk sier på Twitter at han vil kjøpe den britiske fotballklubben Manchester United..

NRK - 45 minutter siden

Sarah Palin satser på politisk comeback

Sarah Palin som stilte til valg som visepresident sammen med John McCain i 2008, ønsker comeback i politikken og stiller opp i kongressvalget i høst fra Alaska. Donald Trump har uttalt sin støtte til Palin. På neste tirsdag vil velgerne i Alaska avgjøre om hun får plass i Representantenes hus..

NRK - 45 minutter siden

Kansas starter omtelling etter anklager om juks

Kansas har startet en delvis omtelling av stemmesedlene etter valget der et klart flertall stemte for å beholde retten til abort. Velgerne gikk inn for å beholde retten til abort med 59 mot 41 prosent. 165.

NRK - 1 time siden

Store branner herjer i Spania og Portugal

Både i Spania og Portugal er hundrevis av brannmannskaper satt inn i kampen mot flere store skogbranner. 300 brannmenn jobbet hele natt til tirsdag for å få kontroll over en enorm brann i nærheten av Valencia som hittil har lagt nesten 100 kvadratkilometer i aske. Brannen ble utløst av lyn lørdag kveld og spredte seg raskt.

NRK - 1 time siden

Vänsterpartiet krever plass i Sveriges neste regjering

Det er et krav at Vänsterpartiet inngår i en eventuell sosialdemokratisk-ledet regjering etter valget i Sverige til høsten, sier partileder Nooshi Dadgostar til nyhetsbyrået TT ifølge NTB. Mandag meldte Centerns leder Annie Lööf at hun og hennes parti står klar til å inngå i en ny regjering, men betingelsen er som før at Vänsterpartiet holdes utenfor. 11.

NRK - 1 time siden

17 soldater drept i tyrkisk angrep

I Syria skal minst 17 soldater være drept i et tyrkisk luftangrep nær grensen til Tyrkia. Tyrkiske styrker og kurdiske soldater som kontrollerer området har skutt mot hverandre de siste dagene. Ifølge den syriske observatørgruppa SOHR ble soldatene drept i luftangrepet mot en syrisk stilling.

NRK - 2 timer siden

Fikk 34 års fengsel for retweet

En 34 år gammel saudiarabisk kvinne er dømt til 34 års fengsel for ting hun har skrevet på Twitter, melder The Guardian. Salma al-Shehab er anklaget for å ha bidratt til å skape sosial uro og for å destabilisere nasjonal sikkerhet ved å republisere innhold fra dissidenter og aktivister. Salma al-Shehab er student ved Leeds University og ble arrestert da hun var hjemme i Saudi-Arabia på ferie..

NRK - 2 timer siden

Estland fjerner sovjetiske minnesmerker

Estland fjerner minnesmerker fra Sovjet-tiden, skriver landets statsminister Kaja Kallas på Twitter. Monumentene er symboler på undertrykkelse og okkupasjon, mener hun. Hun skriver også at de bidrar til å øke den sosiale spenningen i landet, hvor nær en firedel av innbyggerne er russisktalende..

NRK - 3 timer siden

Uenige om russisk turistnekt

De nordiske statsministrene og Tysklands forbundskansler fremsto samlede om både fornybar energi og forsvarssamarbeid. Men et spørsmål om russisk turistnekt fikk temperaturen til å stige. Etter en endring i UDIs regler i mai er det allerede svært vanskelig for russiske turister å få godkjent visum til Norge..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com