NRK > Nyheter

Saturday, 19 October, 11:51

NRK - 28 Mar 19 kl. 06:25

Aukar støtta til Mosambik

Noreg aukar støtta med 47 millionar kroner til den humanitære innsatsen etter syklonen Idai som ramma Mosambik, Zimbabwe og Malawi. Ifølgje FN treng 1,8 millionar menneske nødhjelp..
Les mer på NRK


Les mer om:
Idai, Mosambik, Malawi, FN

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Aukar, støtta, til, Mosambik
NRK - 01 Apr 19 kl. 04:04

500 smittet av kolera i Mosambik

Det første dødsfallet på grunn av kolera er registrert i Mosambik etter uværet for 2 uker siden. Mer enn 500 smittede er registert. 700 mennesker er bekreftet omkommet i Mosambik og nabolandene Zimbabwe og Malawi..

NRK - 27 Apr 19 kl. 14:48

Frykter ny flom i Mosambik

Mye regn skaper frykt for en ny flom i Mosambik, som er rammet av den andre kraftige syklonen på halvannen måned. Minst fire mennesker er døde. Syklonen Kenneth traff kysten nord i Mosambik torsdag kveld..

NRK - 27 Mar 19 kl. 09:52

Fem har fått kolera i Mosambik

Fem mennesker har fått påvist kolera i Mosambik, melder AFP. Etter syklonen Idai traff Mosambik, Zimbabwe og Malawi har hjelpemannskap frykta utbrot av kolera og malaria. Ifølgje FN er minst 1,85 millionar menneske ramma av syklonen..

Klartale - 19 Mar 19 kl. 13:33

– Mosambik opplever en katastrofe

En syklon traff Mosambik i Afrika. Nå kan 100.000 mennesker være i fare..

Dagbladet - 26 Apr 19 kl. 10:34

- Historiens sterkeste syklon treffer Mosambik

Bare uker etter at Idai tok over tusen menneskeliv på Mosambik, rammes landet nok en gang av ekstremvær..

NRK - 18 Mar 19 kl. 23:40

Enorme ødeleggelser i Mosambik

Over én million mennesker trenger nødhjelp i Mosambik og Zimbabwe etter den kraftige syklonen «Idai». Over 1000 kan ha mistet livet, frykter myndighetene..

NRK - 28 Mar 19 kl. 22:00

Kolera sprer seg i Mosambik

Tallet på koleratilfeller stiger i kjølvannet av syklonen Idai i Mosambik. 139 tilfeller av den smittsomme sykdommen er nå registrert, ifølge statlige medier..

Klartale - 19 Mar 19 kl. 13:26

Flere døde etter syklon i Mosambik

En syklon traff Mosambik. – Mer enn 100.000 mennesker er i fare, sier presidenten i landet..

NRK - 09 Jun 19 kl. 16:03

Aukar bemanning på sjukehus

Haukeland universitetssjukehus aukar bemanninga som følge av epidemien på Askøy. Pågangen av nye pasientar er framleis om lag som det har vore sidan torsdag, seier klinikkdirektør Anne Taule på Mottaksklinikken..

NRK - 30 Mar 19 kl. 21:50

Flere koleratilfeller i Mosambik

Tallet på bekreftede koleratilfeller i flomrammede Mosambik har steget til 271, opplyser landets helsedepartement. Antallet smittede er nesten doblet siden torsdag..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

KrF trekker seg fra forhandlinger

I en pressemelding skriver Bergen KrF at de etter flere uker nå trekker seg fra byrådsforhandlingene. Høyre inviterer til forhandlinger om et sentrum-høyre-samarbeid.

NRK - 15 minutter siden

Swinson sier nei til brexit-planer

Liberaldemokratene sier bastant nei til brexit-avtalen statsminister Boris Johnson har forhandlet fram med EU, sier partiets leder Jo Swinson. – Denne avtalen vil skade økonomien vår mer enn finanskrisen gjorde, sa Swinson..

NRK - 15 minutter siden

Søker etter person etter båthavari

Redningshelikoper med dykkere, redningsskøyte, brannbåt og politi er på vei. Brannbåten er på plass og i gang med søk, men det er fortsatt ingen spor etter det som skal være et båthavari..

NRK - 30 minutter siden

– Person i vannet etter havari

En båt har havarert ved Kirkeholmen i Kragerø. Politiet har fått melding om at det skal være en person i vannet. Nødetatene er på vei..

NRK - 45 minutter siden

Corbyn ut mot brexit-plan

Labour-leder Jeremy Corbyn går hardt ut mot statsminister Boris Johnsons brexit-plan i Underhuset og kaller den en katastrofe for britiske arbeidere. – Denne avtalen inneholder tomme løfter om arbeidernes rettigheter og miljøet, tordnet Corbyn..

NRK - 1 time siden

Skal stemme over utsettelsesforslag

Parlamentet skal få stemme over å utsette avstemning om statsminister Boris Johnsons brexit-avtale, sa parlamentsleder John Bercow da han åpnet sesjonen lørdag..

NRK - 1 time siden

Advarer mot utpressingsmail

Sørvest politidistrikt har mottatt flere telefoner fra folk som sier de har fått utpressingsmail. De som har kontaktet politiet, har fått mail der de blir bedt om å betale. Hvis ikke, vil det bli publisert bilder av dem..

NRK - 1 time siden

– Har kontroll over 195 IS-krigere

Tyrkiske myndigheter hevder de har kontroll over 195 IS-krigere, melder den tyrkiske TV-kanalen NTV. Ifølge myndighetene ble IS-krigerne sluppet ut av fengsel da den tyrkiske invasjonen i Syria startet..

NRK - 1 time siden

Politiet søker etter tre personer

Ifølge politiet oppsøkte tre personer en leilighet på Ammerud i Oslo og utøvde vold mot to personer. En mann ble slått i hodet med en hammer, mens en kvinne ble påført kuttskader i en arm..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt