NRK > Nyheter

Saturday, 14 December, 16:23

NRK - 03 Dec 19 kl. 00:52

Astronauter på romvandring

Astronauter romvandret mandag på utsiden av den internasjonale romstasjonen for å installere nye pumper på en stråledetektor til to milliarder dollar. Romvandringen var den tredje på nesten tre uker for astronautene Luca Parmitano og Andrew Morgan..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Luca Parmitano, Andrew Morgan

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Astronauter, romvandring
Aftenposten - 18 Oct 19 kl. 16:59

Kvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring

For første gang i historien blir en romvandring ved Den internasjonale romstasjonen (ISS) utført av to kvinner..

P4 - 18 Oct 19 kl. 15:15

Første romvandring med bare kvinner

I dag har to kvinnelige astronauter skrevet historie da de for aller første gang startet på en romvandring gjennomført av kun kvinner. De to jobber med å bytte ut batterier på den internasjonale romstasjonen. De gikk ut av luken til romstasjonen rundt klokken halv to, og det er ventet at de vil bruke fem timer på operasjonen..

NRK - 18 Oct 19 kl. 15:15

Kvinnelige astronauter i rommet

For første gang i historien blir en romvandring ved Den internasjonale romstasjonen (ISS) utført av to kvinner. De to NASA-astronautene Christina Koch og Jessica Meir svevde fredag ut av romstasjonen for å erstatte en ødelagt batterilader..

VG - 18 Oct 19 kl. 16:07

Historisk romvandring

For første gang i historien ble en romvandring ved Den internasjonale romstasjonen (ISS) utført bare av kvinner..

VG - 18 Oct 19 kl. 16:07

Trump hyller historisk romvandring: – Fantastisk

For første gang i historien ble en romvandring ved Den internasjonale romstasjonen (ISS) utført bare av kvinner..

E24 - 03 Dec 19 kl. 05:48

Astronauter romvandrer for å reparere stråledetektor til to milliarder dollar

Astronauter romvandret på utsiden av den internasjonale romstasjonen for å installere nye pumper på en kosmisk stråledetektor til to milliarder dollar..

NRK - 24 Sep 19 kl. 07:38

Til månen i 2024

Den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA har bestilt 3 Orion romkapsler av produsenten Lockheed, til en verdi av om lag 3 milliarder dollar. Romfartøyene skal kunne ta astronauter til månen i 2024..

Aftenposten - 23 Aug 19 kl. 06:11

Russisk robot bistår astronauter på ISS

Fedor er 180 centimeter høy, veier 160 kilo, har armer, bein og hode og er sølvaktig i fargen. Torsdag ble roboten sendt alene opp til romstasjonen ISS..

E24 - 24 Sep 19 kl. 06:00

NASA og Lockheed med milliardavtale for ny månelanding

NASA skal betale romfartøyprodusenten Lockheed nær tre milliarder dollar for å bygge tre Orion-romkapsler som kan ta astronauter til månen i 2024..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Mann påkjørt i Skien

En person fraktes til sykehus etter å ha blitt påkjørt under kryssing av en vei. Ulykken skjedde i krysset ved Kjørbekkvegen. Det skal være trafikale problemer på stedet..

NRK - 15 minutter siden

Streikekaos fortsetter i Frankrike

Den omfattende transportstreiken i Frankrike fortsatte på tiende dagen lørdag, melder AFP. Transportarbeidere streiker i protest mot president Emmanuel Macrons pensjonsreformer. Nå frykter mange at det vil bli kaos i togtrafikken i jula..

NRK - 30 minutter siden

Reagerer på «celle» for demente

Det er uakseptabelt at det har blitt brukt en «celle» for å låse inn eldre demente ved Presteheia omsorgssenter i Kristiansand. Det mener ordfører Harald Furre. Han sier til NRK at praksisen må opphøre, og ber helse-og sosialdirektøren redegjøre..

NRK - 15 minutter siden

Chile med nytt avtaleforslag

Chile vil komme med et nytt og mer ambisiøst forslag til avtaletekst på klimatoppmøtet rundt kl 16, sier Chiles talsperson Andres Landerretche på en pressekonferanse lørdag ettermiddag. Han tror forhandlingene i Madrid vil komme i land i kveld..

NRK - 45 minutter siden

Go Ahead overtar i morgen

Søndag starter 200 nye ansatte i ny jobb hos Go Ahead Norge, og første toget går fra Stavanger klokken 06:47. – Vi overtar først nå alt av materiell i løpet av disse siste timene, det har vært en utfrdring for oss, sier adm dir Cathrine Elgin..

NRK - 45 minutter siden

Flere pågrepet etter valg i Algerie

400 er pågrepet etter protester på fredag mot presidentvalget i Algerie, melder DPA. Abdelmadjid Tebboune, en støttespiller av landets hærsjef, vant torsdagens valg. Valgdeltakelsen var lav og mange demonstranter mener valget var udemokratisk.

NRK - 1 time siden

AI skal fullføre Beethovens 10.nde

Kunstig intelligens skal prøve å fullføre komponisten Ludwig van Beethovens 10. symfoni, melder AFP. Ved hjelp av notene han skrev ned før han døde i 1827, prøver man å fullføre verket i forbindelse med at det er 250 år siden han ble født neste år..

NRK - 1 time siden

En person knivstukket

En person skal ha blitt knivstukket på en privat adresse på Jessheim, skriver politiet på Twitter. Den skadde er kjørt til Ullevål sykehus. En person er pågrepet etter hendelsen.

NRK - 1 time siden

Krisestemning på klimatoppmøtet

Mange i Madrid raser av forslaget til avtale. – Aldri før har jeg sett et så stort gap mellom det vitenskapen trenger og det folk i hele verden krever, og det forhandlerene leverer, sier Alden Meyer i Union of Concerned Scientists..

NRK - 2 timer siden

Arbeidsulukke ved oppdrettsanlegg

Ein person er frakta til sjukehus med luftambulanse etter ei ulukke på eit oppdrettsanlegg i Festvåg i Nordland. Det er ukjent skadeomfang..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt