NRK > Nyheter

Thursday, 04 June, 03:13

NRK - 03 Dec 19 kl. 00:52

Astronauter på romvandring

Astronauter romvandret mandag på utsiden av den internasjonale romstasjonen for å installere nye pumper på en stråledetektor til to milliarder dollar. Romvandringen var den tredje på nesten tre uker for astronautene Luca Parmitano og Andrew Morgan..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Luca Parmitano, Andrew Morgan

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Astronauter, romvandring
Aftenposten - 18 Oct 19 kl. 16:59

Kvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring

For første gang i historien blir en romvandring ved Den internasjonale romstasjonen (ISS) utført av to kvinner..

P4 - 18 Oct 19 kl. 15:15

Første romvandring med bare kvinner

I dag har to kvinnelige astronauter skrevet historie da de for aller første gang startet på en romvandring gjennomført av kun kvinner. De to jobber med å bytte ut batterier på den internasjonale romstasjonen. De gikk ut av luken til romstasjonen rundt klokken halv to, og det er ventet at de vil bruke fem timer på operasjonen..

NRK - 18 Oct 19 kl. 15:15

Kvinnelige astronauter i rommet

For første gang i historien blir en romvandring ved Den internasjonale romstasjonen (ISS) utført av to kvinner. De to NASA-astronautene Christina Koch og Jessica Meir svevde fredag ut av romstasjonen for å erstatte en ødelagt batterilader..

VG - 18 Oct 19 kl. 16:07

Historisk romvandring

For første gang i historien ble en romvandring ved Den internasjonale romstasjonen (ISS) utført bare av kvinner..

VG - 18 Oct 19 kl. 16:07

Trump hyller historisk romvandring: – Fantastisk

For første gang i historien ble en romvandring ved Den internasjonale romstasjonen (ISS) utført bare av kvinner..

P4 - 05 May 20 kl. 13:29

Kina vil til månen

Kina planlegger nå å sende astronauter til månen. De har som mål å etablere en permanent romstasjon på månen innen utgangen av 2022, og i dag var det prøveoppskyting av en 54 meter lang bærerakett. Så langt er det bare USA som har sendt astronauter til månen, den siste i 1971..

NRK - 09 Apr 20 kl. 17:21

Astronauter har ankommet ISSID

Et Sojuz-fartøy med tre astronauter om bord har ankommet den internasjonale romstasjonen. De tre astronautene ble torsdag skutt opp fra rombasen i Bajkonur i Kasakhstan, med kurs for Den internasjonale romstasjonen (ISS)..

VG - 17 Apr 20 kl. 21:11

Klart for historisk oppskyting: Første romfart fra USA med astronauter på snart ti år

Det er nesten ti år siden NASA sist sendte astronauter ut i rommet fra amerikansk jord. Nå skal det skje igjen i mai ved hjelp av selskapet til Tesla-gründeren Elon Musk..

E24 - 03 Dec 19 kl. 05:48

Astronauter romvandrer for å reparere stråledetektor til to milliarder dollar

Astronauter romvandret på utsiden av den internasjonale romstasjonen for å installere nye pumper på en kosmisk stråledetektor til to milliarder dollar..

NRK - 09 Apr 20 kl. 10:28

Reiste til verdensrommet

Tre astronauter tok av fra en russisk oppskytningsstasjon i Kasakhstan for å reise til den internasjonale romstasjonen torsdag. Det var først gjort endringer i oppskytningen på grunn av koronavirusutbruddet, men torsdag kom de tre seg av gårde..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Obama ber om politireformer

Tidligere president Barack Obama ber ordførere i alle amerikanske byer om å ta opp og gå gjennom politiets retningslinjer for bruk av makt. Ifølge Obama Foundation har svarte amerikanere tre ganger så høy risiko for å dø i politiets varetekt som hvite..

NRK - 9 timer siden

3000 år gammel maya-bygning funnet

I Mexico har forskere oppdaget de største og eldste bygningsrestene etter maya-sivilisasjonen. Ved hjelp av fjernmålingsteknikken lidar er det funnet en kolossal, firkantet struktur nær grensen til Guatemala, melder Reuters..

NRK - 1 time siden

Obama: – Det er skremmande

Tidlegare president Barack Obama talte onsdag til unge amerikanarar om den dramatiske situasjonen som USA står i etter drapet på George Floyd. Obama sa at situasjonen er skremmande, men dette er ei moglegheit for folk til å sjå rasismen i USA..

NRK - 2 timer siden

Gentest kan gi falske utslag

Bruk av gentesten NIPT kan føre til abort av friske fostre, sier seksjonsoverlege ved Nasjonal behandlingstjeneste for avansert invasiv fostermedisin, og professor ved NTNU, Torbjørn Moe Eggebø.Reglene for bruk av gentest ble nylig endret..

NRK - 2 timer siden

Ny stor krisepakke i Tyskland

Regjeringspartiene i Tyskland er enige om å bruke 130 milliarder euro i en ny krisepakke som skal dempe de økonomiske følgene av koronapandemien. Tyske familier får 300 euro ekstra per barn, momsen blir satt ned og elbiler får mer offentlig støtte..

NRK - 3 timer siden

Hunden Raija overlevde jordskredet

Elghunden Raija ble reddet ut av det store jordskredet i Talvik i Alta av redningshelikopter som fant hunden og fikk løftet den i sikkerhet. Huset til familien Hagalid var et av åtte hus som ble feid på sjøen av raset..

NRK - 3 timer siden

Oppretter spleis for svindelofre

Lillian Jensen (76) som ble fralurt 350.000 kroner av telefonsvindlere, får støtte fra fremmede som har opprettet en spleis for henne på nettet. Jensen ble oppringt fra et forfalsket nummer som tilhører Sparebank 1 og lurt til å gi fra seg passord..

NRK - 3 timer siden

Fant maursyre i død gutt

Seks år etter at en 15 måneder gammel gutt ble funnet død i Vanvikan i Trøndelag, fant politiet ut at gutten hadde maursyre i kroppen. Faren er siktet i saken. Nå skal saken behandles i Høyesterett..

NRK - 3 timer siden

Seks skadd i påkjørsel i Nederland

Seks gjester på en fortauskafe ble skadet da en bil kjørte opp på fortauet i byen Gennep sør i Nederland onsdag kveld, melder Reuters. Det er uklart hvorfor bilen endte på fortauet. Sjåføren er arrestert av politiet..

NRK - 3 timer siden

Vil fjerne statue av general Lee

Virginas guvernør Ralph Northam skal torsdag presentere planer for å fjerne statuen av sørstatsgeneralen Robert E. Lee fra hovedgata i delstatshovedstaden Richmond, melder AP som siterer en ikke-navngitt kilde i delstatsadministrasjonen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt