NRK > Nyheter

Onsdag, 21 April, 08:04

NRK - 10 feb. 21 kl. 15:51

Asiatiske amerikanere angripes

Myndighetene i San Francisco lover tiltak etter angrep mot eldre innbyggere av asiatisk herkomst. Angrepene knyttes til fordommer mot asiater i samband med koronapandemien, melder Washington Post. En 84 år gammel mann er død, og flere er skadet..
Les mer på NRK


Les mer om:
San Francisco, Washington Post

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Asiatiske, amerikanere, angripes
VG - 25 mars 21 kl. 11:09

Jay Leno etter 20 år: Sier unnskyld til asiat-amerikanere

Jay Leno (70) beklager at han har fleipet på bekostning av asiatiske amerikanere..

NRK - 12 mars 21 kl. 02:53

Biden fordømmer fremmedfrykt

President Joe Biden fordømmer voldsbruken og fremmedfrykt som asiatiske amerikanere har måttet utholde siden starten av pandemien. I sin tale på ettårsdagen for nedstengningen i USA sa han at «det er galt, det er uamerikansk og det må ta slutt»..

Aftenposten - 03 mars 21 kl. 12:37

Amerikanere som ser slik ut, opplever mer hets og vold. Bawi Cung og barna ble knivstukket i butikken.

Amerikanere av asiatisk opphav utsettes oftere for hets. Pandemien antas å være årsaken..

NRK - 06 mars 21 kl. 09:29

Flere amerikanere tilbake i jobb

Jobbmarkedet i USA opplever et oppsving, og i februar kom 379.000 amerikanere tilbake på jobb, melder The New York Times. Økningen skyldes i stor grad gjenåpning av restauranter og barer.

VG - 21 mars 21 kl. 05:11

Hollywood-stjerne: – Det har vært jaktsesong på asiat-amerikanere

Skuespiller Olivia Munn (40) er blant Hollywood-stjernene som tar et hardt oppgjør med hatkriminalitet rettet mot amerikanere med asiatisk bakgrunn..

NRK - 28 mars 21 kl. 04:13

Kaller Kinas sanksjoner grunnløse

USA advarer Kina om at gjengjeldelsessanksjonene mot to amerikanere er grunnløse og kun fører til mer kritikk av «det pågående folkemordet» i Xinjiang. Kina har innført sanksjoner mot to amerikanere, én canadier og en menneskerettighetsgruppe etter kritikk av Kinas behandling av uigur-muslimene..

NRK - 29 mars 21 kl. 20:32

Tilgjengelig for 90 prosent i april

Innen 19. april vil 90 prosent av voksne amerikanere ha en koronavaksine tilgjengelig innen åtte kilometer fra der de bor, anslår Det hvite hus. Over 93 millioner i USA har fått første vaksinedose, mens 51 millioner amerikanere så langt er blitt fullvaksinert, ifølge oversikten til New York Times..

VG - 06 april 21 kl. 22:42

Biden: Alle voksne amerikanere kan stille seg i vaksinekø innen 19. april

Tirsdag kveld annonserte USAs president Joe Biden at alle voksne amerikanere vil kunne stille seg i vaksinekø innen 19.april. Presidenten advarte også mot å tro at USA har nådd enden av tunellen i kampen mot coronaviruset..

VG - 06 april 21 kl. 22:42

Biden: Alle voksne amerikanere kan stille seg i vaksinekø innen 19.april

Tirsdag kveld annonserte USAs president Joe Biden at alle voksne amerikanere vil kunne stille seg i vaksinekø innen 19.april. Presidenten advarte også mot å tro at USA har nådd enden av tunellen i kampen mot coronaviruset..

NRK - 07 april 21 kl. 02:10

USA framskynder mål for vaksinering

Alle voksne amerikanere vil bli innlemmet i koronavaksinasjonsprogrammet innen 19. april, sier president Joe Biden, som dermed framskynder målet med to uker. Datoen var tidligere satt til 1.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Nye fartsgrenser til sjøs

Frå 15. mai blir det nye fartsgrenser til sjøs, opplyser Samferdsledepartementet. Mellom anna blir det ikkje lov å føra båt raskare enn 5 knop, dersom du er mindre enn 50 meter frå folk som badar eller bademerkebøyer..

NRK - 15 minutter siden

Politisk kvarter

NRK - 30 minutter siden

Johnson glad for superliga-kollaps

Den britiske statsministeren Boris Johnson er glad for avgjerda om at dei engelske klubbane ikkje vil vera med i den nye superligaen likevel. Etter kraftig kritikk frå dei fleste fotballinteresserte trekte klubbane seg ut av prosjektet i går kveld..

NRK - 45 minutter siden

Få søkarar til distriktsjobbar

Næringsdepartementet gjorde det mogleg å søka på departementsjobb, sjølv om ein bur langt frå Oslo. Likevel var 8 av 10 søkarar frå Oslo eller Viken..

NRK - 1 time siden

Kan vera lite nytte av massetesting

Massetesting for koronavirus på skulane har lite nytte, dersom det er lite smitte i området. Det understreker Helsedirektoratet til NTB. Mellom anna har Viken og Rogaland varsla massetesting for å halde skulane opne.

NRK - 1 time siden

Kommer til å erkjenne drapet

Mannen som er tiltalt for å ha drept en annen mann i Nittedal i mai i fjor, vil erkjenne drapet i retten. Onsdag starter rettssaken i Nedre Romerike tingrett mot den 49 år gamle mannen som er tiltalt for å ha drept 34 år gamle Kristian Løvlie..

NRK - 1 time siden

Semje om utsleppskutt i EU

EU skal kutta CO2-utsleppa med minst 55 prosent innan 2030, samanlikna med nivået i 1990. Det har EU-landa, EU-parlamentet og EU-kommisjonen blitt samde om, opplyser klimakommisær Frans Timmermans. Klimamålet har blitt drøfta i fleire månadar..

NRK - 1 time siden

Dystre koronatal i India

Siste døgn blei det registrert 295 000 nye koronasmitta i India, noko som er det høgaste talet til no under pandemien. Det blei også registrert kring 2000 koronarelaterte dødsfall siste døgn, melder Reuters..

NRK - 1 time siden

AstraZeneca-vaksine gjev blødningar

Folk som har teke AstraZeneca-vaksinen får oftare blåmerker, naseblod og blødning frå tannkjøtet enn folk som har fått andre vaksinar. Det syner undersøkingar frå FHI, skriv Aftenposten. Nær 4500 personar har ore med i undersøkinga, og 124 svarte at dei fekk mindre, ufarlege blødningar.

NRK - 2 timer siden

186 nye smittetilfeller i Oslo

Det er registrert 186 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 26 over snittet de sju foregående dagene. 186 tilfeller er 18 flere enn på mandag, men 56 færre enn samme dag forrige uke.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt