NRK > Nyheter

Friday, 03 April, 22:19

NRK - 23 Feb 20 kl. 22:51

Arbeidstilsynet: XXl bryter loven

Arbeidstilsynet har funnet flere alvorlige brudd på arbeidsmiljøloven hos sportskjeden XXL. Blant annet krever tilsynet svar på bruken av midlertidig ansatte, skriver E24..
Les mer på NRK


Les mer om:
XXL, E24, XXl

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Arbeidstilsynet, XXl, bryter, loven
NRK - 18 Feb 20 kl. 05:55

Sju av åtte sykehus bryter loven

Et tilsyn utført av Statens helsetilsyn ved sykehusene viser at nesten alle bryter loven og utsetter pasienter for alvorlig risiko når de ikke får plass på rett avdeling. Åtte sykehus er undersøkt, og kun Helse Stavanger har fått godkjent, skriver VG.

P4 - 16 Dec 19 kl. 12:37

– Lovbrudd skjer i alle kommuner

Det er ikke bare i Oslo at sykehjem bryter arbeidsmiljøloven for å gi forsvarlig helsehjelp. Det sier leder av Norsk sykepleierforbund, Lill Sverresdatter Larsen. Tall NRK har fått innsyn i viser at sykehjem i hovedstaden har brutt loven nesten 700 ganger på åtte måneder.

VG - 18 Feb 20 kl. 07:50

Helsetilsynet: Syv av åtte sykehus bryter loven

Sykehusene er så fulle at pasientene ikke får plass på avdelingen der de hører hjemme. Statens Helsetilsyn mener syv av åtte sykehus følger opp såkalte «utlokaliserte» pasienter så dårlig at de bryter loven og utsetter pasienter for alvorlig risiko..

VG - 18 Mar 20 kl. 21:25

Arbeidstilsynet fornøyd med Lan Marie Bergs opprydding

Arbeidstilsynet er ferdig med sitt tilsyn av Energigjenvinningsetaten i Oslo. De frafaller alle pålegg knyttet til brudd på arbeidsmiljøloven..

P4 - 11 Nov 19 kl. 12:52

Ba Oslo stanse lovbrudd i 2012

Arbeidstilsynet ga allerede i 2012 Oslo kommune beskjed om å stanse brudd på arbeidsmiljøloven. Det skjedde etter at tilsynet avdekket grove overtidsbrudd. Men fremdeles mangler byrådenes egne avdelinger systemer for å avdekke slike lovbrudd, og NRK har avslørt at kommunen siden 2013 har brutt loven nesten 250.

P4 - 18 Feb 20 kl. 08:13

Sju av åtte sykehus bryter loven

Sju av åtte sykehus bryter loven når det gjelder pasienter som ikke får plass på avdelinger de skal være på. Det kommer i et landsomfattende tilsyn fra Statens Helsetilsyn. På grunn av plassmange må pasienter flyttes til andre avdelinger enn der de hører hjemme.

Aftenposten - 11 Nov 19 kl. 12:58

Arbeidstilsynet ga Oslo beskjed om å stanse lovbrudd i 2012

Oslo kommune fikk i 2012 beskjed fra Arbeidstilsynet om å stanse bruddene på arbeidsmiljøloven. Sju år senere har kommunen nesten 250.000 lovbrudd..

NRK - 29 Nov 19 kl. 17:47

Bryter arbeidsmiljøloven

Sørlandet sykehus har registrert 20.534 mulige brudd på arbeidsmiljøloven hittil i år. Tallene kommer fra en oversikt helseministeren har sendt Stortinget.

P4 - 17 Dec 19 kl. 07:21

- Berg visste om lovbrudd

Opposisjonen i Oslo reagerer kraftig på at miljøbyråd Lan Marie Berg, ifølge NRK , skal ha visst om de omfattende bruddene på arbeidsmiljøloven i over et halvt år da hun sa til Arbeidstilsynet om at hun manglet tilfredsstillende oversikt. Folkeaksjonen Nei til Bompenger går lengst og varsler mistillit på nyåret. Lan Marie Berg er sykemeldt.

P4 - 24 Feb 20 kl. 07:26

Arbeidstilsynet vil ta ansvar for yrkesdykkerne

Arbeidstilsynet vil ta fullt ansvar for sikkerheten til de om lag 700 yrkesdykkerne i Norge. I dag er det Arbeidstilsynet som har ansvaret for å føre tilsyn med yrkesdykkere - men et utvalg har foreslått at Sjøfartsdirektoratet skal overta ansvaret, skriver Dagbladet. Yrkesdykkere frykter at regelendringer og endring av tilsynsmyndighet vil føre til flere ulykker og endrede arbeidsforhold..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Portforbud for unge tyrkere

Som del av nye koronatiltak i Tyrkia, bes alle under 20 år om å holde seg inne. Samtidig blir det ulovlig for kjøretøy å forlate eller ankomme 31 byer, inkludert Istanbul og Ankara. Det blir også påbudt å bruke ansiktsmasker på markeder og butikker..

NRK - 15 minutter siden

Sveriges regjering ber om økt makt

Den svenske regjeringen jobber med en ny lov for at de skal kunne iverksette koronatiltak raskere, melder Expressen. Loven skal gi mer makt til regjeringen, slik at de kan ta beslutninger om koronatiltak uten at det skal gå gjennom Riksdagen..

NRK - 45 minutter siden

New York-ordfører om korona

NRK - 1 time siden

Høyeste antall døde på én dag

Ni personer har dødd som følge av covid-19 i Norge i dag. Dette er det så langt høyeste antallet døde registrert på én dag..

NRK - 1 time siden

Russland stanser alle flyvninger

Russland stanser alle flyvninger inn og ut av landet fra midnatt, melder Reuters. Det betyr at russere som vil hjem og utlendinger som vil ut ikke kan reise, med mindre de fyller ut et skjema som ifølge myndighetene gjøres tilgjengelig lørdag..

NRK - 1 time siden

588 døde på franske sykehus

Det siste døgnet har 588 personer dødd av covid-19 på franske sykehus, opplyser landets helsemyndigheter ifølge France24. I tillegg rapporteres det om ytterligere 532 dødsfall på sykehjem. Totalt har 6507 dødd av covid-19 i landet..

NRK - 2 timer siden

Sier nei til påskeåpne butikker

Fylkesmannen i Oslo og Viken har avslått Oslo kommunes søknad om utvidede åpningstider for butikker i påsken, skriver VG. Tidligere fredag sendte kommunen en søknad om å få ha åpne dagligvarebutikker og apotek i påsken..

NRK - 2 timer siden

Rundt 500 utskrevet i Danmark

Av de 1173 personene med covid-19 som har blitt lagt inn på danske sykehus, har rundt halvparten blitt skrevet ut, opplyser danske helsemyndigheter. Fredag er 517 smittede personer på sykehus..

NRK - 2 timer siden

Over tusen nye dødsfall i Frankrike

Antall døde av covid-19 har økt fra 5387 i går til 6507 i dag i Frankrike, ifølge Reuters. Dette er dødsfall registrert på sykehus og sykehjem..

NRK - 2 timer siden

400 Vy-ansatte permitteres

400 ansatte i Vy har i dag fått permitteringsvarsel. – Uten kunder og billettinntekter, er inntektstapet så stort at vi ser oss nødt til å permittere stadig flere medarbeidere, sier konsernsjef Geir Isaksen i Vy i en pressemelding..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt