Hopp til innhold

Apotek ser stor økning i jod-salget

– Den siste uka har det vært mer enn en dobling hver dag. Så det er klart at der er en trend her når man ser på salgstallene, selv om kvantumet er ikke så stort, sier pressekontakt Kjersti Solberg Ofstad i Apotek 1 til NRK.

I fjor solgte Apotek 1 rundt 1200 pakker med jod. Det er med andre ord et produkt som ikke er veldig etterspurt blant Apotek 1 sine kunder.

Mens opptrappingen av konflikten mellom Russland og Ukraina har økt, ser Apotek 1 imidlertid en økning i salget.

– Det er noen apotek som er blitt tomme i dag. De aller fleste er ikke det. Men det er fordi beholdningen er liten fra før av. Apotekene våre har fra 2-15 pakker stående på lager, fordi det selges veldig lite av det, sier Ofstad.

Foreløpig planlegger ikke Apotek 1 og øke bestillingen av jod, og de er ikke redde for å gå tom, opplyser Ofstad.

– Men det er en situasjon vi følger med på, sier hun.

Torsdag invaderte Russland nabolandet Ukraina. Flere byer er angrepet, og to av Ukrainas 24 regioner er tatt av russerne.

Også nettapoteket Farmasiet merker at etterspørselen etter jod øker. De ble utsolgt for jod allerede på onsdag.

– Vi ser at det er en veldig stor interesse for jod når vi ser på hvilke sider hos oss som er mest besøkt. Både direkte sider hvor man kommer inn på produktet, men også informasjonssider om produktet medisinsk jod. Så folk søker etter produktet, og etter infromasjon om det, sier informasjonssjef Hanne Kjærnes i Farmasiet til NRK.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no