P4 > Nyheter

Saturday, 19 October, 11:11

P4 - 17 Sep 19 kl. 06:26

Ap tapte mest i flest kommuner

Arbeiderpartiet var den største taperen i nær halvparten av kommunene ved valget i år.
En oversikt fra NRK viser at Ap tapte mest oppslutning i 163 av Norges 356 kommuner.
Og det var intet lystig valg for det nest største partiet heller - Høyre tapte nest mest og var den største taperen i 58 kommuner..
Les mer på P4


Les mer om:
NRK, Ap, Norges

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ap tapte, mesti , flest, kommuner
Klartale - 17 Sep 19 kl. 09:00

Så mye tapte Ap i valget

Arbeiderpartiet gjorde det dårlig i kommunevalget i 2019. Partiet tapte flest stemmer i 163 kommuner..

P4 - 05 Sep 19 kl. 10:28

Senterpartiet kan få flest folkevalgte

Senterpartiet ligger an til å få flest folkevalgte i kommunene. Det viser en beregning som Poll of polls har gjennomført, basert på meningsmålinger i 168 kommuner, skriver Nationen. Til tross for at de er tredje størst på meningsmålingene ligger de, ifølge beregningene, an til å ende opp med 2699 mandater - flest av alle partier.

Aftenposten - 10 Sep 19 kl. 20:37

Partienes topp-ti-på-topp-kommuner

Sp kan skryte av å ha fått rent flertall i flest kommuner. Her får du oversikten over alle partienes ti beste kommuner etter årets kommunevalg..

P4 - 11 Sep 19 kl. 16:20

Annenhver kommune skiftet farge

Mer enn annenhver kommune har fått et nytt parti som sitt største etter valget. 183 kommuner, 51,4 prosent, skiftet farge, viser en oversikt fra NTB. Senterpartiet topper vekst-listen - ble størst i 127 kommuner, opp fra 98 i 2015.

NRK - 11 Sep 19 kl. 16:34

Annenhver kommune skiftet farge

Litt over halvparten av landets kommuner, 51,4 prosent, har fått et nytt parti som sitt største etter valget. Men Arbeiderpartiet er fortsatt størst i flest kommuner..

P4 - 24 Sep 19 kl. 07:27

Norske kommuner mangler planer mot vold i nære relasjoner

Kun 4 av ti norske kommuner har gode handlingsplaner mot vold i nære relasjoner. Det viser en fersk rapport fra Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress, NKVTS. Det er flest kommuner med høye innbyggertall som har handlingsplaner, men allikevel bor bare 63 prosent av innbyggerne i kommuner med slike hjelpetilbud.

NRK - 07 Sep 19 kl. 22:55

Disse partiene bruker mest

Stortingspartiene bruker millioner på sosiale medier i valgkampen. Arbeiderpartiet og Høyre bruker mest og har flest annonser..

P4 - 06 Sep 19 kl. 06:44

Flest uføre på bygda

Andelen uføre i mange distriktskommuner er mange ganger så høy som i byene. Seks kommuner har en andel uføre på over 20 prosent, og ytterligere 95 kommuner har en andel over 15 prosent, viser en kartlegging Nationen har gjort. Statistikken viser en klar overvekt av distriktskommuner blant de dårligste, og bykommuner blant de beste.

P4 - 26 Sep 19 kl. 23:05

Usunne mest skeptiske til helsetiltak

De som lever usunt er mest negative til sunnhetskampanjer fra myndighetene. Det viser forskning fra Universitetet i Oslo og NTNU, skriver Aftenposten. Der kommer det frem at nordmenn flest er positive til at myndighetene driver med helseforebyggende tiltal.

NRK - 08 Sep 19 kl. 06:01

Første valgdag for 154 kommuner

Søndag 8. september er det første valgdag for 154 kommuner som har to valgdager, neste er mandag 9. september.

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

13 døde i Russland

Dødstallet etter at en demning brøt sammen i Krasnojarsk i Sibir i Russland i natt har nå steget til 13. Demningen hadde forbinelse til en gullgruve, og da den kollapset strømmet store vannmasser inn i en brakkeby der det bodde 80 gruvearbeidere. Fremdeles er ti personer savnet, og det pågår søk på stedet..

P4 - 1 time siden

USA skjerper sanksjoner

USA skjerper nå sanksjonene mot Cuba. Amerikanerne forbyr leasing av fly til cubanske selskap og innfører restriksjoner på eksport av varer med amerikansk innhold til landet. Hvilke varer, og hvor mange fly som rammes av de nye restriksjonene, er ikke kjent.

P4 - 1 time siden

Advarer mot utpressingsmail

Politiet i Sør-Vest advarer mot utpressingsmail. Politiet har fått flere telefoner fra folk som sier de, via epost, har blitt truet med at bilder blir publisert dersom de ikke betaler. Dette er svindel, og de har ikke kontroll på din PC, sier politiet, som understreker at folk ikke skal betale eller gå i dialog med svindlerne..

P4 - 1 time siden

Hovland over 70 slag

I natt ble superrekken til golfstjernen Viktor Hovland brutt. Nordmannen ble denne uken historisk, da han som første spiller gikk 18 strake runder under 70 slag på PGA-touren. Og 22-åringen forlenget også rekorden til 19 runder.

P4 - 21 timer siden

Uenige om straff for Keshvari

- Det er altfor strengt å dømme stortingsrepresentant Mazyar Keshvari til ett og et halvt års fengsel for å ha levert falske reiseregninger. Det mener hans forsvarer John Christian Elden. Keshvari som i dag meldte seg ut av Frp, har innrømmet å ha lurt til seg 450.

P4 - 2 timer siden

Politiadvokat hadde ulovlige våpen

En politiadvokat på Romerike hadde mer enn hundre ulovlige våpen på et hemmelig lager hjemme. Det var i februar 2017 at politiadvokaten i 30-årene ble siktet. Noen dager senere ble han funnet død på sitt eget kontor, skriver VG.

P4 - 2 timer siden

Rekordmye bjørn i Norge

Det blir stadig flere bjørner her i landet. I fjor ble det registrert 138 ulike bjørner, ifølge Norsk institutt for bioøkonomi. Det er 13 flere enn året før.

P4 - 3 timer siden

Advarer om tilstanden til Sivilforsvaret

I en ny rapport advares det om tilstanden til Sivilforsvaret. Sivilforsvaret har som hovedoppgave å verne sivilbefolkningen i krig, og stiller også med forsterkninger i kriser, som ved skogbrann, flom og ras. Men gammelt utstyr, gamle biler og lite øving gjør at Sivilforsvaret har store utfordringer, ifølge rapporten VG har fått innsyn i.

P4 - 3 timer siden

Død etter masseslagsmål

En mann er død etter et masseslagsmål i Göteborg i natt. Det var rundt halv fire at politiet fikk melding om at et titall personer hadde barket sammen ved sentralstasjonen, og de fant mannen på bakken. En person er pågrepet etter hendelsen..

P4 - 3 timer siden

Elleve døde i Russland

Minst elleve personer har mistet livet og 15 er savnet etter at en demning har brutt sammen i Krasnojarsk i Sibir. Det opplyser russiske myndigheter. Demningen var bygget ved en gullgruve, og store mengder vann fosset inn i brakkebyen der mange av de rundt 270 gruvearbeiderne lå og sov..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt