Ansatte reagerer på at Listhaug vil gi dem blomster: - Kaller det naziblomster

Justisdepartementet la ut melding på intranettet om at ansatte kunne få Listhaug-blomster med seg hjem. Det misliker flere av de ansatte sterkt.

BLOMSTERHAV: Justisminister Sylvi Listhaug på sitt kontor med hundrevis av blomsterbuketter som hun har fått i støtte av sine tilhengere etter den siste ukes hendelser. En Facebook-aksjon ble satt i gang til støtte for den hardt pressede justisministeren. Nå reagerer ansatte på at Listhaug ga dem tilbud om å ta med seg blomster hjem. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BLOMSTERHAV: Justisminister Sylvi Listhaug på sitt kontor med hundrevis av blomsterbuketter som hun har fått i støtte av sine tilhengere etter den siste ukes hendelser. En Facebook-aksjon ble satt i gang til støtte for den hardt pressede justisministeren. Nå reagerer ansatte på at Listhaug ga dem tilbud om å ta med seg blomster hjem. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Fredag viste justisminister Sylvi Listhaug (Frp) stolt fram blomsterhavet hun har fått til fra sine støttespillere.

Flere høyreekstreme og kraftig innvandringsfiendtlige grupperinger oppfordret til å sende blomster til Listhaug.

I dag ble det lagt ut en melding på intranettet hos Justisdepartementet om at ansatte kan ta med seg de flere hundre blomstene hjem.

Det får flere ansatte til å reagere sterkt, skriver Dagens Næringsliv.

- Jeg fikk reaksjoner fra medlemmer i Justisdepartementet om meldingen på intranettet, sier leder for NTL Sentralforvaltningen - som organiserer de ansatte i departmentene - Bjørn Halvorsen, til Dagbladet.

Ifølge kommunikasjonssjef Gunnar Johansen i Justisdepartementet, var det Sylvi Listhaug selv som ønsket å gi de ansatte tilbudet om å ta med seg en bukett.

- Kom fra flere høyreekstreme

- Reaksjonene er sterke fordi kampanjen om å sende blomster kom fra flere høyreekstreme grupper. Mange av de ansatte i Justisdepartementet jobba også i høyblokka 22. juli, da Norge ble rammet av høyreekstrem terror, sier Halvorsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.