Angrep med trusler og lastebil etter at politiet hentet hunden

Dramatisk ved TusenFryd - lastebil stoppet av politiskudd.

TRE ISTYKKERSKUTT DEKK: Politiet avfyrte skudd mot dekkene på en lastebil de forsøkte å stoppe ved Vinterbro lørdag ettermiddag.
Foto: Trond Reidar Teigen, NTB Scanpix.
TRE ISTYKKERSKUTT DEKK: Politiet avfyrte skudd mot dekkene på en lastebil de forsøkte å stoppe ved Vinterbro lørdag ettermiddag. Foto: Trond Reidar Teigen, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den dramatiske trafikksituasjonen med politiskudd mot en lastebil ved TusenFryd fornøyelsespark utenfor Oslo lørdag ettermiddag, ble utløst av misnøye med en hund.

Etter melding om at en hund hadde angrepet en annen hund og hadde vist samme adferd tidligere, dro politiet til et hus i Vinterbro-området i Ås kommune.

Et hundefangerfirma som politiet hadde engasjert, fanget inn den løsgående, store hunden for at politiet skal ha den i forvaring til over helgen.

Ved 14.45-tiden kom den første telefonen fra hundeeieren med trusler mot politifolkene som hadde hentet hunden.

Kjent for trusler og våpen

- Politiet oppfattet det som drapstrusler, og dro tilbake til adressen med to patruljer. Mannen i 40-årene er kjent av politiet fra før, blant annet for trusler og besittelse av våpen, sier operasjonsleder Gisle Sveen til Dagbladet.

Da politipatruljene kom til huset, styrte mannen en Scania lastebil mot begge patruljebilene, satte dem ut av drift og fortsatte på gamle E18 mot Oppegård.

Øst politidistrikt innkalte forsterkninger fra nabodistriktet Oslo, og gjorde flere tiltak for å stenge veien for å trygge andre personer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.