P4 > Nyheter

Lørdag, 19 September, 10:04

P4 - 14 aug. 20 kl. 10:11

Anbefaler bruk av munnbind

Helsedirektoratet vil at nordmenn fremover skal bruke munnbind i enkelte situasjoner.
Det går frem i en pressemelding.
Der skriver direktoratet at de anbefaler bruk av munnbind og tøymunnbind i noen geografiske områder og for en begrenset tidsperiode.
Regjeringen skal klokken 14 legge frem nye retningslinjer om de nye rådene.
Det er ventet at regjeringen da vil følge Helsedirektoratets anbefaling..
Les mer på P4


Les mer om:
Helsedirektoratets

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Anbefaler, brukav , munnbind
P4 - 19 timer siden

Anbefaler fortsatt munnbind

Folkehelseinstiuttet anbefaler fortsatt bruk av munnbind på kollektivtrafikken i Oslo når det ikke er mulig å holde minst en meters avstand. I tillegg støtter de Bergen kommune som har gitt lokale råd om bruk av munnbind der. Folkehelseinstituttet minner om at munnbind ikke erstatter andre smitteverntiltak..

P4 - 16 april 20 kl. 10:48

Anbefaler å bruke munnbind

Det europeiske smittevernbyrået ber alle medlemsland råde folk til å bruke munnbind. Til nå har Norge ikke anbefalt å bruke munnbind. Men assisterende heseldirektør Espen Nakstad sier til NRK at munnbind kan ha noe for seg i tettbygde områder med mye smitte.

P4 - 22 juli 20 kl. 06:55

EU anbefaler munnbind på tog

EU oppfordrer nå både reisende og ansatte til å bruke munnbind på tog og annen kollektivtransport. I sine oppdaterte råd, anbefaler EU-kommisjonen, Det europeiske smittevernbyrået og EUs jernbanebyrå at munnbind benyttes dersom det ikke lar seg gjøre å holde 1,5 meters avstand til andre. Folkehelseinstituttet i Norge har ikke gått ut med noen anbefaling om bruk av munnbind på tog eller annen kollektivtrafikk..

NRK - 14 aug. 20 kl. 10:06

Anbefaler bruk av munnbind

Norske myndigheter vil i dag presenterer nye råd om bruk av munnbind, opplyser Helsedirektoratet. Direktoratet anbefaler allerede bruk munnbind eller tøymunnbind i enkelte situasjoner, geografiske områder og for en begrenset periode..

P4 - 14 aug. 20 kl. 17:43

Vy har bestilt tusenvis av munnbind

Kollektivselskapet Vy har bestilt flere tusen munnbind med ansatte på transportmidlene. Selskapet opplyser til NRK at de var forberedt på regjeringens anbefaling om bruk av munnbind, som ble kunngjort i ettermiddag. De anbefaler bruk av munnbind på kollektivtransport i Oslo og Indre Østfold..

P4 - 07 aug. 20 kl. 07:10

Mangel på munnbind bekymrer sykehusene

Mangel på munnbind bekymrer sykehusene. I dag kan bruk av munnbind bli påbudt eller anbefalt av Helsedirektoratet. Smittevernoverlegen ved Oslo universitetssykehus, Egil Lingaas, sier til NRK at han er bekymret for hva det kan gjøre med sykehusenes tilgang på munnbind.

P4 - 31 juli 20 kl. 13:56

Kan bli aktuelt å anbefale munnbind i Norge

Det kan bli aktuelt å anbefale bruk av munnbind i Norge hvis smitten øker. Det sier avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet. Flere land har innført krav om bruk av munnbind på steder som i butikken og på kollektivtransport.

P4 - 14 aug. 20 kl. 13:59

Munnbind på tog og busser i Oslo og Indre Østfold

Regjeringen anbefaler munnbind på fulle busser og tog i Oslo kommune og i Indre Østfold- regionen. Det kom frem på en pressekonferanse i ettermiddag. De ber folk bruke munnbind når det er fullt og umulig å holde en meters avstand i kollektivtrafikken.

NRK - 11 sep. 20 kl. 14:46

Anbefaler fortsatt munnbind i Oslo

FHI anbefaler fortsatt bruk av munnbind på kollektivtrafikk i Oslo der man ikke kan holde minst en meters avstand. De støtter også anbefalingen om bruk av munnbind i Bergen..

NRK - 22 juli 20 kl. 06:46

EU anbefaler munnbind på tog

EU oppfordrer både reisende og ansatte til å bruke munnbind på tog og annen kollektivtransport. Togpersonell bør også bruke munnbind og bli opplært i bruk, heter det i anbefalingen. Verken i Norge eller Sverige er munnbind anbefalt..

Fler nyheter fra P4

P4 - 15 minutter siden

55 nye smittede i Oslo

55 personer i Oslo har fått påvist koronasmitte det siste døgnet. Det viser tall fra Folkehelseinsituttet, melder NRK. Assisterende helsedirektør Espen Nakstad advarte i går om utviklingen i hovedstaden, der smittetallene har steget jevnt de siste ukene.

P4 - 10 minutter siden

Flere drept i masseskyting

Flere personer skal ha blitt drept i en masseskyting i byen Rochester i delstaten New York i USA. Det melder politiet nå. Det er ikke kjent hvor mange som er skutt og hvor mange som er drept.

P4 - 15 minutter siden

Flerer ukvalifiserte lærere

Det har blitt flere ukvalifiserte lærere i skolen. Andelen har økt med rundt 35 prosent mellom 2013 og 2020, skriver Klassekampen. Ukvalifiserte lærere har i dag ansvaret for 4,5 prosent av unvervisningen i Norge.

P4 - 45 minutter siden

India kan passere USA

India er på vei til å passere USA som det landet med flest koronasmittede i verden. Smittetallet har steget daglig de siste fem ukene. Bare det siste døgnet har rundt 94.

P4 - 45 minutter siden

Stor fare for busstreik

Det kan gå mot en stor busstreik i morgen. Riksmekleren sier det er stor avstand mellom partene i forhandlingene, melder NTB. Busstrafikken i Oslo og Viken kan bli lammet i morgen, om det ikke blir enighet innen midnatt.

P4 - 45 minutter siden

Til legevakt etter brann

Fire personer er sendt til legevakt etter en brann i en enebolig i Bergen i dag tidlig. En familie på fem var i boligen da det begynte å brenne, og alle har kommet seg ut, melder politiet..

P4 - 45 minutter siden

- Lime-tiltalt startet opp ny kjede

Mannen bak Lime-butikkene, som er tiltalt for menneskehandel og organisert kriminalitet, skal ha bygget opp en ny kjede mens han har vært tiltalt. Det melder VG. Mannen anket i 2018 en dom på ni års fengsel i en omfattende Lime-saken, og ankesaken er ikke avgjort.

P4 - 1 time siden

70 millioner til bevaring av kirker

Regjeringen setter av 70 millioner til sikring av gamle kirker i statsbudsjettet for neste år. Det skriver avisen Vårt Land. Pengene skal brukes til å bevare kirker som er bygget før 1850.

P4 - 1 time siden

Hurtigrute-etterforskning mot slutten

Etterforskningen av Hurtigruten er nå i sluttfasen. Selskapet er mistenkt for å ha brutt loven om smitteoverføring og for brudd på koronaforskriften i smittevernloven, i forbindelse med utbruddet på MS Roald Amunsden. Påtalemyndigehten opplyser til Dagens Næringsliv at målet er å komme i mål med etterforskningen i løpet av en måned..

P4 - 1 time siden

Blir ikke avhørt ennå

Mannen i 40-årene som er siktet for å ha drept moren sin i Oslo i går, blir foreløpig ikke avhørt. Mannens forsvarer sier til VG at de hadde et møte i går kveld, og at det ikke blir noe avhør nå på grunn av sakens omstendigheter. Forsvareren vil ikke si noe mer foreløpig.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt