VG > Økonomi

Friday, 05 June, 15:30

VG - 24 May 19 kl. 21:10

Amerikanske arkeologer: Har funnet rester etter slaveskip fra 1860

I 1860 smuglet skipet «Clotilda» 110 mennesker fra det som i dag er Benin til Mobile i Alabama. Ingen har visst hvor skipet ble av – før nå..
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Benin, Mobile, Alabama

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Amerikanske, arkeologerHar , funnet, rester, etter, slaveskipfra , 1860
P4 - 09 Jun 19 kl. 18:14

Flere skjeletter funnet under bussholdeplass

17 skjeletter deriblant et barneskjelett som kan være rundt 400 år gammelt, er funnet i forbindelse med oppføring av et nytt bussholdeplass i Skien. Arkeologene tror at gravplassen som lå en halv meter under bakken, er fra middelalderen etter reformasjonen. På flere skjelett er det funnet rester av hverdagsklær, knappenåler og en giftering, ifølge NRK.

NRK - 05 Sep 19 kl. 15:00

Har funnet kjølen på vikingskip

Arkeologer i Halden i Østfold har funnet kjølen på Gjellestadskipet. De to siste ukene har de undersøkt jordet der vikingskipet. Det er over 100 år siden forrige gang et vikingskip ble funnet på norsk jord..

P4 - Igår: 12:32

Nytt vikingfunn i Trøndelag

Et nytt sjeldent vikingfunn er oppdaget i Trøndelag. Arkeologer har funnet et såkalt dødehus fra vikingtida i området hvor det skal bygges nye E39 i Heim kommune. Slike hus har blitt sett på som et likhus der man oppbevarte døde.

VG - 05 Sep 19 kl. 15:16

Arkeologer har funnet kjølen på Gjellestadskipet i god stand

Kjølen på Gjellestadskipet er funnet i god stand. Vikingskipet ble funnet på Gjellestad i Halden i 2018..

P4 - 28 Aug 19 kl. 16:54

Vikingskip-funn bekreftet

Arkeologer bekrefter nå i ettermiddag at at de har funnet et vikingskip under bakken på Gjellestad i Halden kommune. Det er det første bekreftede funnet av et vikingskip på norsk jord siden 1903 da Osebergskipet ble funnet. Graden av fuktighet gjør at arkeologene fra Kulturhistorisk museum og Østfold fylkeskommune har tro på at resten av skipet kan ha blitt godt bevart.

NRK - 28 Aug 19 kl. 13:41

Fant massegrav med ofrede barn

I Peru har arkeologer funnet det som kan være historiens største masseofringen av barn. Det er funnet skjeletter fra minst 227 barn i alderen 5 til 14 år. De ble trolig ofret av tilhengere av Chimú-kulturen for over 500 år siden, skriver BBC..

VG - 22 Nov 19 kl. 06:40

Over 1000 år gammelt skip funnet i Møre og Romsdal

Arkeologer har funnet spor av skipet ved hjelp av georadar, og anslår at det er fra vikingtiden – eller enda lenger tilbake..

Aftenposten - 09 May 19 kl. 16:37

Vrak av 165 år gammelt dampskip funnet i byfjorden

Onsdag ble det funnet et skipsvrak fra 1855 i havet mellom Dvergsøya og Bragdøya utenfor Kristiansand. Torsdag undersøkte arkeologer vraket som ligger på 170 meters dyp..

NRK - 21 Feb 20 kl. 17:55

Kan ha funnet graven til Romulus

En gruppe arkeologer offentliggjorde fredag det oppsiktsvekkende funnet av det de tror kan være graven til Romas grunnlegger Romulus. Helligdommen som er avduket, stammer fra om lag 600 år før Kristus, og er dedisert til Romulus..

VG - 08 Nov 19 kl. 13:02

Svenske arkeologer har funnet to skipsvrak fra1600-tallet

Svenske marinarkeologer har funnet vrakene av to orlogsfartøyer som kan være søsterskip til det bevarte Vasa, en av Stockholms største attraksjoner..

Fler nyheter fra VG

VG - 15 minutter siden

Ida Fladen har trukket seg fra «Farmen kjendis»

Idsa Fladen (34) ble syk og måtte trekke seg fra gården..

VG - 1 time siden

Vakker og brutal krim! Bokanmeldelse: Stina Jackson: «Ødemark»

Det svenske stjerneskuddet Stina Jacksons spenningsbok av året er både vakker og brutal. Språklig suveren, men med visse brister og mangler i plottet..

VG - 1 time siden

Demonstrasjonen flyttet -politiet stenger likevel vei sentralt i Oslo

Demonstrasjonen mot rasisme i Oslo fredag ble offisielt flyttet fra den amerikanske ambassaden til Stortinget. Men politiet velger likevel å stenge den sterkt trafikkerte Sørkedalsveien i Oslo, som går forbi ambassaden, fra klokken 13..

VG - 2 timer siden

Ola Klæbo (18) har signert platekontrakt med Sony Music

TRONDHEIM (VG) Johannes Høsflot Klæbos (23) artistbror, Ola «OKEY» Klæbo, har skrevet under en avtale med Sony Music..

VG - 2 timer siden

Nei til 100 millioner i corona-pakke 1

Lotteritilsynet har fredag offentliggjort listen over utbetalinger i den første krisepakken. Den viser at foreninger og lag har fått nei til totalt 100 millioner kroner de har søkt om..

VG - 3 timer siden

Ødegaard om Ungarn-fadesen i ny podkast: – Var begravelsesstemning

Det drar seg mot å være fem år og nesten 40 landskamper siden, men fortsatt svir playoff-bommen mot Ungarn for Martin Ødegaard (21)..

VG - 4 timer siden

«Call of Duty» tar kraftig rasisme-oppgjør

Utviklerne bak spillsuksessen trapper opp kampen mot urettferdighet.

VG - 4 timer siden

NFF fikk ikke viljen sin: 2. divisjon holdes på pinebenken

Norges Fotballforbund hadde et klart mål om at 2. divisjon for herrer og 1. divisjon for kvinner kunne trene som normalt fra mandag..

VG - 4 timer siden

Erna Solberg med kalddusj til håpefulle Sverige-turister

Statsministeren sier Norge trenger mer kunnskap om de lokale smittetallene i Sverige før det blir aktuelt å gjenåpne for reiser til söta bror. Det beroliger Thomas Giertsen..

VG - 5 timer siden

Fagermos Vålerenga-dom: – Har vært preget av kortsiktighet

VALLE HOVIN (VG) Han har bare vært ansatt i klubben i fire måneder. Men allerede nå tør Dag-Eilev Fagermo (53) å si følgende: At Vålerenga har vært «fanget av resultater» – med kortsiktige løsninger for å tilfredsstille supportere og media..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt