VG > Økonomi

Sunday, 18 August, 22:19

VG - 24 May 19 kl. 21:10

Amerikanske arkeologer: Har funnet rester etter slaveskip fra 1860

I 1860 smuglet skipet «Clotilda» 110 mennesker fra det som i dag er Benin til Mobile i Alabama. Ingen har visst hvor skipet ble av – før nå..
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Benin, Mobile, Alabama

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Amerikanske, arkeologerHar , funnet, rester, etter, slaveskipfra , 1860
P4 - 09 Jun 19 kl. 18:14

Flere skjeletter funnet under bussholdeplass

17 skjeletter deriblant et barneskjelett som kan være rundt 400 år gammelt, er funnet i forbindelse med oppføring av et nytt bussholdeplass i Skien. Arkeologene tror at gravplassen som lå en halv meter under bakken, er fra middelalderen etter reformasjonen. På flere skjelett er det funnet rester av hverdagsklær, knappenåler og en giftering, ifølge NRK.

Aftenposten - 09 May 19 kl. 16:37

Vrak av 165 år gammelt dampskip funnet i byfjorden

Onsdag ble det funnet et skipsvrak fra 1855 i havet mellom Dvergsøya og Bragdøya utenfor Kristiansand. Torsdag undersøkte arkeologer vraket som ligger på 170 meters dyp..

VG - 10 Jul 19 kl. 14:58

Mann dømt til ti års fengsel for voldtekt og mishandling av kjærester

En mann i 20-årene er i Alstahaug tingrett dømt til ti års fengsel og betydelige erstatningskrav for å ha voldtatt og mishandlet flere kjærester over tid..

Dagbladet - 25 Jul 19 kl. 09:45

Konteinere skal være fylt av menneskelig rester - sendes tilbake

Myndighetene i Sri Lanka vil sende tilbake over 100 konteinere til Storbritannia. Konteinerne skal være fylt med rester etter mennesker, forkledd som resirkulerbart materiale..

NRK - 17 Jul 19 kl. 19:00

100 skjeletter funnet i Tyskland

Under anleggsarbeid i Stralsund i Nord-Tyskland er det avdekket en gravplass fra middelalderen med rundt 100 skjeletter, opplyser en tysk arkeolog. Flere av skjelettene er fortsatt hele, og arkeologer har samlet seg ved funnstedet for å granske dem..

Aftenposten - 05 May 19 kl. 07:02

4.500 år gammelt gravkammer funnet i Egypt

Arkeologer har oppdaget et 4.500 år gammelt gravkammer i nærheten av de berømte pyramidene på Giza-platået utenfor Kairo, opplyser myndighetene..

NRK - 15 Jul 19 kl. 00:51

Fant seks skip i Bjørvika

Arkeologer har funnet seks skip i Bjørvika siden april, det skriver Aftenposten. Prosjektleder og arkeolog Elling Utvik Hammer kaller utbyggingen av stedet «et arkeologisk eventyr»..

Aftenposten - 15 Jul 19 kl. 10:24

Arkeologer har funnet seks skip i Bjørvika siden april

Tilsammen er mer enn 40 skip fra middelalderen gravd ut av leiren. – Disse funnene setter Oslo på Europa-kartet, sier prosjektleder Elling Utvik Wammer..

NRK - 07 Jul 19 kl. 10:51

Forskning: Sprøytegift kan gi ADHD

Danske forskere har funnet en sammenheng mellom ADHD-symptomer hos barn og rester av plantevernmidler i mødrenes urin under graviditeten, skriver DR. Ifølge undersøkelsen er det snakk om sprøytemidler på frukt og grønt..

NRK - 05 May 19 kl. 07:34

4500 år gammelt gravkammer funnet

Arkeologer har oppdaget et 4500 år gammelt gravkammer i nærheten av de berømte pyramidene på Giza-platået utenfor Kairo i Egypt, opplyser myndighetene. Gravkammeret skal ha tilhørt to prester som arkeologene tror levde under det femte dynastiet..

Fler nyheter fra VG

VG - 30 minutter siden

Rasta-Høiland senket Godset med kunstmål: – Dette er nivået han skal ligge på

(Viking – Strømsgodset 4–0) Først satte Tommy Høiland en «Panenka-straffe» i 1. omgang, deretter lobbet han inn 3–0 på frekkest mulig vis fra hjørnet av 16-meteren..

VG - 2 timer siden

Sandberg-perle da FKH snudde til seier mot VIF: – Sesongens sleivspark

VALLE (VG) (Vålerenga - FK Haugesund 1–2) Niklas Sandbergs (24) perlescoring startet snuoperasjonen for gjestene på Intility Arena. Hjemmefansen endte med å pipe ut eget lag..

VG - 2 timer siden

TIL-kapteinen freste mot dommeren: – Det er helt fryktelig

(Tromsø - Lillestrøm 1–1) Simen Wangberg (28) fikk først et billig straffespark mot, ble så snytt for en tilsynelatende klar straffe andre vei – før han til slutt stanget inn et potensielt livsviktig mål..

VG - 2 timer siden

Sandberg-perle da FKH snudde til seier mot VIF

VALLE (VG) (Vålerenga - FK Haugesund 1–2) Niklas Sandbergs (24) perlescoring startet snuoperasjonen for gjestene på Intility Arena..

VG - 2 timer siden

Nytt mareritt for Brann i Mjøndalen

MJØNDALEN (VG) (Mjøndalen-Brann 2–1) 3050 Mjøndalen betyr ulykke for Brann. Der rykket bergenserne ned og har lidd flere smertelige cuptap. Søndag kom et ubeleilig serietap..

VG - 2 timer siden

Molde på tabelltopp etter «Lekestue»

TRONDHEIM (VG) (Ranheim-Molde 2–3) Med Leke James og Mathis Bolly i storform, gjorde et reservepreget Molde-lag akkurat nok til å slå den blåhvite naboen i nord..

VG - 2 timer siden

Chelsea snublet i Lampards retur til Stamford Bridge: – Du så de var på knærne

(Chelsea – Leicester 1–1) Mason Mount (20) sørget for hjemmejubel på Stamford Bridge allerede etter syv minutter. Den varte én time – så stilnet vertene..

VG - 2 timer siden

Chelsea snublet hjemme mot Leicester etter pangstart

(Chelsea – Leicester 1–0) Mason Mount (20) sørget for hjemmejubel på Stamford Bridge allerede etter syv minutter. Den varte én time – så stilnet vertene..

VG - 5 timer siden

Politidirektøren om ekstern evaluering av terrorsaken: - Vi gjør ikke dette for å finne syndebukker

Et eksternt utvalg skal evaluere hvordan politiet og Politiets sikkerhetstjeneste håndterte terrorangrepet mot Al-Noor-moskeen i Bærum..

VG - 3 timer siden

Bompengeskisse til mer enn 20 milliarder

Bompengeskissen har en samlet ramme på mer enn 20 milliarder kroner over ti år..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt