Nytt vaksinescenario:

Alle over 18 får første dose innen midten av juli

Innen midten av juli skal alle over 18 år ha fått sin første dose med coronavaksine, ifølge det nye vaksinescenarioet til Folkehelseinstituttet.

NYTT VAKSINESCENARIO: Smittevernsdirektør i FHI; Geir Bukholm spår strenge tiltak rundt 17. mai, på tross av et nytt og optimistisk vaksinescenario. Video: Røssland/Andresen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FHIs beregninger oppdateres jevnlig, og siste versjon ble publisert tirsdag ettermiddag.

Vaksineleveranser fra Pfizer, Moderna, Janssen og AstraZeneca inngår i beregningene.

Vaksineringen med sistnevnte coronavaksine er fortsatt satt på pause - foreløpig fram til 12. april.

Få endringer

Det er få endringer å spore i den ferskeste utgaven av FHIs framdriftsplan for vaksineringen i Norge.

I forrige versjon av framdriftsplanen for vaksineringen i Norge, publisert 12. mars, beregnet FHI at alle i aldersgruppen 18 til 44 år kunne ha fått tilbud om første dose mot slutten av juni i sitt optimistiske scenario, mens det mer nøkterne pekte på starten av juli.

Den nye framdriftsplanen har altså justert dette noe lenger fram i tid, til midten av juli. Dette gjelder for både det optimistiske og det mer nøkterne scenarioet.

- Vi tenker nok at dette scenarioet er ganske sannsynlig. Selvfølgelig avhenger det av at vaksinedosene som er avtalt levert blir levert til riktig tid, men det er ikke grunn til å tro at det blir forsinkelser med tanke på det nå, sier smitteverndirektør Geir Bukholm i FHI til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.