NRK > Nyheter

Tirsdag, 07 Juli, 17:34

NRK - 03 juni 20 kl. 07:44

Aksjonerer mot vindkraftverk

Aksjonister fra Motvind Norge, det sørsamilske miljøet i Mo i Rana, forsøker onsdag å sperre en anleggsvei for å protestere mot byggingen av et vindkraftanlegg på Øyfjellet ved Mosjøen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Motvind Norge, Mo, Rana, Mosjøen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Aksjonerermot , vindkraftverk
NRK - Igår: 13:28

Sier nei til utsettelse av frist

NVE har mandag avslått søknader om utsatt frist fra Vikna vindkraftverk, Oddeheia og Bjelkeberget vindkraftverk og Rákkocearro vindkraftverk trinn 3. Før helgen ga NVE også avslag til Kvinesheia og Remmafjellet..

P4 - 23 timer siden

Vindkraftprosjekt får avslag om utsatt frist

Tre vindkraftprosjekter får avslag fra NVE på søknader om utsatt frist. NVE har i dag avslått søknet fra Vikna vindkraftverk, Oddeheia og Bjelkeberget vindkraftverk og Rákkocearro vindkraftverk trinn 3. Også før helgen ga NVE avslag til Kvinesheia og Remmafjellet.

P4 - 10 mai 20 kl. 09:17

Vindkraftutbygging skal prøves for retten

For første gang skal utbygging av et vindkraftverk prøves for retten. Aksjonistgruppa Motvind Norge krever at Nordisk vindkraftverk midlertidig stanser utbyggingen av vindturbiner i Sandnes. Årsaken er at utbygger har fått ja av staten til å bygge mye høyere vindturbiner, uten at konsekvensene for folk og natur er vurdert.

NRK - 20 mai 20 kl. 12:47

Hevder vindkraftverk er ulovlig

Byggingen av et vindkraftverk i Nordland har stengt reinsdyras flyttelei. Reineiernes advokat sier det er ulovlig fordi reindriftsloven angir at flytteleier skal holdes åpne. Statssekretær i Olje- og energidepartementet er uenig i påstanden..

NRK - 14 juni 20 kl. 10:07

Godkjente endringer i vindkraftverk

NVE har godkjent endringer som skal gi større og færre vindmøller i et vindkraftverk ved Flekkefjord i Agder. Gruppen «Nei til vindmøller i Flekkefjord» har blant annet reagert på at endringene innebærer at turbinhøyden økes fra 135 til 200 meter..

P4 - 01 juni 20 kl. 21:23

Vil ta vindkraftverk til retten

Organisasjonen Motvind Norge vil ta åtte vindkraftprosjekt langs norgeskysten til retten. Målet er å stanse de planlagte kraftverkene, melder NRK. Organisasjonen mener regelverket er brutk feil, blant annet når det gjelder støy..

E24 - 01 april 20 kl. 20:51

Vindkraft-aksjonister blokkerte veien for arbeidere

Protestorganisasjonen Motvind Norge har satt opp vaktpost i Kvinesdal kommune, der Buheii vindkraftverk skal bygges. Anleggsarbeidere på vei til første dag med jobb måtte snu i møte med kjetting-sperret vei..

E24 - 01 april 20 kl. 20:51

Anleggsarbeidere stanset av kjetting: Vindkraft-aksjonister blokkerte veien

Protestorganisasjonen Motvind Norge har satt opp vaktpost i Kvinesdal kommune, der arbeidet med Buheii vindkraftverk skal bygges. Anleggsarbeidere på vei til første dag med jobb måtte snu i møte med kjetting-sperret vei..

E24 - 25 feb. 20 kl. 10:02

Politirazzia mot regnskapsførere i morges

Politiet og skatteetaten aksjonerer i morgentimene mot regnskapskontorer i Oslo og Akershus. To er pågrepet og siktet for økonomisk kriminalitet..

VG - 25 feb. 20 kl. 09:57

Politirazzia mot regnskapsførere i morges

Politiet og skatteetaten aksjonerer i morgentimene mot regnskapskontorer i Oslo og Akershus. To er pågrepet og siktet for økonomisk kriminalitet..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Brasils president koronasmittet

Brasils president, Jair Bolsonaro, forteller i et TV-intervju tirsdag at han har testet positivt for koronaviruset. Presidenten sier han føler seg bra etter første runde med behandling..

NRK - 15 minutter siden

AFP: Bolsonaro koronasmittet

Brasils president, Jair Bolsonaro, forteller at han har testet positivt for koronavirus, ifølge nyhetsbyrået AFP..

NRK - 15 minutter siden

Menneskeleg svikt bak togkrasj

I fjor sommar kolliderte to tog på Flåmsbana etter dei kom inn på same spor. Havarikommisjonen konkluderer med at ulukka truleg skjedde som følgje av mangelfulle tryggleiksrutinar og menneskeleg svikt..

NRK - 15 minutter siden

Ber utestedene skjerpe seg

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) gir kommunene beskjed om at kontrollen med utelivet må bli strengere. – Jeg er bekymret over at smittevernreglene ikke overholdes på utesteder og restauranter, sier Høie..

NRK - 15 minutter siden

Oslo Børs endte svakt ned

Hovedindeksen på Oslo Børs endte tirsdag på 808,92 poeng. Det var en nedgang på 0,13 prosent. Det var mye rødt på børsen tirsdag, blant annet sank energisektoren med 0,03 prosent, mens sjømat og shipping begge falt med 0,51 prosent..

NRK - 30 minutter siden

Mange saker knyttet til Kina

Nesten halvparten av rundt 5000 aktive FBI-saker som skal motvirke spionasje, er knyttet til Kina, sier en FBI-direktør til Reuters. Det betyr at FBI åpner en slik sak knyttet til Kina hver tiende time, ifølge nyhetsbyrået..

NRK - 45 minutter siden

Motorsyklist skadd

Ein motorsyklist er skadd i ei trafikkulukke påFyvei 661 Furland i Vestnes. Motorsyklisten har kollidert med ein bil, og blir frakta til sjukehuset i Ålesund, opplyser politiet. Skadeomfanget er ikkje kjend.

NRK - 45 minutter siden

To skadet etter utforkjøring

To personer er trolig alvorlig, men ikke kritisk skadet, etter at de kjørte ut i en kurve i veien, melder Sør-Øst politidistrikt på Twitter. Det skal, ifølge politiet, være snakk om en kvinne og en mann i 60-årene. Begge er tatt med til sykehus..

NRK - 1 time siden

En person skadd i trafikkulykke

En person skal være skadet etter en personbil og en firehjuling kolliderte på Skjervøy i Nord-Troms. Brannbil og ambulanse er på stedet ifølge Framtid i Nord. Rune Nilsen i Troms politidistrikt sier at politiet er på vei, men at de har punktert..

NRK - 1 time siden

Julemarkedet i Bergen avlyst

Årets julemarked på Festplassen i Bergen er avlyst. Det sier Steinar Kristoffersen og Thomas Ottesen i Bergen Julemarked AS til BA. Julemarkedet som i fjor hadde en halv million mennesker resulterte i en omsetning på 32 millioner kroner..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt