NRK > Nyheter

Monday, 06 April, 10:43

NRK - 26 Mar 20 kl. 18:16

Afghanistan løslater fanger

Afghanistan kommer til å løslate opptil 10.000 fanger for å bremse spredningen av koronaviruset, melder AFP. Ifølge afghanske myndigheter er det for det meste kvinner, unge, alvorlig syke og fanger over 55 år som settes fri..
Les mer på NRK


Les mer om:
AFP

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Afghanistan, løslater, fanger
P4 - 01 Mar 20 kl. 09:21

Lover ikke å frigi fanger

Presidenten i Afghanistan vil ikke love å sette fri 5000 Taliban-fanger. Det melder nyhetsbyrået AFP. Utvekslingen av krigsfanger er et viktig punkt i fredsavtalen mellom USA og Taliban som ble inngått i går.

NRK - 01 Apr 20 kl. 01:11

California løslater 3500 fanger

Den amerikanske delstaten California skal løslate 3500 fengselsinnsatte for å hindre koronasmitte i fulle fengsler, skriver Los Angeles Times. De som skal løslates er fanger med mindre enn 60 dager igjen av straffen. Staten har 35 fengsler..

P4 - 26 Mar 20 kl. 18:47

Fanger i Afghanistan slippes fri

Opp mot 10.000 personer kan bli løslatt fra fengsler i Afghanistan for å bremse spredningen av koronaviruset. De fleste som skal settes fri, er kvinner, ungdommer, syke og innsatte over 55 år.

NRK - 01 Mar 20 kl. 08:30

Love ikke å frigi Taliban-fanger

President Ashraf Ghani i Afghanistan sier han ikke har forpliktet seg til å løslate 5000 Taliban-fanger. Utveksling er et viktig punkt i fredsavtalen som USA og Taliban. Ghani sier det er opp til det afghanske folket å avgjøre dette..

NRK - 01 Mar 20 kl. 08:30

Lover ikke å frigi Taliban-fanger

President Ashraf Ghani i Afghanistan sier han ikke har forpliktet seg til å løslate 5000 Taliban-fanger. Utveksling er et viktig punkt i fredsavtalen som USA og Taliban. Ghani sier det er opp til det afghanske folket å avgjøre dette..

NRK - 18 Mar 20 kl. 13:27

Løslater personer fra Trandum

Politiets utlendingsenhet løslater i overkant av ti personer fra utlendingsinternatet på Trandum fordi uttransporter ikke kan gjennomføres på grunn av koronasituasjonen. De som løslates har liten eller ingen straffehistorikk, opplyser politiet..

NRK - 30 Mar 20 kl. 00:53

IS-fanger på rømmen

IS-fanger i et kurdisk fengsel i Syria, gjorde opprør og noen klarte å rømme, opplyser kurdiske kilder og eksilgruppen SOHR. Gruppen opplyser at minst 4 fanger rømte. Fly fra den internasjonale koalisjonsstyrken deltar i letingen etter dem..

NRK - 17 Mar 20 kl. 09:14

85.000 fanger løslatt i Iran

Myndighetene i Iran har besluttet å midlertidig løslate 85.000 fanger, inkludert politiske fanger, i et forsøk på å begrense spredningen av koronaviruset i landet. Det opplyser en talsmann for myndighetene, ifølge nyhetsbyrået Reuters..

P4 - 26 Mar 20 kl. 16:05

Må kanskje slippe fri farlige fanger

Politiets utlendingsenhet kan måtte slippe fri farlige utlendinger. Kriminalomsorgen løslater nå innsatte som har kort tid igjen av soningen, for å minimere smitterisikoen i norske fengsler. Mange av disse er utenlandske borgerer som ikke har lovlig opphold i Norge og det oppstår nå kapasitetsproblemer på utlendingsinternatet på Trandum, skriver Aftenposten.

P4 - 26 Dec 19 kl. 22:09

100 000 ofre i Afghanistan

Over 100 000 sivile har blitt drept eller såret i Afghanistan de siste ti årene. Det viser nye tall som FN la fram i dag, melder nyhetsbyrået AFP. FNs spesialutsending til Afghanistan sier i en uttalelse at det er med stor sorg de erkjenner at ofrene nå har passert 100 000..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Koronadødsfall i Kristiansand

Ein bebuar ved Stener Heyerdahl omsorgssenter døydde søndag ettermiddag, opplyser Kristiansand kommune. Fire personar har døydd av covid-19-sjukdom i Kristiansand..

NRK - 30 minutter siden

Kaos ved avfallsanlegg i Oslo

Politiet melder om kø og trafikale problem ved fleire avfallsanlegg i Oslo, Bærum og Asker. Gjenvinningsstasjonar har hatt ekstra stort besøk dei siste vekene, fordi mange nyttar karantenetida til å rydde heime..

NRK - 30 minutter siden

Trondheim opnar ikkje skolane

Skolane i Trondheim vil ikkje opne etter påske, skriv Trondheim kommune i ei pressemelding. – Vi treng lenger tid på å planlegge dette godt nok, seier oppvekst- og utdanningsdirektør Camilla Trud Nereid..

NRK - 30 minutter siden

11.400 nye søknader om dagpenger

Siden fredag har Nav fått 11.400 nye søknader om dagpenger. Til sammen har mer enn 350.

NRK - 11 timer siden

Slutt på gratis ferjer fra mandag

Mandag er det slutt på gratis reise med riksveiferjene, melder Vegvesenet. Som et smitteverntiltak ble alt manuelt billettsalg stanset 15. mars.

NRK - 45 minutter siden

Filter: Tiltakene har stoppa smitte

Beregninger fra helsemyndighetene viser at hver koronasmittet person i Norge nå i snitt overfører smitten til under én ny person, ifølge Filter Nyheter. De skriver at de har fått det bekreftet av kilder som har innsyn i tallmaterialet..

NRK - 1 time siden

Importerer mindre fra Kina

Statistikken over utenrikshandel med varer viser stor nedgang i importen fra Kina. Importen fra Kina falt med over 15 prosent i uke 12 og 13, melder Statistisk sentralbyrå (SSB) mandag..

NRK - 1 time siden

Helikopterulykke i Sandnes

Politiet melder om en helikopterulykke i Sandnes. Piloten skal ifølge meldingen være uskadd. Nødetatene er på vei til stedet, i område Kråkeberget i Sandnes.

NRK - 1 time siden

Siktes for drapsforsøk mot politiet

En mann i 50-årene er siktet for drapsforsøk mot flere politifolk ved Dale i Sandnes i Rogaland. Agder politidistrikt etterforsker saken mot mannen. Mannen løsnet fredag flere skudd mot politiet.

NRK - 1 time siden

Spania flest døde per million

Spania er landet i verda med flest døde per million innbyggarar, ifølge avisa El País. I Spania har 265 døde per million innbyggarar, medan Italia som nummer to har 263 døde per million innbyggarar. Det er framleis Italia som har flest døde totalt..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt