P4 > Nyheter

Sunday, 17 February, 05:32

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:48

Advarer mot slakting

Tine og Norsk Landbruksrådgiving ber bønder som rammes av tørke og formangel prøve alt annet før de slakter dyr.
Konserndirektør i Tine, Johnny Ødegård, sier til NRK at de fraråder slakt og viser til at det tar tre år å produsere en ny melkeku.
I dag sa Agri Analyse til P4-nyhetene at masseslakt vil føre til en meierikrise, med mangel på smør og andre melkeprodukter..
Les mer på P4


Les mer om:
Norsk Landbruksrådgiving, Tine, NRK, Agri Analyse, P4

Dele artikeln

135 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Advarermot , slakting
NRK - 17 Jul 18 kl. 13:26

Vurderer å sende dyr til slakting

Bøndene vurderer å tenke på å sende dyr til slakting på grunn av tørke og fôrmangel, seier Jan Thorsen, organisasjonssjef i Telemark bondelag. Nokre med få dyr, vurderer å slakte alt dei har, men dei fleste håper regn kan å berge ein sein slått..

Aftenposten - 22 Dec 18 kl. 10:43

Forskere kan hindre slakting av milliarder av kyllinger

Forskere kan nå påvise kyllingers kjønn før egget klekkes. Dette kan potensielt hindre slakting av milliarder av hannkyllinger..

Dagbladet - 27 Oct 18 kl. 13:45

Inviterte til slakting av griser. Da så veganerne rødt

Endte i anklager om vold, polititilkalling og trusler om anmeldelse..

Hegnar.no - 24 Oct 18 kl. 10:14

Nortura tynget av kostnader til omstilling

Tørkesommeren bidro til økt slakting av storfe og dårligere salg av grillmat, men Norturas omsetning endte likevel omtrent som i fjor i andre tertial..

NRK - 24 Oct 18 kl. 10:16

Nortura tynget av omstilling

Tørkesommeren bidro til økt slakting av storfe og dårligere salg av grillmat, men Norturas omsetning endte likevel omtrent som i fjor i andre tertial. Selskapet er i gang med et forberdingsprosjekt som i år har gitt høye engangskostnader..

NRK - 10 Jul 18 kl. 23:23

22.000 dyr manglar fôr

På grunn av tørka manglar 22.000 husdyr fôr, viser ei ny oversikt. Det trengast nesten 80.

NRK - 05 Jul 18 kl. 04:34

Ber bønder vente med slakting

Tine har satt i gang flere tiltak for å hjelpe bønder som sliter med formangel. De ber bønder vente med å slakte dyrene. Tørken fører til dårlige for- og kornavlinger for bøndene, noe som gir store utfordringer, skriver Nationen..

NRK - 28 Jun 18 kl. 16:05

Advarer mot politisk vingling

Vestlige land må fortsette å være tydelige når det gjelder sanksjonene mot Russland, advarer statsminister Erna Solberg (H) før møtet mellom Trump og Putin. Sanksjonspolitikken ligger fast. Hun advarer mot politisk vingling i dette spørsmålet..

NRK - 26 Jul 18 kl. 09:11

Vil redde kyr fra slakting

Tørken i Sør-Norge har ført til at flere bønder står i fare for å slakte dyrene. Nå foreslår leder i Troms Bonde- og Småbrukarlag, Birger Bull, at nordnorske bønder kan ta imot kyr som bønder i Sør-Norge planlegger å slakte på grunn av fôrmangel.

Aftenposten - 05 Jul 18 kl. 06:01

Tine ber bønder vente med slakting

Tine har satt i gang flere tiltak for å hjelpe bønder som sliter med fôrmangel. De ber bønder vente med å slakte dyrene..

Fler nyheter fra P4

P4 - 11 Jul 18 kl. 14:29

KS: - Avhjelp mangelen på husdyrfôr nå

Kommunesektorens organisasjon, KS, støtter tiltakene som nå settes i gang for å avhjelpe mangelen på husdyrfôr og oppfordrer kommunene til å bidra i arbeidet. Samtidig oppfordrer de regjeringen til å etablere effektive tiltak for å sikre at gårdbrukere som opplever avlingssvikt, eller som stiller opp for andre, ikke lider økonomiske tap som følge av dette..

P4 - 11 Jul 18 kl. 13:51

Grotte-dramaet: - Guttene svømte under vann i en halvtime

- Enormt komplisert oppdrag..

P4 - 11 Jul 18 kl. 13:49

Hetebølgen fortsetter

Det blir fortsatt varmt, både i sør og i nord, også de neste ti dagene. De virkelig høye temperaturene vil vi få på Østlandet, dels Vestlandet og i Trøndelag. På det sentrale Østlandet ventes det temperaturer over 30 grader.

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:59

Lavprisbutikkene øker

Lavprisbutikkene Rema 1000, Coop Extra og Kiwi øker sine markedsandeler. En fersk rapport fra analysebyrået Nielsen viser at Rema 1000 og Coop Extra vokste mest, med 0,5 prosent. Meny og Coop Mega mister markedsandeler..

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:51

- Vi må unngå masseslakt av dyr

Opposisjonen frykter ny smørkrise.

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:22

Svenske postansatte isolert på sykehus

De to svenske postansatte, som i natt ble skadet etter at noe lekket ut fra en pakke, er lagt i isolat på sykehuset, det opplyser politiet i Malmø. Begge de to hadde skader på hendene, og politiets bombegruppe er nå på post-terminalen for å finne årsaken til skadene. Hele terminalen er nå sperret av, og post som er håndtert i løpet av natten er stoppet..

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:29

Trump og Merkel skal møtes

USAs president Donald Trump og tysklands forbundskansler Angela Merkel skal i dag ha et møte under NATO-toppmøte i Brussel, det opplyser Det hvite hus. Tidligere i dag gikk Trump hardt ut og sa at Tyskland er totalt kontrollert av Russland etter en gassavtale, og kritiserte også landet for å bruke for lite på forsvar..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:33

Sjekker overvåkingskameraer

Politiet i Ålesund sjekker nå filmer fra overvåkningskameraer i området der en person ble funnet død i en brennende bil. Politiet fikk melding om bilbrannen like etter klokka 07 i morges og prøver nå å finne ut hva som har skjedd..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:26

Demonstrerer etter Zschäpe-dom

Det er varslet demonstrasjoner i flere tyske byer etter dommen mot nynazisten Beate Zschäpe i München i formiddag. Zschäpe ble dømt til livsvarig fengsel og sikring for å ha medvirket til 10 drap som medlem i den nynazistiske gruppen NSU. Rettssaken har vart i fem år og er en av de mest omfattende etter krigen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt