P4 > Nyheter

Saturday, 25 May, 01:56

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:48

Advarer mot slakting

Tine og Norsk Landbruksrådgiving ber bønder som rammes av tørke og formangel prøve alt annet før de slakter dyr.
Konserndirektør i Tine, Johnny Ødegård, sier til NRK at de fraråder slakt og viser til at det tar tre år å produsere en ny melkeku.
I dag sa Agri Analyse til P4-nyhetene at masseslakt vil føre til en meierikrise, med mangel på smør og andre melkeprodukter..
Les mer på P4


Les mer om:
Norsk Landbruksrådgiving, Tine, NRK, Agri Analyse, P4

Dele artikeln

135 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Advarermot , slakting
NRK - 17 Jul 18 kl. 13:26

Vurderer å sende dyr til slakting

Bøndene vurderer å tenke på å sende dyr til slakting på grunn av tørke og fôrmangel, seier Jan Thorsen, organisasjonssjef i Telemark bondelag. Nokre med få dyr, vurderer å slakte alt dei har, men dei fleste håper regn kan å berge ein sein slått..

Aftenposten - 22 Dec 18 kl. 10:43

Forskere kan hindre slakting av milliarder av kyllinger

Forskere kan nå påvise kyllingers kjønn før egget klekkes. Dette kan potensielt hindre slakting av milliarder av hannkyllinger..

Dagbladet - 27 Oct 18 kl. 13:45

Inviterte til slakting av griser. Da så veganerne rødt

Endte i anklager om vold, polititilkalling og trusler om anmeldelse..

Hegnar.no - 24 Oct 18 kl. 10:14

Nortura tynget av kostnader til omstilling

Tørkesommeren bidro til økt slakting av storfe og dårligere salg av grillmat, men Norturas omsetning endte likevel omtrent som i fjor i andre tertial..

NRK - 24 Oct 18 kl. 10:16

Nortura tynget av omstilling

Tørkesommeren bidro til økt slakting av storfe og dårligere salg av grillmat, men Norturas omsetning endte likevel omtrent som i fjor i andre tertial. Selskapet er i gang med et forberdingsprosjekt som i år har gitt høye engangskostnader..

NRK - 10 Jul 18 kl. 23:23

22.000 dyr manglar fôr

På grunn av tørka manglar 22.000 husdyr fôr, viser ei ny oversikt. Det trengast nesten 80.

NRK - 20 Apr 19 kl. 15:22

Ruter advarer mot svindel-sms

Kollektivselskapet Ruter advarer sine kunder mot en SMS hvor det står at de deler ut gratisbilletter. Ruter advarer folk mot å trykke på en lenke i SMS-en, som ifølge Aftenposten ble sendt ut fredag..

NRK - 05 Jul 18 kl. 04:34

Ber bønder vente med slakting

Tine har satt i gang flere tiltak for å hjelpe bønder som sliter med formangel. De ber bønder vente med å slakte dyrene. Tørken fører til dårlige for- og kornavlinger for bøndene, noe som gir store utfordringer, skriver Nationen..

NRK - 28 Jun 18 kl. 16:05

Advarer mot politisk vingling

Vestlige land må fortsette å være tydelige når det gjelder sanksjonene mot Russland, advarer statsminister Erna Solberg (H) før møtet mellom Trump og Putin. Sanksjonspolitikken ligger fast. Hun advarer mot politisk vingling i dette spørsmålet..

NRK - 26 Jul 18 kl. 09:11

Vil redde kyr fra slakting

Tørken i Sør-Norge har ført til at flere bønder står i fare for å slakte dyrene. Nå foreslår leder i Troms Bonde- og Småbrukarlag, Birger Bull, at nordnorske bønder kan ta imot kyr som bønder i Sør-Norge planlegger å slakte på grunn av fôrmangel.

Fler nyheter fra P4

P4 - 3 timer siden

Dødsalgen har tatt livet av flere fisk

Rundt 800 000 fisk på Stabben-anlegget i Ballangen er døde på grunn av giftalgene som sprer seg i havet. Dødsalgen har tatt livet av opp mot 90 prosent av all fisken ved gigantanlegget, bekrefter Ellingsen Seafood i kveld. Nå iverksetter de evakuering av all fisken ved Skarvhausen-anlegget, som ligger lengre vestover, melder E24.

P4 - 3 timer siden

Norge tapte i VM-åpningen

Norge tapte den første kampen i U20-VM i fotball mot Uruguay i kveld. Norge lå under med to mål til pause, men spilte seg stort opp i andre omgang. Det holdt imidlertid ikke til poeng i Norges første kamp i U20-VM på 26 år.

P4 - 3 timer siden

Giske tror han hadde gitt seg i politikken uten Sofies versjon

Arbeiderpartiets Trond Giske tviler på at han hadde kunnet fortsette i toppolitikken hvis ikke kvinnen fra dansevideoen hadde stått fram med sin versjon. Det sier Giske selv til Adresseavisen. Nå planlegger Giske sin politiske framtid og vil vurdere renominasjon til Stortinget når spørsmålet kommer opp neste uke.

P4 - 3 timer siden

Missouri forbyr å ta abort etter åtte uker

Missouris republikanske guvernør Mike Parson har i dag formelt signert en lov som forbyr abort etter åtte uker. Forbudet kommer uten unntak, selv når det gjelder graviditeter som følge av incest og voldtekt. Loven innebærer at man kun kan ta abort etter åtte ukers graviditet, dersom det er snakk om medisinske nødstilfeller..

P4 - 15 timer siden

Skolestreik for klimaet

Skoleelever over hele verden streiker fredag for klimaet. I Norge er det ventet at opp til 10.000 unge på 31 steder vil droppe å gå på skolen for å heller vise sitt klimaengasjement.

P4 - 4 timer siden

SV vil droppe veier for 450 milliarder kroner

SV-leder Audun Lysbakken vil droppe veiprosjekter for 450 milliarder kroner. For å stanse bomkrisen vil Lysbakken nedskalere nesten alle 4-felts motorveiprosjekter de neste 30 årene og stanse fergefri E39 på Vestlandet, ny E6 ut av Trondheim og ny E18 ut av Oslo, skriver VG. Bompengedronningene Erna Solberg og Siv Jensen har ledet landet inn i en luksusfelle hvor veibyggingen har blitt så hemningsløs at bomregningene slår alle rekorder, sier han..

P4 - 4 timer siden

73-åring dømt for å ha mishandlet kona i 40 år

En 73 år gammel mann er dømt til to års fengsel for å ha utsatt kona for vold og andre former for mishandling gjennom 40 år. Mannen er dømt i Haugaland tingrett. 73-åringen er dømt for å ha lugget og slått kona og truet henne.

P4 - 5 timer siden

Minst 23 skal være drept i fangeopprør

Minst 23 fanger er drept i et opprør i et fengsel vest i Venezuela. Det opplyser en organisasjon som jobber for fangers rettigheter. 14 fengselsansatte ble også såret i opptøyene.

P4 - 5 timer siden

Krever 56 millioner for oljevern etter skipskollisjonen

Kystverket har rettet et krav på 46 millioner kroner til Forsvaret for utgifter de har hatt til oljevernberedskap og opprydding etter skipskollisjonen i Hjeltefjorden i november ifjor. Kravet på 46 millioner gjelder blant annet kostnader til oljevernutstyr, fartøyer, miljøundersøkelser, håndtering av avfall og kostnader knyttet til lønn og reise for Kystverkets personell, skriver VG..

P4 - 6 timer siden

Riksrevisjonen skal gå gjennom Kielland-ulykken

Riksrevisjonen skal på nytt skal gå gjennom Kielland-ulykken som krevde 123 liv. 39 år har gått siden plattformen Alexander L. Kielland kantret, og ifølge Stavanger Aftenblad bestemte kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget fredag at Riksrevisjonen skal ta fatt på oppdraget med å se på saken på nytt.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt