NRK > Nyheter

Sunday, 16 January, 20:40

NRK - 23 aug 21 kl. 15:59

Advarer mot afghansk borgerkrig

Russland mener det er fare for borgerkrig i Afghanistan, men har ikke tenkt å blande seg inn. – Den nåværende situasjonen i Afghanistan utgjør en ytterligere fare og trussel, sier Kremls talsmann Dmitrij Peskov mandag. Ifølge nyhetsbyrået Interfax mener han det er fare for en ny borgerkrig i Afghanistan..
Les mer på NRK


Les mer om:
Afghanistan, Kremls, Dmitrij Peskov, Interfax

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Advarermot , afghansk, borgerkrig
Klartale - 10 maj 21 kl. 13:57

Militæret advarer om borgerkrig i Frankrike

Militære i Frankrike mener det kan bli borgerkrig i landet. Det skriver de i et brev til presidenten..

Aftenposten - 14 maj 21 kl. 19:18

Volden sprer seg i Israel. Disse bildene er årsaken til at presidenten snakker om borgerkrig.

Sammenstøtene sprer seg til flere byer i Israel mens presidenten advarer mot borgerkrig mellom jøder og arabere..

VG - 12 okt 21 kl. 17:25

Myanmar: Frykter borgerkrig, oppfordrer til væpnet kamp

Myanmars eksilregjering oppfordrer til væpnet kamp mot militærjuntaen. Samtidig advarer den mot full borgerkrig i landet..

NRK - 02 aug 21 kl. 21:49

Aktivister skal ha blitt pågrepet

To framtredende aktivister, Kuel Aguer Kuel, tidligere delstatsleder i landet, og den anerkjente analytikeren Augustino Ting Maya, skal ha blitt pågrepet i Sør-Sudan etter at de undertegnet et opprop som ba om politiske reformer. En sammenslutning av sivile organisasjoner stilte seg i forrige uke bak et opprop som ga uttrykk for å ha fått nok av borgerkrig, forverret sikkerhetssituasjon, sult og politisk kaos. Ti år etter selvstendigheten i 2011 startet en borgerkrig i landet som krevde nesten 400.

VG - 08 aug 21 kl. 09:04

Taliban har erobret tre provinshovedsteder på én dag: – Sannsynlig med langvarig borgerkrig i Afghanistan

Søndag har Taliban tatt kontroll i de afghanske provinshovedstedene Kunduz, Sar-E- Pul og Taloqan. USAs tidligere ambassadør til landet, Ryan Crocker, mener en langvarig borgerkrig er sannsynlig i landet..

NRK - 06 aug 21 kl. 12:25

Afghansk mediesjef drept

Sjefen for den afghanske regjeringens mediesenter er blitt drept i et angrep i Kabul, melder innenriksdepartement. Taliban har tatt på seg skylden. Attentatet mot mediesenterets sjef Dawa Khan Menapal skjedde fredag.

NRK - 16 aug 21 kl. 05:27

Dropper å fly over Afghanistan

Flere store flyselskaper endrer rutene sine for å unngå afghansk luftrom, etter at Taliban inntok presidentpalasset i Kabul. Både United Airlines, British Airways and Virgin Atlantic bekrefter til nyhetsbyrået Reuters at de unngår å fly i afghansk luftrom..

NRK - 16 aug 21 kl. 14:27

Afghansk militærfly har krasjet

Et afghansk militærfly har krasjet i Usbekistan. Det opplyser det usbekiske forsvarsdepartementet. – Militærflyet krysset Usbekistans grense ulovlig.

Dagbladet - 17 aug 21 kl. 15:59

Måtte svare afghansk journalist i tårer

Under en pressekonfranse i ettermidag ble Generalsekretær Jens Stoltenberg i Nato stilt til veggs av en afghansk journalist i tårer. Hun ba ham forklare grunnen for Natos avgjørelse om å trekke seg ut i Afghanistan..

VG - 19 aug 21 kl. 20:48

Afghansk fotballspiller (19) skal ha mistet livet da han flyktet

En afghansk fotballspiller som har spilt på ungdomslandslaget, skal ha omkommet da han forsøkte å komme seg ut av landet med et fly som tok av fra Kabul mandag..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 13 jan 22 kl. 08:26

Nytt Ukraina-møte med lave forventninger

Krisen mellom Russland og Ukraina står øverst på dagsordenen når Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) møtes i Wien torsdag. OSSE beskrives ofte som ett av få forum for dialog mellom Moskva og vesten, og møtet i organisasjonens permanente råd er det tredje i forbindelse med krisen denne uka. Mandag var amerikanske og russiske topprepresentanter i Genève, mens onsdag møttes Nato-Russland-rådet for første gang på to og et halvt råd.

NRK - 13 jan 22 kl. 08:41

Havila Kystruten kansellerer avgangar

Havila Kystruten sine avgangar frå Rørvik til Bergen i dag og Bergen til Rørvik i morgon er kansellerte. – På grunn av ekstremveret «Gyda» ser me det som uforsvarleg å kryssa havstykket Folda på ein sikker måte, skriv selskapet i ei pressemelding. Passasjerane blir sende med buss og fly i staden..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:07

Vil gjøre plastavfall til verdifull ressurs

Norges Forskningsråd har gitt millionstøtte til et prosjekt som skal utvikle nye teknologiske løsninger for å resirkulere plast. Teknologien kan gi mindre utslipp av klimagasser, bedre ressursutnyttelse og fremtidsrettede muligheter for norsk industri. Det skriver NMBU, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, i en pressemelding.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:17

Finnmarking er valgte dyrere biler enn sørlendinger

Folk i Finnmark kjøpte i fjor høyest andel biler over 800.000 kroner, med 6,9 prosent. Fylket på andreplass var Troms, med 6,3 prosent.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:22

Slukker lysløypa på grunn av dyr strøm

Høye strømpriser fører til at Sande sportsklubb slår av lyset i lysløypa i Skafjellåsen når klubben ikke har treninger. Styreleder Otto Galleberg i Sande Sportsklubb sier til Sande avis at de ligger an til å få en tredobling i strømregninga. Statssekretær Gry Haugsbakken i kulturdepartementet sier til avisa at de tar bekymringsmeldinger fra kultur, idrett og frivilligheten på alvor og at de nå ser på hva som bør gjøres..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:28

Lite influensa i Norge nå

Det er fremdeles svært lavt nivå av influensa i Norge, det kommer frem i FHIs ukesrapport om influensa. Så langt denne sesongen er det påvist totalt 640 tilfeller med influensa. FHI mener de nye smitteverntiltakene mot covid-19 kan begrense smittespredningen med influensa.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:31

Tankbil snurra på Dovre

Det blir meldt om glatt føre på E6 på Dovre. Ein tankbil har snurra. Berging pågår..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:35

Ny smittetopp i Trondheim

I Trondheim ble 514 personer registrert smitta av koronavirus i går. Det er det høyeste smittetallet registrert så langt i pandemien. 24 koronapasienter er nå innlagt ved St.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:36

Har ikke snakket med siktede

Forsvareren til den fjerde siktede i bortføringssaken i Tolga, Klaus Arne Munkeby Linaae, har foreløpig ikke hatt mulighet til å møte sin klient. Han skal møte den siktede nå i formiddag og politiet sa i går at de håper å kunne gjennomføre et avhør i løpet av dagen..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:37

Flere skadesaker etter ekstremværet «Gyda»

Allerede torsdag morgen har Tryg Forsikring mottatt 20 skadesaker etter ekstremværet «Gyda». Geografisk er skadene jevnt fordelt på strekningen Møre og Romsdal til Troms. – Det er primært vannskader i kjellere, enten på grunn av vanninntrenging utenfra eller tilbakeslag fra avløp der vann har trengt inn gjennom avløpsnettet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt