NRK > Nyheter

Tuesday, 12 December, 22:59

NRK - 06 Dec 17 kl. 20:25

Abbas: Jerusalem er vår hovedstad

Palestinernes president Mahmoud Abbas sier USA ikke lenger kan være fredsmekler i konflikten mellom Israel og Palestinerne. Abbas legger til at Jerusalem alltid vil være Palestinernes hovedstad, uansett hva USA bestemmer seg for..
Les mer på NRK


Les mer om:
Mahmoud Abbas, USA, Israel, Palestinerne, Jerusalem, Palestinernes

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Abbas, Jerusalemer vår , hovedstad
P4 - 05 Dec 17 kl. 18:52

Vil flytte ambassade

Palestinas president Mahmoud Abbas har bedt paven, Russland, Frankrike og Jordan hindre at USA flytter sin ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem, slik Donald Trump har varslet at han vil gjøre. Både palestinere og israelere ser på Jerusalem som sin hovedstad. Abbas har advart Trump om at en slik beslutning kan få konsekvenser for fredsprosessen, sikkerheten og stabiliteten i regionen og i verden..

P4 - 09 Dec 17 kl. 11:35

Abbas avlyser USA-møte

Palestinernes president Mahmoud Abbas avlyser et møte med USAs visepresident Mike Pence. Grunnen er at USA anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad. Møtet skulle vært holdt i Ramallah på Vestbredden senere i desember..

NRK - 06 Dec 17 kl. 19:13

Anerkjenner Jerusalem som hovedstad

Avgjørelsen om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad markerer en ny innfallsvinkel på konflikten mellom Israel og Palestinerne, sier USAs president Donald Trump. Han vil derfor flytte den amerikanske ambassaden til Jerusalem..

Dagbladet - 05 Dec 17 kl. 18:18

Abbas: Trump sier han skal flytte ambassaden til Jerusalem

Donald Trump har sagt til Palestinas president Mahmoud Abbas og Jordans kong Abdullah at USA har til hensikt å flytte ambassaden i Israel til Jerusalem..

VG - 05 Dec 17 kl. 18:04

– Trump informerte Abbas om planer om å flytte ambassaden til Jerusalem

Donald Trump har sagt til Palestinas president Mahmoud Abbas at USA har til hensikt å flytte ambassaden til Jerusalem, ifølge Abbas' kontor..

Aftenposten - 05 Dec 17 kl. 19:01

Abbas: Trump sier han skal flytte ambassaden til Jerusalem

Donald Trump har sagt til Palestinas president Mahmoud Abbas og Jordans kong Abdullah at USA har til hensikt å flytte ambassaden i Israel til Jerusalem..

NRK - 09 Dec 17 kl. 11:32

Avlyser møte mellom Pence og Abbas

Palestinernes president Mahmoud Abbas avlyser det planlagte møte med USAs visepresident Mike Pence. Det bekreftes i dag av en av rådgiverne til Abbas. Bakgrunnen er USAs anerkjennelse av Jerusalem, melder AP..

Klartale - 06 Dec 17 kl. 11:03

Advarer mot å kalle Jerusalem for hovedstad

Donald Trump vil trolig si at Jerusalem er hovedstad i Israel. Det kan skape bråk, sier flere..

Klartale - 07 Dec 17 kl. 09:21

Derfor frykter verden at Jerusalem kalles hovedstad

USAs president anerkjenner Jerusalem som hovedstad. Det skaper sinne og frykt..

P4 - I førrgår: 06:55

Oppfordrer verden til å anerkjenne hovedstad

Lederen for Den arabiske liga oppfordrer nå verdenssamfunnet til å anerkjenne Palestina, med Øst-Jerusalem som hovedstad. Oppfordringen er et motsvar til USA som denne uken anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Saktekøyring på Vestfoldbanen

Toga går med redusert fart mellom Sandefjord og Larvik grunna ein feil på sporet. Det er ikkje kjent kor tid feilen vil bli retta, seier Bane Nor..

NRK - 15 minutter siden

Gassforsyning snart tilbake

Gassleveringa til fleire europeiske land som vart brote etter ein eksplosjon ved eit anlegg i Austerrike i dag er snart ordna. Eksplosjonen førte til mellombels stopp i leveringa, men no er gassen igjen på veg til Italia, Tyskland og Ungarn..

NRK - 1 time siden

Vestfoldbanen er stengd

Det er stengt for trafikk mellom Sandefjord og Larvik grunna ein feil på sporet. Bane Nor seier at dei jobbar med å rette feilen, men veit ikkje kor lang tid dette vil ta..

NRK - 1 time siden

Ny valdshending på Furuset

Fleire tenåringar var involvert i ein slåstkamp på Furuset i Oslo, dagen etter at ein ung mann vart knivstukke der. Ein person blir sjekka av ambulanse og politiet undersøker kva som har skjedd..

NRK - 1 time siden

32 omkom i trafikkulykke i Kenya

Minst 32 menneske mista livet i ei trafikkulykke der 13 køyretøy var involvert i vestlege Kenya. Ulykka skjedde då ein lastebilsjåfør som flykta frå politiet miste kontrollen over køyretøyet og kolliderte med ein buss, melder NTB..

NRK - 2 timer siden

753 dansarar ut mot trakassering

753 dansarar går i kveld ut i Aftenposten med eit opprop mot seksuell trakassering og overgrep i bransjen. I november gjekk 590 kvinnelege skodespelarar ut i avisa med eit opprop om ukultur i sin bransje..

NRK - 2 timer siden

Solberg lanserte klimasamarbeid

Solberg lanserte klimasamarbeid.

NRK - 2 timer siden

Kina planlegg store flyktningleirar

Kina bur seg å masseflukt frå nabolandet Nord-Korea under ei eventuell konflikt. Det skriv avisa Financial Times. Fem store flyktningleirar er no under planlegging i Jiling-provinsen, nær grensa til Nord-Korea ifølge avisa..

NRK - 3 timer siden

Norge går inn i klimasamarbeid

Saman med Abu Dhabi, Kuwait og New Zealand skal Norge bli med i ei gruppe som skal lage ein «gullstandard» for korleis store fond kan bidra til å fremje klimavennlege investeringar. Det sa statsminister Erna Solberg på klimatoppmøtet i Paris i dag..

NRK - 3 timer siden

Kallar tilbake Anthon Berg-godteri

Godteriprodusenten Toms kallar tilbake fire Anthon Berg-produkt frå taxfreebutikkar i Norge på grunn av funn av oransje plastbitar. Mattilsynet ber kundar som har kjøpt produkta om å kaste dei..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt