NRK > Nyheter

Friday, 17 August, 10:53

NRK - 06 Dec 17 kl. 20:25

Abbas: Jerusalem er vår hovedstad

Palestinernes president Mahmoud Abbas sier USA ikke lenger kan være fredsmekler i konflikten mellom Israel og Palestinerne. Abbas legger til at Jerusalem alltid vil være Palestinernes hovedstad, uansett hva USA bestemmer seg for..
Les mer på NRK


Les mer om:
Mahmoud Abbas, USA, Israel, Palestinerne, Jerusalem, Palestinernes

Dele artikeln

7 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Abbas, Jerusalemer vår , hovedstad
Dagbladet - 13 Dec 17 kl. 11:11

Abbas: Ingen fred uten Jerusalem som palestinsk hovedstad

Det kan verken bli fred eller stabilitet i Midtøsten før Jerusalem anerkjennes som hovedstad for en palestinsk stat, advarer president Mahmoud Abbas..

NRK - 13 Dec 17 kl. 11:21

Abbas ber FN lede fredsprosess

Palestinernes president Mahmoud Abbas ber FN lede en ny fredsprosess i Midtøsten etter USAs omstridte anerkjennelse av Jerusalem som israelsk hovedstad. Abbas sa dette da han talte til det muslimske toppmøtet i Ankara i Tyrkia onsdag..

NRK - 22 Dec 17 kl. 11:07

Abbas: Godtar ikke USA-plan

Palestinas president Mahmoud Abbas sier palestinere ikke vil godta noen form for fredsavtale som er forhandlet frem av USA, melder nyhetsbyrået AFP. Abbas sier bakgrunnen er Donald Trumps avgjørelse om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad..

P4 - 05 Dec 17 kl. 18:52

Vil flytte ambassade

Palestinas president Mahmoud Abbas har bedt paven, Russland, Frankrike og Jordan hindre at USA flytter sin ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem, slik Donald Trump har varslet at han vil gjøre. Både palestinere og israelere ser på Jerusalem som sin hovedstad. Abbas har advart Trump om at en slik beslutning kan få konsekvenser for fredsprosessen, sikkerheten og stabiliteten i regionen og i verden..

P4 - 09 Dec 17 kl. 11:35

Abbas avlyser USA-møte

Palestinernes president Mahmoud Abbas avlyser et møte med USAs visepresident Mike Pence. Grunnen er at USA anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad. Møtet skulle vært holdt i Ramallah på Vestbredden senere i desember..

NRK - 14 Jan 18 kl. 19:46

Abbas: Slutten for Oslo-avtalen

Palestinernes president Mahmoud Abbas anklager Israel for ha «sørget for slutten» for Oslo-avtalen, ifølge AFP. Flere høytstående palestinske ledere møtes søndag for å drøfte mulige svar på Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad..

NRK - 06 Dec 17 kl. 19:13

Anerkjenner Jerusalem som hovedstad

Avgjørelsen om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad markerer en ny innfallsvinkel på konflikten mellom Israel og Palestinerne, sier USAs president Donald Trump. Han vil derfor flytte den amerikanske ambassaden til Jerusalem..

Dagbladet - 05 Dec 17 kl. 18:18

Abbas: Trump sier han skal flytte ambassaden til Jerusalem

Donald Trump har sagt til Palestinas president Mahmoud Abbas og Jordans kong Abdullah at USA har til hensikt å flytte ambassaden i Israel til Jerusalem..

VG - 05 Dec 17 kl. 18:04

– Trump informerte Abbas om planer om å flytte ambassaden til Jerusalem

Donald Trump har sagt til Palestinas president Mahmoud Abbas at USA har til hensikt å flytte ambassaden til Jerusalem, ifølge Abbas' kontor..

Aftenposten - 05 Dec 17 kl. 19:01

Abbas: Trump sier han skal flytte ambassaden til Jerusalem

Donald Trump har sagt til Palestinas president Mahmoud Abbas og Jordans kong Abdullah at USA har til hensikt å flytte ambassaden i Israel til Jerusalem..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Flytedokk kantra med norsk båt

Ein flytedokk i Hirtshals i Danmark har gått rundt. Om bord var den norske fiskebåten Hardhaus, skriv Sysla. Båten frå Austevoll var inne for måling og klassearbeid.

NRK - 5 minutter siden

Færre sauer drept av rovvilt

En foreløpig oversikt viser at 825 sauer ble drept av ulv, bjørn, gaupe, jerv og kongeørn fram til 1. august. I fjor på samme tid var 850 sauer tatt av rovvilt, og dermed har man hatt en svak nedgang, skiver NTB..

NRK - 45 minutter siden

Krever ni års forvaring

20-åringen som knivstakk en jente 17 ganger, bør dømmes til ni års forvaring, med en minstetid på seks år, mener aktor i saken, statsadvokat Vibeke Gjøslien Martins. Hun la også ned påstand om at tiltalte ilegges kontaktforbud overfor fornærmede..

NRK - 45 minutter siden

Flytedokk kantra i Danmark

Ein flytedokk i Hirtshals i Danmark har gått rundt. Om bord var den norske fiskebåten Hardhaus, skriv Sysla. Båten frå Austevoll var inne for måling og klassearbeid.

NRK - 1 time siden

Alvorlig bussulykke i Tyskland

Flere personer er alvorlig skadd etter en bussulykke på motorveien A19 i Tyskland. Bussen med 60 personer om bord var på vei fra Stockholm til Berlin da den havnet utenfor veien 15 mil før bestemmelsesmålet, melder Aftonbladet..

NRK - 1 time siden

Benny Andersen er død

Dikter og forfatter Benny Andersen er død, 88 år gammel. Andersen er i Danmark en elsket nasjonalpoet. I Norge er han mest kjent for sitt samarbeid med sangeren Povl Dissing..

NRK - 2 timer siden

Sjelden rotte dukket opp i Peru

En svært sjelden ganger som kalles bambusrotta, har dukket opp igjen i Machu Picchu-ruinene etter å ha vært borte i ti år. Nå er den til overmål fotografert..

NRK - 3 timer siden

Mangler 1200 lærerårsverk

Ved inngangen til det nye skoleåret mangler det fortsatt rundt 1.200 lærerårsverk for å oppfylle den nye lærernormen, ifølge Utdanningsdirektoratet, skriver VG..

NRK - 3 timer siden

Fly sklei av rullebanen

Et kinesisk fly sklei av rullebanen og mistet en motor og et hjul da det forsøkte å avbryte landingen på flyplassen i Manila på Filippinene. Det var kraftig regn og dårlig sikt. Fire personer ble lettere skadd..

NRK - 3 timer siden

Google-ansatte med sensur-protest

Flere hundre Google-ansatte har skrevet under et opprop mot selskapets planer om å lansere en sensurert utgave av søkemotoren på det kinesiske markedet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt