NRK > Nyheter

Sunday, 18 February, 04:04

NRK - 06 Dec 17 kl. 20:25

Abbas: Jerusalem er vår hovedstad

Palestinernes president Mahmoud Abbas sier USA ikke lenger kan være fredsmekler i konflikten mellom Israel og Palestinerne. Abbas legger til at Jerusalem alltid vil være Palestinernes hovedstad, uansett hva USA bestemmer seg for..
Les mer på NRK


Les mer om:
Mahmoud Abbas, USA, Israel, Palestinerne, Jerusalem, Palestinernes

Dele artikeln

7 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Abbas, Jerusalemer vår , hovedstad
Dagbladet - 13 Dec 17 kl. 11:11

Abbas: Ingen fred uten Jerusalem som palestinsk hovedstad

Det kan verken bli fred eller stabilitet i Midtøsten før Jerusalem anerkjennes som hovedstad for en palestinsk stat, advarer president Mahmoud Abbas..

NRK - 13 Dec 17 kl. 11:21

Abbas ber FN lede fredsprosess

Palestinernes president Mahmoud Abbas ber FN lede en ny fredsprosess i Midtøsten etter USAs omstridte anerkjennelse av Jerusalem som israelsk hovedstad. Abbas sa dette da han talte til det muslimske toppmøtet i Ankara i Tyrkia onsdag..

NRK - 22 Dec 17 kl. 11:07

Abbas: Godtar ikke USA-plan

Palestinas president Mahmoud Abbas sier palestinere ikke vil godta noen form for fredsavtale som er forhandlet frem av USA, melder nyhetsbyrået AFP. Abbas sier bakgrunnen er Donald Trumps avgjørelse om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad..

P4 - 05 Dec 17 kl. 18:52

Vil flytte ambassade

Palestinas president Mahmoud Abbas har bedt paven, Russland, Frankrike og Jordan hindre at USA flytter sin ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem, slik Donald Trump har varslet at han vil gjøre. Både palestinere og israelere ser på Jerusalem som sin hovedstad. Abbas har advart Trump om at en slik beslutning kan få konsekvenser for fredsprosessen, sikkerheten og stabiliteten i regionen og i verden..

P4 - 09 Dec 17 kl. 11:35

Abbas avlyser USA-møte

Palestinernes president Mahmoud Abbas avlyser et møte med USAs visepresident Mike Pence. Grunnen er at USA anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad. Møtet skulle vært holdt i Ramallah på Vestbredden senere i desember..

NRK - 14 Jan 18 kl. 19:46

Abbas: Slutten for Oslo-avtalen

Palestinernes president Mahmoud Abbas anklager Israel for ha «sørget for slutten» for Oslo-avtalen, ifølge AFP. Flere høytstående palestinske ledere møtes søndag for å drøfte mulige svar på Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad..

NRK - 06 Dec 17 kl. 19:13

Anerkjenner Jerusalem som hovedstad

Avgjørelsen om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad markerer en ny innfallsvinkel på konflikten mellom Israel og Palestinerne, sier USAs president Donald Trump. Han vil derfor flytte den amerikanske ambassaden til Jerusalem..

Dagbladet - 05 Dec 17 kl. 18:18

Abbas: Trump sier han skal flytte ambassaden til Jerusalem

Donald Trump har sagt til Palestinas president Mahmoud Abbas og Jordans kong Abdullah at USA har til hensikt å flytte ambassaden i Israel til Jerusalem..

VG - 05 Dec 17 kl. 18:04

– Trump informerte Abbas om planer om å flytte ambassaden til Jerusalem

Donald Trump har sagt til Palestinas president Mahmoud Abbas at USA har til hensikt å flytte ambassaden til Jerusalem, ifølge Abbas' kontor..

Aftenposten - 05 Dec 17 kl. 19:01

Abbas: Trump sier han skal flytte ambassaden til Jerusalem

Donald Trump har sagt til Palestinas president Mahmoud Abbas og Jordans kong Abdullah at USA har til hensikt å flytte ambassaden i Israel til Jerusalem..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Norge slo Danmark 10-8

De norske curlinggutta klinket til i tredje omgang, og slo Danmark 10-8 i OL. Dermed er det fortsatt mulighet for norsk semifinale. Norge, som nå har to seiere og tre tap hittil i OL, spiller ny kamp søndag kveld lokal tid..

NRK - 15 minutter siden

– Overgrepsdømte bør ha meldeplikt

Barnevoldsutvalget foreslår flere tiltak for å redusere gjentakelsesfaren for personer som er dømt for overgrep mot barn. Meldeplikt etter soning er ett av dem, skriver Aftenposten..

NRK - 15 minutter siden

Norge slo Danmark

De norske curlinggutta klinket til i tredje omgang, og slo Danmark 10-8 i OL. Dermed er det fortsatt mulighet for norsk semifinale. Norge spiller ny kamp søndag kveld lokal tid i Sør-Korea.

NRK - 30 minutter siden

Brann i buddhisttempel i Tibet

Et tempel i Tibet, som tibetanske buddhister anser som sitt aller helligste, begynte å brenne lørdag, opplyser statlige kinesiske medier. Brannen ble imidlertid raskt slukket, og det er ikke meldt om skadde, skriver NTB..

NRK - 1 time siden

Kvinne påkjørt i bergen

En kvinne er fraktet til Haukeland universitetssykehus etter å ha blitt påkjørt i Bergen natt til søndag. Skadeomfanget er ukjent, melder politiet, som ikke mistenker ruskjøring..

NRK - 45 minutter siden

Trump tvitrer om våpenkontroll

I en Twitter-melding hevder president Donald Trump at heller ikke Demokratene ønsker å innføre våpenkontroll, ettersom de aldri gjorde det da de hadde sjansen. Debatten om våpenkontroll har blusset opp igjen etter skoleskytingen i Florida onsdag..

NRK - 1 time siden

Én til sykehus etter ulykke

En person er kjørt i ambulanse til sykehus med uavklart skadefang etter en snøscooterulykke i Fyresdal i Telemark. Hendelsen skal ha skjedd ved 00.40-tiden, melder politiet..

NRK - 2 timer siden

Mener Tyrkia ikke brukte giftgass

Det hvite hus sier det er «ekstremt lite sannsynlig» at Tyrkia brukte giftgass mot en kurdisk enklave i Nord-Syria, melder nyhetsbyrået AP. Tyrkia avviser også anklagene..

NRK - 3 timer siden

Kilder: Assad og YPG allierer seg

Syriske myndigheter og USA-støttet, kurdisk milits skal samarbeide mot den tyrkiske offensiven mot et kurdiskkontrollert område i Nord-Syria, ifølge kilder. En samarbeidsavtale skal være meglet fram av Russland, skriver NTB..

NRK - 4 timer siden

Over 10.000 brøyteklager i Oslo

Siden årsskiftet har Oslo kommune fått inn over 10.000 klager på håndteringen av snøen, skriver Aftenposten. Bymiljøetaten påpeker at det aldri har vært flere maskiner eller folk i sving med brøyting og snørydding..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt