NRK > Nyheter

Wednesday, 23 May, 11:14

NRK - 06 Dec 17 kl. 20:25

Abbas: Jerusalem er vår hovedstad

Palestinernes president Mahmoud Abbas sier USA ikke lenger kan være fredsmekler i konflikten mellom Israel og Palestinerne. Abbas legger til at Jerusalem alltid vil være Palestinernes hovedstad, uansett hva USA bestemmer seg for..
Les mer på NRK


Les mer om:
Mahmoud Abbas, USA, Israel, Palestinerne, Jerusalem, Palestinernes

Dele artikeln

7 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Abbas, Jerusalemer vår , hovedstad
Dagbladet - 13 Dec 17 kl. 11:11

Abbas: Ingen fred uten Jerusalem som palestinsk hovedstad

Det kan verken bli fred eller stabilitet i Midtøsten før Jerusalem anerkjennes som hovedstad for en palestinsk stat, advarer president Mahmoud Abbas..

NRK - 13 Dec 17 kl. 11:21

Abbas ber FN lede fredsprosess

Palestinernes president Mahmoud Abbas ber FN lede en ny fredsprosess i Midtøsten etter USAs omstridte anerkjennelse av Jerusalem som israelsk hovedstad. Abbas sa dette da han talte til det muslimske toppmøtet i Ankara i Tyrkia onsdag..

NRK - 22 Dec 17 kl. 11:07

Abbas: Godtar ikke USA-plan

Palestinas president Mahmoud Abbas sier palestinere ikke vil godta noen form for fredsavtale som er forhandlet frem av USA, melder nyhetsbyrået AFP. Abbas sier bakgrunnen er Donald Trumps avgjørelse om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad..

P4 - 05 Dec 17 kl. 18:52

Vil flytte ambassade

Palestinas president Mahmoud Abbas har bedt paven, Russland, Frankrike og Jordan hindre at USA flytter sin ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem, slik Donald Trump har varslet at han vil gjøre. Både palestinere og israelere ser på Jerusalem som sin hovedstad. Abbas har advart Trump om at en slik beslutning kan få konsekvenser for fredsprosessen, sikkerheten og stabiliteten i regionen og i verden..

P4 - 09 Dec 17 kl. 11:35

Abbas avlyser USA-møte

Palestinernes president Mahmoud Abbas avlyser et møte med USAs visepresident Mike Pence. Grunnen er at USA anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad. Møtet skulle vært holdt i Ramallah på Vestbredden senere i desember..

NRK - 14 Jan 18 kl. 19:46

Abbas: Slutten for Oslo-avtalen

Palestinernes president Mahmoud Abbas anklager Israel for ha «sørget for slutten» for Oslo-avtalen, ifølge AFP. Flere høytstående palestinske ledere møtes søndag for å drøfte mulige svar på Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad..

NRK - 06 Dec 17 kl. 19:13

Anerkjenner Jerusalem som hovedstad

Avgjørelsen om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad markerer en ny innfallsvinkel på konflikten mellom Israel og Palestinerne, sier USAs president Donald Trump. Han vil derfor flytte den amerikanske ambassaden til Jerusalem..

Dagbladet - 05 Dec 17 kl. 18:18

Abbas: Trump sier han skal flytte ambassaden til Jerusalem

Donald Trump har sagt til Palestinas president Mahmoud Abbas og Jordans kong Abdullah at USA har til hensikt å flytte ambassaden i Israel til Jerusalem..

VG - 05 Dec 17 kl. 18:04

– Trump informerte Abbas om planer om å flytte ambassaden til Jerusalem

Donald Trump har sagt til Palestinas president Mahmoud Abbas at USA har til hensikt å flytte ambassaden til Jerusalem, ifølge Abbas' kontor..

Aftenposten - 05 Dec 17 kl. 19:01

Abbas: Trump sier han skal flytte ambassaden til Jerusalem

Donald Trump har sagt til Palestinas president Mahmoud Abbas og Jordans kong Abdullah at USA har til hensikt å flytte ambassaden i Israel til Jerusalem..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 May 18 kl. 13:00

Det er nå journaliststreik i NRK

1700 medlemmer av Norsk Journalistlag (NJ) i NRK er nå i streik fordi det er brudd i meklingen mellom NJ og arbeidsgiver Spekter/NRK. Det betyr at ingen NJ-medlemmer ansatt i NRK lager innhold for radio, tv eller nrk.no, så lenge streiken varer..

NRK - 15 May 18 kl. 12:09

-Uakseptabel svekkelse av beredskap

I revidert nasjonalbudsjett foreslår regjeringen å flytte 6 helikoptre til Rygge, og kun la 3 helikoptre stå igjen på Bardufoss.- Dette er en helt uakseptabel svekkelse av beredskapen, uttaler stortingsrepresentantene fra Arbeiderpartiet i Troms..

NRK - 15 May 18 kl. 12:37

Arbeidsulykke i Tvedestrand

Luftambulansen og nødetatene rykket ut etter at en mann havnet i klem i en arbeidsulykke i Tvedestrand. Personen skal være livstruende skadd. Arbeidsulykken skjedde på anleggsområdet til den nye E18 mellom Tvedestrand og Arendal, skriver Agderposten..

NRK - 15 May 18 kl. 12:38

Overfylte sykehus i Gaza

Røde Kors sier kapasiteten ved sentralsykehuset i Gaza er sprengt etter det som omtales som den dødeligste dagen siden 2014. Tirsdag er det varslet nye demonstrasjoner..

NRK - 15 May 18 kl. 11:55

Det blir streik i NRK

Det er brudd i meklingen mellom Norsk Journalistlag og NRK/Spekter. 1700 medlemmer i Norsk Journalistlag går ut i streik fra 13:01 tirsdag..

NRK - 15 May 18 kl. 11:44

Vil styrke nødhjelpen til Jemen

Nødhjelpen til krigsherjede Jemen og Kongo foreslås økt i revidert nasjonalbudsjett. – De humanitære behovene globalt er økende, fastslår regjeringen i forslaget. Budsjettposten «nødhjelp og humanitær bistand» skal derfor økes med 116,2 millioner..

NRK - 15 May 18 kl. 11:24

Fare for skogbrann

Lite regn og høye temperaturer gjør at det er stor skogbrannfare i store deler av landet. Noen steder et faren for skogbrann på rødt nivå..

NRK - 15 May 18 kl. 11:33

2,5 millionar kroner til Vikersund

Vikersund hoppsenter får 2,5 millionar kroner i revidert statsbudsjett, melder Bygdeposten. Aldri før har eit idrettsanlegg fått driftsmidlar over statsbudsjettet..

NRK - 15 May 18 kl. 11:41

– Dommen vil bli anket

Forsvarer Aasmund Olav Sandland kommenterer dommen mot Angelica som døde 13 år gammel..

NRK - 15 May 18 kl. 11:42

Nye uroligheter i Gaza

Nye uroligheter i Gaza.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt