NRK > Nyheter

Friday, 16 November, 23:17

NRK - 06 Dec 17 kl. 20:25

Abbas: Jerusalem er vår hovedstad

Palestinernes president Mahmoud Abbas sier USA ikke lenger kan være fredsmekler i konflikten mellom Israel og Palestinerne. Abbas legger til at Jerusalem alltid vil være Palestinernes hovedstad, uansett hva USA bestemmer seg for..
Les mer på NRK


Les mer om:
Mahmoud Abbas, USA, Israel, Palestinerne, Jerusalem, Palestinernes

Dele artikeln

7 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Abbas, Jerusalemer vår , hovedstad
Dagbladet - 13 Dec 17 kl. 11:11

Abbas: Ingen fred uten Jerusalem som palestinsk hovedstad

Det kan verken bli fred eller stabilitet i Midtøsten før Jerusalem anerkjennes som hovedstad for en palestinsk stat, advarer president Mahmoud Abbas..

NRK - 13 Dec 17 kl. 11:21

Abbas ber FN lede fredsprosess

Palestinernes president Mahmoud Abbas ber FN lede en ny fredsprosess i Midtøsten etter USAs omstridte anerkjennelse av Jerusalem som israelsk hovedstad. Abbas sa dette da han talte til det muslimske toppmøtet i Ankara i Tyrkia onsdag..

NRK - 22 Dec 17 kl. 11:07

Abbas: Godtar ikke USA-plan

Palestinas president Mahmoud Abbas sier palestinere ikke vil godta noen form for fredsavtale som er forhandlet frem av USA, melder nyhetsbyrået AFP. Abbas sier bakgrunnen er Donald Trumps avgjørelse om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad..

P4 - 05 Dec 17 kl. 18:52

Vil flytte ambassade

Palestinas president Mahmoud Abbas har bedt paven, Russland, Frankrike og Jordan hindre at USA flytter sin ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem, slik Donald Trump har varslet at han vil gjøre. Både palestinere og israelere ser på Jerusalem som sin hovedstad. Abbas har advart Trump om at en slik beslutning kan få konsekvenser for fredsprosessen, sikkerheten og stabiliteten i regionen og i verden..

P4 - 09 Dec 17 kl. 11:35

Abbas avlyser USA-møte

Palestinernes president Mahmoud Abbas avlyser et møte med USAs visepresident Mike Pence. Grunnen er at USA anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad. Møtet skulle vært holdt i Ramallah på Vestbredden senere i desember..

NRK - 14 Jan 18 kl. 19:46

Abbas: Slutten for Oslo-avtalen

Palestinernes president Mahmoud Abbas anklager Israel for ha «sørget for slutten» for Oslo-avtalen, ifølge AFP. Flere høytstående palestinske ledere møtes søndag for å drøfte mulige svar på Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad..

NRK - 06 Dec 17 kl. 19:13

Anerkjenner Jerusalem som hovedstad

Avgjørelsen om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad markerer en ny innfallsvinkel på konflikten mellom Israel og Palestinerne, sier USAs president Donald Trump. Han vil derfor flytte den amerikanske ambassaden til Jerusalem..

Dagbladet - 05 Dec 17 kl. 18:18

Abbas: Trump sier han skal flytte ambassaden til Jerusalem

Donald Trump har sagt til Palestinas president Mahmoud Abbas og Jordans kong Abdullah at USA har til hensikt å flytte ambassaden i Israel til Jerusalem..

VG - 05 Dec 17 kl. 18:04

– Trump informerte Abbas om planer om å flytte ambassaden til Jerusalem

Donald Trump har sagt til Palestinas president Mahmoud Abbas at USA har til hensikt å flytte ambassaden til Jerusalem, ifølge Abbas' kontor..

Aftenposten - 05 Dec 17 kl. 19:01

Abbas: Trump sier han skal flytte ambassaden til Jerusalem

Donald Trump har sagt til Palestinas president Mahmoud Abbas og Jordans kong Abdullah at USA har til hensikt å flytte ambassaden i Israel til Jerusalem..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

USA stemte imot Golan-resolusjon

USA har for første gang stemt imot en årlig FN-resolusjon som fordømmer Israels okkupasjon av Golanhøydene. Tidligere har amerikanerne avstått fra å stemme. Israel okkuperte Golanhøydene fra Syria i 1967 og annekterte området i 1981..

NRK - 14 timer siden

42 omkom i ulykke i Zimbabwe

Politiet i Zimbabwe opplyser at rundt 40 personar omkom i ei bussulykke i går kveld, melder nyheitsbyrået Ap. Rundt 20 skal vere skadde. Ulykka skjedde i Gwanda-distriktet, rundt 550 kilometer sør for hovudstaden Harare..

NRK - 1 time siden

Eksporterer olje fra Kirkuk

Irak er i gang med å eksportere olje fra byen Kirkuk igjen. Regionen vil eksportere mellom 50.000 og 100.

NRK - 1 time siden

Hevder brexitavtale vil avslås

Storbritannias tidligere brexitminister, David Davis sier til TV-kanalen CNBC at statsminister Theresa Mays forslag til brexitavtale vil bli avslått av parlamentet, og at hun må «komme med et annet alternativ»..

NRK - 1 time siden

Lothepus fekk Dialektprisen 2018

Leif Einar «Lothepus» Lothe fekk Dialektprisen 2018 av Norsk Målungdom. Prisen blei overrekt på Det Norske Teatret fredag. – Ver stolt av språket ditt, og drit i kva andre seier, oppmoda Lothepus i takketala si..

NRK - 1 time siden

Vil avholde fredssamtaler i Sverige

FNs utsending for Jemen, Martin Griffiths vil arrangere fredssamtaler snarlig i et forsøk på å få slutt på krigen som har ført til en humanitær katastrofe i landet. Ifølge Griffiths vil både landets saudisk-støttede regjering og houthiene delta..

NRK - 2 timer siden

Dømt etter angrep mot flyplass

En tyrkisk domstol har dømt seks antatte IS-tilknyttede personer til fengsel på livstid etter et angrep mot Istanbuls hovedflyplass i 2016, melder det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu. 45 personer ble drept i angrepet mot Atatürk-flyplassen..

NRK - 2 timer siden

Amerikaner i Nord-Korea løslatt

En amerikansk statsborger som i oktober ble arrestert etter å ha krysset grensen fra Kina til Nord-Korea ulovlig, er løslatt. USAs utenriksminister Mike Pompeo takker Nord-Korea og Sverige for samarbeidet i løslatelsen av amerikaneren..

NRK - 2 timer siden

Samtaler mellom Erdogan og Trump

Tyrkias president Erdogan og USAs president Trump skal i en telefonsamtale i dag blant annet blitt enige om at alle aspekter ved drapet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi skal bli avdekket..

NRK - 3 timer siden

37 drept i sammenstøt

37 personer er funnet døde i byen Alindao i Den sentralafrikanske republikk etter kamper mellom væpnede grupper i området, opplyser FN til nyhetsbyrået AFP..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt