NRK > Nyheter

Torsdag, 22 April, 16:07

NRK - 06 jan. 21 kl. 18:51

AP: Biden nominerer minister

Påtroppande president Joe Biden vil utnemne Merrick Garland til justisminister, melder nyheitsbyrået AP. Det er venta at Biden offentleggjer nominasjonen av den liberale kandidaten tysdag. Utnemninga må godkjennast av Senatet..
Les mer på NRK


Les mer om:
Joe Biden, Merrick Garland, AP, Biden, Senatet

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: AP Biden, nominerer, minister
NRK - 28 jan. 21 kl. 17:34

Nominerer Puckers til fredsprisen

Bjørnar Moxnes, leder i Rødt, nominerer folk-til-folk-samarbeidet i Barentsregionen til fredsprisen. Moxnes nominerer Barentssamarbeidet representert ved hockeyklubben Kirkenes Puckers og Barents Hockey League, melder NTB..

NRK - 04 feb. 21 kl. 05:54

Biden nominerer Burns som CIA-sjef

USAs president Joe Biden har formelt nominert William Burns som ny CIA-sjef. Det hvite hus opplyser at Biden-administrasjonen sendte Burns-nominasjonen til Senatet onsdag for godkjenning..

NRK - 15 jan. 21 kl. 19:11

Pence gratulerer med seieren

Visepresident i USA, Mike Pence, har ringt påtroppende visepresident Kamala Harris for å gratulere henne og påtroppende president Joe Biden med valgseieren i det amerikanske presidentvalget. Det melder The New York Times. Telefonsamtalen mellom Pence og Harris ble den første de to holdt siden visepresident-debatten, høsten 2020.

NRK - 28 jan. 21 kl. 17:36

Nominerer presseorganisasjonar

Politikarar frå Høgre og Arbeidarpartiet nominerer presseorganisasjonane Reporters sans frontières, Committee to Protect Journalists og The International Press Institute til Nobels fredspris. Årsaka er arbeidet deira med å trygge den frie pressa..

NRK - 28 jan. 21 kl. 17:41

Haltbrekken nominerer Abrams

SV-politikar Lars Haltbrekken nominerer amerikanske Stacey Abrams til Nobels fredspris. Årsaka er hennar arbeid for å registrere veljarar i USA, spesielt i delstaten Georgia. Haltbrekken kallar Abrams eit førebilete og ein inspirasjon..

NRK - 28 jan. 21 kl. 17:36

Nominerer presseorganisasjon

Politikaren Sveinung Stensland frå Høgre nominerer presseorganisasjonen Reporters sans frontières (Reporterar utan grenser) til Nobels fredspris. Han meiner ei fri presse, som formidlar sanninga, er ein viktig føresetnad for fred..

NRK - 29 jan. 21 kl. 11:43

Nominerer Reportere uten grenser

Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre nominerer de to journalistorganisasjonene Reporters Without Borders og Committee to Protect Journalists til Nobels fredspris. Han har også nominert den filippinsk gravejournalist Maria Ressa..

NRK - 30 jan. 21 kl. 05:09

Nominerer Black Lives Matter

Stortingsrepresentant Petter Eide nominerer Black Lives Matter-bevegelsen (BLM) til Nobels fredspris. – Det er en enormt viktig global bevegelse, som jeg er blitt veldig berørt av, sier Eide til Klassekampen..

NRK - 30 jan. 21 kl. 13:39

Nominerer Navalnyi til fredsprisen

Stortingsrepresentant Ola Elvestuen (V) nominerer den russiske menneskerettighetsforkjemperen Aleksej Navalnyj til Nobels fredspris. «Navalnyj er den klareste stemmen for menneskerettigheter og demokrati i Russland nå», skriver Elvestuen..

NRK - 12 feb. 21 kl. 05:25

Biden har ikkje ringt Netanyahu

USAs president Joe Biden har enno ikkje ringt Israels statsminister Benjamin Netanyahu, tre veker etter at Biden tiltrådte. Biden ser ut til å ha god tid. Israel er rekna som USA sin næraste allierte i Midtausten..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Mistet førerkort etter kappkjøring

To personer mistet førerkortet etter å ha kjørt kappkjøring med hverandre i Aurvåg, Herøy på Sunnmøre i 80-sona. Den ene hadde fart på 155 km/t og den andre 157 km/t, melder politiet i Møre og Romsdal. Seks personer fikk forenklede forelegg for fart..

NRK - 5 minutter siden

Bekreftar søksmål mot AstraZeneca

Statsminister i Irland, Stephen Donnelly, bekreftar ifylgje Reuters at EU går til søksmål mot AstraZeneca for svikt i leveransane av vaksinedosar. – Ein rettsleg prosess er sett i gang av EU-kommisjonen, og tidlegare denne veka la eg Irland til som ein av partane, sa Donnelly til den irske nasjonalforsamlinga torsdag..

NRK - 10 minutter siden

Kastar ut russiske diplomatar

Tsjekkia har gitt ordre til fleire russiske diplomatar om å forlate landet, melder nyheitsbyrået AP. Det skjer etter at Tsjekkia onsdag gav Russland eit ultimatum om å la 20 tsjekkiske diplomatar få kome tilbake til jobb, noko som ikkje vart følgt opp av Russland..

NRK - 30 minutter siden

Jobbar med å rulle ut massetesting

Det nasjonale systemet for massetesting på skular og i barnehagar skal no rullast ut i område med høg smitte. – Massetesting er eitt av fleire verktøy for å kome i mål med TISK-arbeidet, sa helsedirektør Bjørn Guldvog på ei pressekonferanse torsdag. Testinga er allereie i gang i Vestland og i Oslo..

NRK - 1 time siden

– Nasjonale råd vil gjelde

Det er dei nasjonale råda og reglane som vil gjelde for 17. mai-feiringane rundt i landet, seier kulturminister Abid Raja onsdag. – På stader med høg smitte, vil dei lokale og strengare reglane gjelde, fortel han.

NRK - 1 time siden

Klimatoppmøtet til Biden er i gang

Biden-administrasjonen har opna det digitale klimatoppmøtet der 40 stats- og regjeringssjefar er inviterte. Bidenn har plikta USA til å kutte klimagassutsleppet sitt med minst 50 prosent innan 2030, samanlikna med utsleppsnivået i 2005..

NRK - 1 time siden

Museum inngjekk forlik

Nordnorsk Kunstmuseum i Tromsø har inngått eit forlik med den tidlegare direktøren Jérémie McGowan. McGowan gjekk til sak mot museet etter at han fekk sparken i fjor, men tapte i retten. Bakgrunnen for forliket er eit felles ynskje om å skape ro rundt museet, opplyser partane i ei pressemelding..

NRK - 1 time siden

19 nye dødsfall i Sverige

Det er registrert 19 koronarelaterte dødsfall i Sverige det siste døgnet. I Danmark har det vorte registrert to nye dødsfall siste døgnet. Så langt har pandemien kosta 13.

NRK - 2 timer siden

Gude-måleri seld for 4,1 millionar

Salet av eit måleri av Hans Fredrik Gude med motiv frå Balestrand enda med bodkrig. Kjøparen måtte ut med 4,1 millionar for verket «Norwegische Landschaft», som vart mala i 1848. Bodrunden starta på 800.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt